Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Έτοιμος να μιλήσει για όλα ο Φιλιππίδης
Έτοιμος να μιλήσει για όλα ο Φιλιππίδης  thumbnail

Έτοιμος να μιλήσει για όλα ο Φιλιππίδης

Εξηγήσεις για τα «κόκκινα» δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου -που σύμφωνα με το κατηγορητήριο δόθηκαν χωρίς επαρκείς εγγυήσεις- αναμένεται να δώσει τη Δευτέρα ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΤΤ Άγγελος Φιλιππίδης. 

Μέχρι εκείνη την ημέρα θα παραμείνει κρατούμενος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου θα έχει το χρόνο σε συνεργασία με τους δικηγόρους του να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή. 

Ο Άγγελος Φιλιππίδης τόσο στη συνέντευξή του στο enikos.gr, όσο και στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά τη χθεσινή προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να μιλήσει και να ρίξει φως στην υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων του ΤΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, ο Άγγελος Φιλιππίδης αναμένεται να υποστηρίξει ότι επέστρεψε στην Ελλάδα με τη δική του θέληση, επομένως δεν είχε πρόθεση να αποδράσει και να κρυφτεί και συνεπώς δεν συντρέχουν λόγοι για να προφυλακιστεί. 

Μάλιστα, ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ αναμένεται να επικαλεστεί και έγγραφο που υπέγραψε προτού εγκαταλείψει το Μεταγωγών στην Κωνσταντινούπολη, όπου αναφέρει: «Επιθυμώ να επιστρέψω αμέσως στην Ελλάδα, όπως δηλώθηκε στο δικαστήριο».


VIDEO-ΓΑΔΑ από realmedialive 

Το κατηγορητήριο

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι τα αδικήματα της απιστίας και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για δανειοδοτήσεις που χορήγησε το ΤΤ στους επιχειρηματίες Λ. Λαυρεντιάδη, Δ. Κοντομηνά και Κυριάκο Γριβέα. 

Σε βάρος του κ. Φιλιππίδη, εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες και δεύτερο ένταλμα σύλληψης, όπως είναι γνωστό, για τις ίδιες κατηγορίες που αφορούν δανειοδοτήσεις σε εταιρείες real estate του επιχειρηματία Παν. Ευθυμίου.

Το μεγαλύτερο μέρος των δανειοδοτήσεων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν εξοφλήθηκαν, με αποτέλεσμα το ΤΤ να υποστεί ζημία που αγγίζει επί των ημερών του Άγγελου Φιλιππίδη στη διοίκηση τα 328 εκατ. ευρώ.

Μέχρι σήμερα, για την πολύκροτη υπόθεση των ερευνώμενων ενδεχόμενων επισφαλών δανείων έχουν απολογηθεί 8 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς. Το σύνολο των κατηγορουμένων έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Το θρίλερ της άφιξης

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΤΤ έφτασε χθες το πρωί αεροπορικώς στην Αθήνα, από την Κωνσταντινούπολη όπου είχε συλληφθεί τον προηγούμενο μήνα και κρατούνταν μέχρι τη Δευτέρα. 

Ωστόσο, τα ερωτηματικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες ο Άγγελος Φιλιππίδης από την Τουρκία βρέθηκε στην Ελλάδα συνεχίζουν να υπάρχουν. 

Μιλώντας, χθες, σε δημοσιογράφους έξω από το γραφείο του ανακριτή ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΤΤ επανέλαβε όσα είπε νωρίτερα και έξω από τη ΓΑΔΑ ότι δηλαδή δεν ισχύουν τα περί απέλασής του από τις τουρκικές αρχές στην Ελλάδα. 

«Μετά τις 12 χθες (σ.σ. προχθες) το βράδυ αφέθηκα ελεύθερος, μετά και την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου. Ενημερώθηκα ότι το πρωί της επόμενης ημέρας (σ.σ. σήμερα) θα ενεργοποιούνταν το δεύτερο ένταλμα για τη σύλληψή μου. Στο μεσοδιάστημα αποφάσισα να τηρήσω τη δέσμευσή μου και να γυρίσω στην Ελλάδα».

Στον αντίποδα οι ελληνικές δικαστικές αρχές υποστηρίζουν ότι απελάθηκε ύστερα από ενέργειες των υπουργείων Δικαιοσύνης και Εξωτερικών. Και αυτό διότι βρισκόταν σε ένα καθεστώς ιδιότυπης κράτησης μετά το σήμα της Εισαγγελίας Εφετών για ενεργοποίηση του δεύτερου εντάλματος. 

Μάλιστα, οι δικαστικές πηγές στην Αθήνα υπενθυμίζουν ότι ενώπιον του δικαστήριου ο Τούρκος συνήγορός του δήλωσε ότι η δίωξη σε βάρος του πελάτη του είναι πολιτική, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιθυμεί την έκδοσή του.


Πηγή: www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X