Τσαγκρώνης: Διοργανώνουμε τελικό, όχι πολεμική επιχείρηση

Ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης εξήγησε γιατί η ΕΟΚ δεν έδωσε εισιτήρια στους οπαδούς των Παναθηναϊκού και Άρη για τον τελικό του Κυπέλλου (9/2, 7.45μ.μ., Δ.Τ.)
Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό sentra 103.3 για τον τελικό της ερχόμενης Κυριακής (9/2, 7.45μ.μ., Δ.Τ.).

Στις δηλώσεις του, ο κ. Τσαγκρώνης σχολίασε ότι το γήπεδο θα είναι γήπεδο και ότι δεν θα χρειαστεί να γίνουν νεκρές ζώνες.

Για τον τελικό της Κυριακής στα «Δύο Αοράκια» σχολίασε: "Είναι ένα από τα καλύτερα γήπεδα και πιο σύγχρονα καθώς διαθέτει πάρα πολλούς βοηθητικούς χώρους. Εκτός από τα πολλά αποδυτήρια έχει δύο βοηθητικά γήπεδα, που είναι σπάνιο φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα. Περιμένουμε και δεν θα έχουμε νεκρές ζώνες και πανό για να καλύπτουμε τις κερκίδες. Θα είναι ένα γήπεδο γεμάτο. Έχουν διατεθεί όλα τα εισιτήρια στο Ηράκλειο και σε όλη την Κρήτη. Δεν δόθηκαν εισιτήρια ούτε στον Παναθηναϊκό ούτε στον Άρη.

Έχουν δοθεί στο νησί και αυτό είναι το σημαντικότερο. Επίσης, τα μέτρα ασφαλείας δεν θα επιτρέψουν την είσοδο σε κάποιον χωρίς αστυνομική ταυτότητα ή αν φέρει διακριτικά των ομάδων. Θα παρακρατούνται τα κασκόλ στην είσοδο, ενώ ακόμα κι αν κάποιος βρει τρόπο να τα περάσει, στις κερκίδες θα υπάρχουν 80 σεκιούριτι που με το παραμικρό θα αφαιρέσουν το όποιο διακριτικό. Θέλουμε να φτάσουμε όπως παλιά που ήμασταν παρέες και όχι να ζούμε σε εμπόλεμη κατάσταση. Σκεφτείτε πως για έναν αγώνα κάνουμε συσκέψεις επί συσκέψεων λες και έχουμε πολεμική επιχείρηση".

Για το αν θα ξαναδούμε στην Ελλάδα φάιναλ φορ υπογράμμισε: "Ο τελικός φέτος θα είναι γιορτή, αλλά το να γυρίσουμε σε φάιναλ φορ, με τις τωρινές συνθήκες, είναι σαν να μου λέτε πως θέλετε να καταστρέψουμε μια πόλη. Ας περιμένουμε να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, να καταλάβουν όλοι αυτοί που δεν είναι φίλαθλοι, αλλά οπαδοί και κάτι άλλο τι γίνεται και να τους απομακρύνουμε από τα γήπεδα".

Για τον προπονητή της εθνικής τόνισε: "Δεν ξέρω ακόμα… Άλλωστε αυτό το θέμα το χειρίζεται ο πρόεδρος. Δεν είναι τόσο επείγον, όσο άλλα θέματα. Πιο άμεσο λοιπόν, είναι να κάνουμε μια πολύ καλή προετοιμασμένη επαφή με τα παιδιά που παίζουν στην Αμερική (σ.σ. Κουφός, Καλάθης, Αντετοκούνμπο) γιατί είναι πολύ σημαντικό. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους, τους θέλουμε κοντά μας, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα, γιατί και πέρυσι πιστεύαμε και τους δύο και τελικά δεν ήρθε κανένας. Με αυτά τα παιδιά η ομάδα μας θα είναι ακόμα πιο δυνατή".

Σχετικά άρθρα