Σφαιρόπουλος: Δεν φτάσαμε στα συνηθισμένα στάνταρ

Ο Πανιώνιος ηττήθηκε από τη Νέα Κηφισιά, με τον προπονητή των κυανέρυθρων, Γιάννη Σφαιρόπουλο, να τονίζει ότι η ομάδα του δεν έφτασε στα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσης και να στέκεται στις λεπτομέρειες που έκαναν την διαφορά."Εγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, στο οποίο κι οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ την νίκη. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, σε κάποιες χαμένες βολές κι 1-2 ριμπάουντ, που πήρε ο αντίπαλος στα τελευταία 3:00-3:30 του αγώνα.

Κάναμε, επίσης, κάποια λάθη, που έδωσαν την κατοχή της μπάλας στη Νέα Κηφισιά. Ασφαλώς η απόδοσή μας δεν έφτασε στα συνηθισμένα στάνταρ. Γνωρίζαμε ότι η Νέα Κηφισιά έχει πετύχει 8 νίκες στους τελευταίους 10 αγώνες της.

Μπήκαμε καλύτερα απ’ ό,τι στην αρχή του ματς, αλλά το "νεκρό" διάστημα, που είχαμε στην δεύτερη περίοδο, ήταν καθοριστικό.

Η διαφορά των 10 πόντων υπέρ της Νέας Κηφισιάς στο επιμέρους σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο (20-10) ήταν πολύ μεγάλη για ένα κλειστό ματς. Το ποσοστό μας στις βολές ήταν τραγικό (6/16β.).

Εχουμε πολύ δρόμο ακόμα, πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας, ασφαλώς", είπε ο προπονητής του Πανιωνίου και συνέχισε σε σχετική ερώτηση:

"Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, αλλά το επίπεδο πεσμένο. Το έχουμε καταλάβει στο EuroCup, όπου οι αντίπαλοι μας στο Last 32 έχουν 10πλάσια μπάτζετ από εμάς.

Οι υπόλοιπες ομάδες πλην Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού έχουμε μείνει πίσω. Το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό, αλλά η ποιότητα είναι χαμηλή".

Από την πλευρά των παικτών, ο Γιάννης Αθανασούλας σχολίασε: "Ηταν ένα αμυντικογενές παιχνίδι, με πολλές επαφές και συνήθως τέτοια ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Στο τέλος δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση κι ηττηθήκαμε. Είναι μία κακή ήττα. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να συνεχίσουμε. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα".

Σχετικά άρθρα