Αρχική / More / Εργασιακά / Πόσος συντάξιμος χρόνος θα υπολογιστεί από το Δημόσιο;
Πόσος συντάξιμος χρόνος θα υπολογιστεί από το Δημόσιο; thumbnail

Πόσος συντάξιμος χρόνος θα υπολογιστεί από το Δημόσιο;

Αναγνώστης μας ρώτησε: Προσπαθώ απελπισμένα να έχω απάντηση σε δύο ερωτήματα. Γεννήθηκα 3/2/1955, 59 ετών. Από 1975 εως 1983 ασφάλιση στο ΝΑΤ, 4 χρόνια, 2 μήνες, 19 ημέρες και 280 ημέρες άδεια. Θητεία 23 μήνες. Από 24/4/1986 μέχρι και σήμερα στο Δημόσιο κατηγορίας ΤΕ και 12 χρόνια προϊστάμενος, επιπέδου τμήματος. Τον Απρίλιο κλείνω 28 χρόνια στο Δημόσιο. Δε μου έχουν πει ακριβώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες πόσος συντάξιμος χρόνος θα υπολογιστεί από το Δημόσιο η υπηρεσία μου στο ΝΑΤ, για να υπολογίσω την ακριβή ημερομηνία που μπορώ να βγω στη σύνταξη. Η άλλη ερώτηση είναι αν με συμφέρει να βγω στη σύνταξη το 2014 ή το 2015, μιας και απ' ότι διαβάζω, αν βγω το 2014, υπολογίζεται ο βασικός μισθός πριν το ενιαίο μισθολόγιο, που για μένα ήταν 1.400 ευρώ και το επίδομα προϊσταμένου 53 ευρώ, ενω με το ενιαίο ο βασικός μου μισθός αυξήθηκε στα 1.847 ευρώ και το επίδομα προϊσταμένου στα 250 ευρώ. Τα καθαρά δεν αυξήθηκαν, ελαττώθηκαν, που νομίζω οτι σε αυτά τα ποσά θα υπολογίζεται η σύνταξη από το 2015. Σας ευχαριστώ πολύ. Να είστε καλά.


Στο ερώτημά σας, σας απάντησε ο Μουσελίμης Δημήτρης Εργατολόγος- Ειδικός σε θέματα κοινωνικοασφαλιστικού δικαίου. (www.e-syntaxi.grΟ χρόνος ασφάλισης προκύπτει από την βεβαίωση χρόνου ασφάλισης που θα προκύψει από τον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα. Να γνωρίζετε ότι σε ταμεία που υπολογίζουν τον συντάξιμο χρόνο σε έτη, ο υπολογισμός του ΝΑΤ γίνεται σε έτη ασφάλισης ενώ σε ταμεία που υπολογίζουν τον συντάξιμο χρόνο σε ημέρε,ς ο αντίστοιχος υπολογισμός του ΝΑΤ γίνεται σε ημέρες. Για το ποσό της σύνταξης δεν μπορεί  να γίνει λόγος.


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X