Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ένοχος για τη ληστεία στην Πάρο, αθώος για τους «Πυρήνες» ο Θεοφίλου
Ένοχος για τη ληστεία στην Πάρο, αθώος για τους «Πυρήνες» ο Θεοφίλου  thumbnail

Ένοχος για τη ληστεία στην Πάρο, αθώος για τους «Πυρήνες» ο Θεοφίλου

Ποινή 25ετούς κάθειρξης κατά συγχώνευση επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον 30χρονο Τάσο Θεοφίλου, ο οποίος δικάστηκε για την αιματηρή ληστεία σε υποκατάστημα της Alpha Bank στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012, η οποία είχε καταλήξει στον θάνατο του 53χρονου ταξιτζή Δημήτρη Μίχα.


Ενοχος για τη ληστεία στην Πάρο, αθώος για τους «Πυρήνες» ο Θεοφίλου

Με την απόφασή τους, οι εφέτες έκριναν ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», όπως είχε εισαχθεί αρχικά η υπόθεση και τον καταδίκασαν για τη ληστεία, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί δραστών με καλυμμένο πρόσωπο και για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Δημήτρη Μίχα για την οποία αποφάνθηκαν ότι δεν συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια.


Ειδικότερα, το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ένοχο τον 30χρονο, για απλή ληστεία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ένοχο για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία Μίχα, αθώο κατά πλειοψηφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αθώο κατά πλειοψηφία για κατοχή εκρηκτικών και πολεμικού υλικού.


Η απόφαση του δικαστηρίου διαφοροποιήθηκε από την εισαγγελική πρόταση, τόσο στο σκέλος που αφορά την αποδιδόμενη συμμετοχή του Θεοφίλου στην τρομοκρατική οργάνωση όσο και στην ανθρωποκτονία του 53χρονου.


Η εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει από το δικαστήριο, μεταξύ άλλων, να κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως του 53χρονου Δημήτρη Μίχα και για τις κατηγορίες της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης και προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών.


Στην πρόταση της μάλιστα προς τους εφέτες, η εισαγγελέας είχε εκφράσει την πεποίθησή της ότι ο νεαρός κατηγορούμενος αρχικά είχε «υποστηρικτικό ρόλο στους "Πυρήνες"» αλλά, στη συνέχεια, «μετά τη ληστεία, εξελίχθηκε σε πρωταρχικό».


Επίσης, προς επίρρωση της θέσης της για τη σχέση του κατηγορούμενου με την τρομοκρατική οργάνωση, η εισαγγελική λειτουργός είχε αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος «ενδεχομένως για να καλύψει τα ίχνη του, έμενε εδώ κι εκεί», ενώ είχε αναρωτηθεί «πού έβρισκε χρήματα για τις μετακινήσεις και τις ενοικιάσεις σπιτιών» αφού δεν εξασκούσε κάποιο επάγγελμα.


Ο ίδιος ο Θεοφίλου, απολογούμενος, είχε επαναλάβει στο δικαστήριο ότι αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και είχε αναφέρει ότι δεν συμμετείχε στη ληστεία στην Πάρο αλλά ούτε στην οργάνωση ΣΠΦ , επισημαίνοντας πως ανήκει στον αναρχικό χώρο. 


Πηγή: www.ethnos.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X