Σπανός: Θέλουμε Champions League

Ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός τόνισε πως η ομάδα του δεν φοβάται να βάζει ψηλά τον πήχη και θέλει έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.Η συνέντευξη του Σπανού στον Sentra 103,3:

Για το πόσο ψηλά μπαίνει το ταβάνι: «Δεν είναι κάτι καινούριο, αυτό που μας ευχαριστεί ιδιαίτερα είναι η διάρκεια και η σταθερότητα της ομάδας. Είναι εύκολο να φτάσεις ψηλά, είναι δύσκολο να διατηρηθείς. Ο Ατρόμητος βρίσκεται σταθερά τα τρία-τέσσερα τελευταία χρόνια στην πρώτη τετράδα».

Για το αν έχει καταφέρει να είναι η ομάδα οικονομικά αυτάρκης: «Σίγουρα σε μεγάλο και ικανοποιητικό βαθμό είναι αυτάρκης η ομάδα. Σίγουρα χρειάζεται και η συνδρομή η δική μου, γιατί πάντα στον προϋπολογισμό υπάρχει ένα μείον. Αν απλώνεις τα πόδια σου ως εκεί που φτάνει το πάπλωμα δεν έχεις πρόβλημα…»
Για το αν περνάει από το μυαλό του το Champions League: «Δεν περνάει μόνο από το δικό μου μυαλό, αλλά και από των ποδοσφαιριστών μου που είναι φιλόδοξοι και θέλουν να αγωνιστούν σ’ αυτή τη διοργάνωση. Θέλουμε να διεκδικήσουμε το εισιτήριο. Δεν είναι εύκολο όταν έχεις παραδοσιακές δυνάμεις όπως ο Παναθηναϊκός κι ο ΠΑΟΚ κι έναν σύλλογο που συνέχεια προοδεύει, τον Αστέρα».
Για το ότι κοιτάει στα μάτια τον Ολυμπιακό: «Δεν είναι μόνο τα ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, που δείξαμε υψηλή ανταγωνιστικότητα. Και με τον ΠΑΟΚ είμαστε αήττητοι σε 9 ματς. Μέσα στο `13 κερδίσαμε Ολυμπιακό, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ εκτός έδρας. Δεν φοβάται ο Ατρόμητος να βάζει ψηλά τον πήχη και να κοιτάει ψηλά. Τους κοιτάζει όλους στα μάτια και μπαίνει για να διεκδικήσει τους βαθμούς».
Για το αν πρέπει να σταματήσει να συμβιβάζεται με ένα-δυο καλά ματς και να γίνει στόχος η είσοδος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση: «Σίγουρα μετά από δυο παρουσίες που αγγίξαμε την πρόκριση, είναι καιρός να μπούμε στους ομίλους. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη.
Σε επίπεδο Ευρώπης είναι καινούρια ομάδα ο Ατρόμητος. Έχει πάει τρεις φορές. Την πρώτη παίξαμε κόντρα στη Σεβίλλη, που ήταν κάτοχος του τροπαίου, τη δεύτερη με τη Νιούκαστλ και πέρυσι με την Αλκμααρ. Ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος. Δεν είχαμε και προϊστορία για να μπούμε σε πιο ψηλό γκρουπ και να μας πέσει μια πιο βατή ομάδα. Θέλουμε να μπούμε και στους ομίλους να μαζέψουμε βαθμούς για να μπούμε τα επόμενα χρόνια στα γκρουπ των ισχυρών μαζεύοντας βαθμούς και να έρχονται πιο εύκολα οι προκρίσεις».
Για την ακαδημία: «Είναι πολύ βασικό συστατικό της λειτουργίας. Αρκετούς παίκτες έχουμε βγάλει που έχουν παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο. Συν ότι κάνουμε μεταγραφές στοχευμένες από Football League και Football League 2 και κάνουμε και στοχευμένες από το εξωτερικό όπως του Καραγκούνη. Εχουν βγει πολλοί παίκτες, όπως ο Γιάννης ο Σκόνδρας, ο Ανδρέας ο Τάτος. Και πολλά παιδιά που παίρνουμε από μικρές κατηγορίες. Ο Καραμάνος έχει αποκτηθεί από τη Δ’ Εθνική».
Για τα παιδιά των ακαδημιών αν είναι… Ατρομητάκια: «Σίγουρα σιγά σιγά το κλίμα αλλάζει κι αν κάνετε μια βόλτα στα σχολεία της περιοχής κυριαρχεί σαν ομάδα και στο στόμα των παιδιών ο Ατρόμητος. Υπάρχει σταθερή βάση 3000 φιλάθλων που έρχονται σε όλα τα ματς, υπάρχει η μαθητική κερκίδα που είναι γεμάτη. Χρειάζεται η μέγιστη συσπείρωση. Χωρίς τη συμβολή κόσμου δεν μπορείς να βάλεις ψηλά τον πήχη. Σ’ αυτό το κομμάτι θέλουμε όντως ακόμα δουλειά.
Γνωρίζουμε ότι από το 2005 που έγινε η συγχώνευση είχε μια μαύρη δεκαετία που ο κόσμος είχε απομακρυνθεί και ξεκινήσαμε από το μηδέν. Σαφώς όμως χρειαζόμαστε μεγαλύτερη συμμετοχή και συσπείρωση από τον κόσμο του Περιστερίου.
Για το αν έχει υποδομές για να μείνει ανταγωνιστικός αν δυναμώσουν ΑΕΚ, ΠΑΟ: «Παρότι συμμετείχαν ΑΕΚ, ΠΑΟ ήταν ανταγωνιστική η ομάδα κι έβαλε τον πήχη ψηλά. Θεωρώ ότι όταν συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα συμμετέχουμε με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Όταν υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, με χρέη σε παίκτες, ΙΚΑ, σε όποιον μιλάει ελληνικά… Και με εμπλοκή των εκάστοτε κυβερνήσεων από το 2010 γίνεται αυτό. Πλέον έχουν θεσπιστεί αυστηροί όροι κι αυτό ωφελεί ομάδες που έχουν προβλήματα να εξυγιανθούν και να έρθουν πίσω γιατί τις θέλουμε για την εμπορικότητα».
Για τον προγραμματισμό της ομάδας: «Ο Ατρόμητος πηγαίνει στις μεταγραφές γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνει. Δίνουμε μεγάλη σημασία στους Ελληνες, έχουμε 6-7 στην 11άδα. Και η φιλοσοφία μας είναι οι ξένοι να είναι γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας για να μπαίνουν γρήγορα. Θέλουμε να κρατάμε τον κορμό αναλλοίωτο για να υπάρχει συνοχή. Είναι τρία χρόνια μαζί αυτοί».
Για τον Ιγκλέσιας: «Είμαστε σε συζητήσεις, υπάρχει ιδιότυπο καθεστώς με τα δικαιώματα ενός γραφείου στην Αργεντινή, πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις».

Σχετικά άρθρα