Αρχική / Πολιτισμός / City life / Εσύ, τι προτιμάς για (δωρεάν) ξενάγηση;
Εσύ, τι προτιμάς για (δωρεάν) ξενάγηση;  thumbnail

Εσύ, τι προτιμάς για (δωρεάν) ξενάγηση;

ATA στην οδό Παναθηναίων: Το ραντεβού με την ομάδα Alternative Tours of Athens είναι στις 10 π.μ. στο σταθμό του μετρό Κεραμεικός (έξοδος Τεχνόπολη ) και ο στόχος… υψηλός, ως την Ακρόπολη θα φτάσει η χάρη σας. Στη διαδρομή βέβαια θα περάσετε από τον Κεραμεικό και την Αρχαία Αγορά και ακολουθώντας την πορεία που έπαιρναν και οι αρχαίοι Αθηναίοι στη μεγαλύτερη γιορτή τους, τα Παναθήναια, θα βγάλετε τις τελευταίες φωτογραφίες με φόντο τον Παρθενώνα. Η βόλτα προσφέρεται δωρεάν όπως και η ισχύει και για την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους (πρώτη Κυριακή του μήνα γαρ ). Πληροφορίες στο 2103226713.

Με την Ομάδα Άστυ σε θρυλικά λογοτεχνικά στέκια: Καφές και λογοτεχνία έκαναν πάντα καλή παρέα στα στέκια πέριξ της Πανεπιστημίου. Κάποια από αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν άλλα με ζήλεια τ’ αφουγκραζόμαστε στις διηγήσεις των γονιών και των παππούδων μας. Στις 11 π.μ. η ομάδα Άστυ θα μας περιμένει στο άγαλμα του Παλαμά (Ακαδημίας και Ασκληπιού γωνία ) για έναν περίπατο-flash back στην ατμόσφαιρα και στις παρέες των καφενείων του βουλεβάρτου της Πανεπιστημίου. Από τον Μαύρο Γάτο και το Βυζάντιον ως τον Απότσο, το Μπραζίλιαν και το Ζόναρς, η διαδρομή θα είναι μια ευκαιρία να εστιάσουμε στις πολιτικές και τις λογοτεχνικές εξελίξεις της μεσοπολεμικής και μεταπολεμικής Αθήνας των δεκαετιών του ’50 και του ’60 όπως εκφράστηκαν μέσα στο χώρο των καφενείων. Το παρών θα δώσει και ο κύκλος ποιητικών αναγνώσεων «Με τα λόγια (γίνεται )», μέλη του οποίου θα διαβάσουν λογοτεχνικά αποσπάσματα στους χώρους όπου κάποτε σύχναζαν οι δημιουργοί τους, καθώς και η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη – οπότε έλα με βιβλιοπρομήθειες για ανταλλαγή. 

Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού: Θα έχεις προσέξει τις «Ομπρέλες», το μεγάλο γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου, στον άξονα της Κηφισίας στο Φάρο Ψυχικού. Έχεις περάσει όμως από την πλατεία στην ίδια περιοχή, κοντά στο σπίτι στο οποίο ζούσε και δημιουργούσε, όπου φιλοξενούνται έξι ακόμα μεγάλων διαστάσεων γλυπτά του; Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα (και στις 2/4, εκτός κι αν βρέξει οπότε η ξενάγηση θα μετατεθεί για τις 9/2 ), το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου και ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού μας προσκαλούν σε μια γνωριμία με τη ζωή και το έργο του ιστορικού καλλιτέχνη στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού – Πλατεία «Γιώργου Ζογγολόπουλου». Στις 12 το μεσημέρι, θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε σε πράσινο φόντο εμβληματικά έργα του καλλιτέχνη από διαφορετικές χρονικές περιόδους της δημιουργίας του – όπως το γλυπτό ΔΕΘ του 1966 ή η φιγούρα του «Αλέξανδρου», του πλανόδιου τσαγκάρη του Ψυχικού. Από τους πλέον γνωστούς Έλληνες γλύπτες, ο Ζογγολόπουλος (1903-2004 ) πίστευε ακράδαντα ότι τα γλυπτά δεν πρέπει να βρίσκονται μόνο στα μουσεία, αλλά κυρίως στους δημόσιους χώρους, κάτι το οποίο είναι άλλωστε εμφανές και από την παρουσία της δουλειάς του σε πάρκα και πλατείες ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη (δικό του είναι το ηρώο του Ζαλόγγου, ενώ μεγάλης κλίμακας έργα του είναι τοποθετημένα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, τους Δελφούς, αλλά και στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες, στη Βαϊμάρη ). Η υπαίθρια γλυπτοθήκη βρίσκεται επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Παλαιό Ψυχικό, δίπλα στο ναό του Αγ. Δημητρίου. Πληροφορίες στο 2106712210.
athinorama.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X