Τον… κατάπιε στη Λεωφόρο

Με τέρματα των Τριανταφυλλόπουλου και Νάνο ο Παναθηναϊκός κέρδισε 2-1 τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για την 24η αγωνιστική της Super League
Στις νίκες με εντυπωσιακό τρόπο επέστρεψε ο Παναθηναϊκός, που… κατάπιε κυριολεκτικά τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση κέρδισε εύκολα με 2-1 τον Δικέφαλο του Βορρά, που ουσιαστικά δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο και θα μπορούσε να φύγει με πολύ μεγαλύτερο σκορ στην πλάτη του. Με τρομερή ενέργεια και πρέσινγκ το Τριφύλλι καθήλωσε τους θεσσαλονικείς, έχασε ευκαιρίες, αλλά στο α’ μέρος δεν σκόραρε. Τελικά προηγήθηκε στο 47′ μετά από κόρνερ του Νάνο και κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου, ενώ ο ισπανός μπακ σφράγισε την εξαιρετική του εμφάνιση με ωραίο γκολ στο 57′, κλειδώνοντας το τρίποντο. Στο ίδιο σημείο αποβλήθηκε ο Κατσουράνης και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τους γηπεδούχους. Οι πράσινοι θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα, αλλά ο Γλύκος στάθηκε στο ύψος του, ενώ ο Αθανασιάδης μείωσε στις καθυστερήσεις με την δεύτερη τελική του ΠΑΟΚ σε όλο το ματς. Η ομάδα του Αναστασίου προσπέρασε τον Αστέρα και επέστρεψε στην τέταρτη θέση, ενώ αυτή του Στέφενς ηττήθηκε για τρίτη σερί φορά εκτός Τουμπας και πλέον νιώθει την ανάσα του Ατρόμητου, που πλησίασε στους δύο βαθμούς.

Απόλυτος κυρίαρχος ήταν στο α’ μέρος ο Παναθηναϊκός, έχοντας καθηλώσει τον ΠΑΟΚ, που για ακόμα ένα παιχνίδι παρουσίασε προβλήματα στην αμυντική του λειτουργία. Ο Δικέφαλος απείλησε πρώτος με γύρισμα του Αθανασιάδη, αλλά η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους, που είχαν τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθούν. Στο 3′ ο Γλύκος απόκρουσε ανεπανάληπτο τετ α τετ του Μπεργκ, ενώ το ίδιο έκανε και σε κεφαλιά του σουηδού στο 13′.

Λίγο νωρίτερα ο Αμπέντ με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 38′ ο Μπεργκ καθυστέρησε και ενώ ήταν τετ α τετ (δίπλα του αμαρκάριστος ο Καρέλης) με αποτέλεσμα να τον κόψει σωτήρια ο Κατσουράνης. Το Τριφύλλι έβγαλε πολύ ενέργεια ενώ ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα χάρη στο πρέσινγκ των πράσινων. Μετά το 20λεπτο ο Δικέφαλος συμμάζεψε κάπως την άμυνά του, αλλά επιθετικά ήταν ακίνδυνος και ο Καπίνο θεατής του αγώνα.

Ο,τι δεν κατάφερε να κάνει με τέσσερις ευκαιρίες στο α’ μέρος ο Παναθηναϊκός, το έκανε με το πρώτο του κόρνερ στην επανάληψη. Ο Νάνο εκτέλεσε και ο Τριανταφυλλόπουλος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 47′. Ο ΠΑΟΚ δεν βρισκόταν στο γήπεδο, οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 57′ όλα έγιναν πιο άπλα γι’ αυτούς. Ο Κατσουράνης αποβλήθηκε ως τελευταίος παίκτης για μαρκάρισμα στον Μπεργκ και από το φάουλ ο Νάνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου με δυνατή εκτέλεση.

Το γήπεδο ήταν… κατηφορικό και με αριθμητικό μειονέκτημα τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον ΠΑΟΚ στη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός ήλεγχε απόλυτα το ματς, δεν πατούσε φρένο και στο 70′ άγγιξε το 3-0. Ο Γλύκος ωστόσο απόκρουσε δύσκολα το πλασέ του Καρέλη. Ο έλληνας τερματοφύλακας ήταν ουσιαστικά ο κυριότερος λόγος, που οι πράσινοι έμειναν στα δύο γκολ, αφού και στη συνέχεια είχε σωτήριες επεμβάσεις. Ο ΠΑΟΚ πάντως στις καθυστερήσεις μείωσε με τον Αθανασιάδη, σώζοντας κάπως τα προσχήματα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Ζέκα, Αμπέντ (65’ Πράνιτς), Λαγός, Ατζαγκούν (84’), Μπεργκ, Καρέλης (74’ Κλωναρίδης).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Μαντούρο, Σαλπιγγίδης (63’ Χουσέν), Λίνο, Κάτσε (46’ Λάζαρ), Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Νάτχο, Νίνης (54’ Λούκας).

Σχετικά άρθρα