Στέφενς: Αξια η νίκη του ΠΑΟ, φοβισμένοι λόγω του διαιτητή οι παίκτες μου

Ο Χουμπ Στέφενς παραδέχθηκε πως ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ και πως δίκαια κέρδισε, ωστόσο εξέφρασε παράπονα για την διαιτησία
Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:

Για τον αγώνα: «Πρέπει να είμαι προσεχτικός σε ό,τι πω και νομίζω ότι η νίκη του Παναθηναϊκού είναι άξια. Αλλά όταν στο πρώτο κιόλας λεπτό υπάρχει οφθαλμοφανές οφσάιντ που ο διαιτητής δεν το δίνει, τότε καταλαβαίνω τους παίκτες που δεν θέλουν να πάρουν ρίσκα. Επίσης, στην πρώτη κάρτα του Κατσουράνη ο παίκτης παίρνει καθαρά τη μπάλα. Επίσης δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πήρε απευθείας κόκκινη στη φάση της αποβολής του. Μου είπαν ότι υπάρχουν ποινές αν ξεφύγω από τα όρια. Ξέρετε ότι δεν θέλω να μιλάω για τους διαιτητές και δεν θέλω να πω περισσότερα. Μπορώ να καταλάβω γιατί οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ δεν έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, γιατί ήταν φοβισμένοι. Είναι γεγονός ότι προσπαθήσαμε να γίνουμε επικίνδυνοι στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν υπήρχε χρόνος. Όταν μείναμε με δέκα παίκτες οι παίκτες μου πάλεψαν, αλλά δεν ήταν εύκολο».

Αν τον ανησυχεί ότι είναι το τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς χωρίς η ομάδα του να δείξει κάτι: «Δεν ανησυχώ. Μπορώ να καταλάβω και την απάντηση την έδωσα για σήμερα».

Αν έφταιγε η διαιτησία που ο ΠΑΟΚ έκανε μόλις μία σωστή επίθεση σε όλο το ματς: «Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο επιθετικός και σας είπα ότι άξιζε τη νίκη. Αλλά μπορώ να καταλάβω τους παίκτες, όταν έρχονται τέτοιου είδους αποφάσεις. Ο ποδοσφαιριστής είναι αθλητής, θέλει να κερδίσει».

Αν υπάρχει πλέον μεγαλύτερη πίεση ακόμη και για τη δεύτερη θέση: «Υπάρχει πάντα πίεση. Στο ποδόσφαιρο ζεις με την πίεση».

Για τις ευθύνες: «Φυσικά είμαστε υπεύθυνοι. Και δεν είμαι χαρούμενος όταν βλέπω κάποιους παίκτες να μην είναι σε καλή κατάσταση. Έχουμε καλή ομάδα, αλλά δεν το είδαμε σήμερα».

Για τον Νάτχο: «Έχει μόνο δέκα μέρες προπόνησης…»

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν ενισχύθηκε δραστικά στο κέντρο της άμυνας: «Έχουμε τον Βίτορ, τον Τζαβέλλα που έχει παίξει ως κεντρικός αμυντικός και παίζει καλύτερα εκεί απ’ ότι ως αριστερός μπακ, τον Κατσουράνη που παίζει επίσης στο κέντρο, τον Ινσαουράλδε. Προσπαθώ να εξηγήσω ότι έχουμε κεντρικούς αμυντικούς».

Για το γεγονός ότι σήμερα οι παίκτες του έχασαν όλες τις μονομαχίες: «Υπήρχε μεγαλύτερη επιθετικότητα από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, σε σχέση με τη δική μας ομάδα».

Για τον εκνευρισμό των παικτών: «Φυσικά δεν είμαι χαρούμενος. Προσπαθώ και στο Τζαβέλλα και στους άλλους παίκτες να μεταφέρω ηρεμία. Οι αθλητές έχουν τη φλόγα για τη νίκη. Όταν βλέπεις τη φάση του πρώτου λεπτού, καταλαβαίνω ότι οι παίκτες εκνευρίζονται».

Για το γεγονός ότι ο Στοχ ζήτησε συγγνώμη και επέστρεψε στην ομάδα, ενώ ο Χακόμπο παραμένει εκτός ομάδας: «Καταρχήν να πούμε ότι είμαστε χαρούμενοι με την απόδοση του Γλύκου. Ο Στοχ σήμερα ήταν στον πάγκο. Ο Χακόμπο είχε αρκετά παραπτώματα. Στην προπόνηση έκανε λάθη. Η συμπεριφορά του είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη και τα λάθη του πολλαπλά. Τον συμπαθώ σαν άνθρωπο, αλλά τι θα γινόταν αν επέστρεφε ο Χακόμπο; Ίσως τότε να έπεφτε και η απόδοση του Γλύκου και αυτό θα ήταν επίσης κακό. Έχω μιλήσει με τους ανθρώπους του κλαμπ, με τη διοίκηση, με τους παίκτες. Θέλω να είμαι ειλικρινής».
 

Σχετικά άρθρα