Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ψαλίδι έως 15% στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων
Ψαλίδι έως 15% στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων thumbnail

Ψαλίδι έως 15% στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Υπογράφεται σήμερα από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση (φωτογραφία) η υπουργική απόφαση για τον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ στους φορείς πρόνοιας, ο οποίος θα οδηγήσει σε μειώσεις έως 15% στο Δημόσιο. Εξαιρούνται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι κατέθεσαν τα χαρτιά τους έως το τέλος Αυγούστου 2013, οι οποίοι θα λάβουν το εφάπαξ εντός του 2014 υπολογισμένο με τον παλαιό τρόπο. Στους φορείς πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα δεν θα υπάρξουν αλλαγές, ενώ στο Δημόσιο εκτιμάται πως οι μειώσεις θα κυμαίνονται από 12% έως 15%. Αν δεν προέκυπτε η αλλαγή, το εφάπαξ στο Δημόσιο θα έπρεπε να πέσει στις 4.000-5.000 ευρώ, με τη λύση που θα δοθεί τώρα το βοήθημα θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο φέτος στα 25.000 ευρώ στον δημόσιο τομέα, από 29.000 ευρώ που ήταν πέρυσι. "Η σχετική οδηγία συμπεριλαμβάνεται στην Υπουργική Απόφαση που θα υπογραφεί τη Δευτέρα (σ.σ.: σήμερα) και θα πάρει ΦΕΚ τάχιστα, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα" δήλωσε στο Mega ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.


Ο κ. Βρούτσης σημείωσε παράλληλα ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν το ποσό εντός του 2014, καθώς έχουν εξασφαλιστεί τα αναγκαία διαθέσιμα, συνολικού ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ. Ο νέος μαθηματικός τύπος προβλέπει τη δημιουργία "ατομικών μερίδων" για όλους τους ασφαλισμένους, ενώ για τον υπολογισμό του καταβαλλόμενου ποσού θα λαμβάνονται υπόψη και τα οικονομικά δεδομένα του Ταμείου.

 

 

Πηγή: www.tanea.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X