Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Ο άνδρας μου βλέπει πορνό, πώς πρέπει να αντιδράσω;
Ο άνδρας μου βλέπει πορνό, πώς πρέπει να αντιδράσω; thumbnail

Ο άνδρας μου βλέπει πορνό, πώς πρέπει να αντιδράσω;

Αναγνώστριά μας ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας.


«Ανακάλυψα τυχαία στον υπολογιστή του φίλου μου κατεβασμένα βίντεο πορνό ψάχνοντας κάποια έγγραφα που μου χρειάζονταν. Είμαστε 1 χρόνο μαζί και αυτό που με προβληματίζει είναι μήπως κάτι έχει χαλάσει στη σχέση μας, μήπως δε με ποθεί σεξουαλικά ή μήπως κάτι πάει στραβά μελλοντικά. Γιατί ένας άνδρας να βλέπει πορνό όταν η σεξουαλική του ζωή υποτίθεται ότι πάει καλά και δεν έχει πρόβλημα;»


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος, ομαδικός θεραπευτής, Δημήτρης Κατσαρός.

Πάρα πολλοί άνδρες ασχολούνται με το διαφορετικό και ίσως αναζητούν κάτι πιο λάγνο και διαφορετικό, κάποια πράγματα που δεν θα μπορούσαν ή ντρέπονται να τα κάνουν με την σύντροφό τους. Μπορούν να θέλουν να καλύψουν μέσα τους κάτι που θα δέσμευε τη σύντροφό τους στην ερωτική πράξη ή θα την έφερνε σε αμηχανία αν ζητούσε να το κάνουν πράξη. Ο φραγμός στην επιθυμία από την άλλη είναι κάτι που δυσκολεύει την επικοινωνία και δε μας βοηθά να εκφραστούμε και να περάσουμε όμορφα με τον σύντροφό μας αλλά και να δεθούμε. Αλλά στο πορνό ο άνδρας εκφράζει και το ηδονοβλεπτικό στοιχείο που σε μια κανονική σεξουαλική σχέση συνήθως δεν υπάρχει. Δεν είσαι ο παρατηρητής την ώρα που κάνεις σεξ, συμμετέχεις ενεργά.


Η γυναίκα που θα αντιληφθεί ότι ο άνδρας της βλέπει πορνό μπορεί σε κάποια στιγμή να κάνει μια ήρεμη κουβέντα και αν πραγματικά έχει ενοχληθεί να πει «κοίτα δεν μου αρέσει αυτό που κάνεις αλλά δε θέλω να σε ελέγξω, δεν μπορώ να σε ελέγξω». Ο άνδρας θα βάλει τις προτεραιότητές του και θα αποφασίσει αν πρέπει ή όχι να συνεχίσει και θα σκεφτεί αν και πώς αυτό επηρεάζει τη σχέση τους. Όσον αφορά την εξάρτηση από το πορνό, υπάρχει πρόβλημα όταν βλέπει κανείς ταινίες περισσότερο από όσο κάνεις σεξ. Αν κάνω κανονικά σεξ με τη γυναίκα μου δεν υπάρχει πρόβλημα αναγκαστικά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι καλλιεργεί τη φαντασία στη σεξουαλικότητα. Αν υπάρχει συναίνεση είναι καλό να εκφράζονται οι άνθρωποι στο σεξ έτσι όπως θέλουν και αν αυτό ικανοποιεί και τους δυο συντρόφους.


Κάποια ζευγάρια παρακολουθούν και μαζί ταινίες πορνό. Αυτό μπορεί να είναι ανησυχητικό μόνο εάν υπάρχει προσκόλληση και εμμονή με το συγκεκριμένο θέμα. Πρόβλημα είναι επίσης να μην πρωταγωνιστεί ο σύντροφος στο σεξ αλλά η ταινία- να γίνεται ο σύντροφος το ερωτικό βοήθημα. Υπάρχει ένας τρόπος να καταλαβαίνουμε όχι μόνο όσον αφορά το πορνό αλλά και γενικότερα στο σεξ αν υπάρχει πρόβλημα στη σχέση. Ο σαδιστης ας πούμε στο σεξ, ακόμα και αν κρύβει τις διαθέσεις του στο κρεβάτι θα έχει ανάλογη συμπεριφορά και στην καθημερινότητα τη σχέσης. Ομοίως συμβαίνει και με άλλες συμπεριφορές. Τα προβλήματα στη σχέση όπως είναι φυσικό, δεν αφορούν μονάχα το κρεβάτι. Αν η σχέση της αναγνώστριας έχει πρόβλημα, δεν θα το καταλάβει μόνο από το εάν βλέπει ή όχι πορνό. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X