Μπουτάκια κοτόπουλο με ντομάτα και μοτσαρέλα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κρεμμύδια, αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">500 γραμμάρια τριμμένη ντομάτα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλάκια του γλυκού ξερή ρίγανη</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 κουταλάκι αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό</span><br /><span style="font-size: medium;">3/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά</span><br /><span style="font-size: medium;">3/4 κούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: medium;">2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα</span><br /><span style="font-size: medium;">9 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα (χωρίς πέτσα), αν είναι μεγάλα κομμάτια, τα κόβουμε στη μέση</span><br /><span style="font-size: medium;">3/4 κούπας τριμμένο τυρί μοτσαρέλα</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 4 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέστε τις ντομάτες, τη ρίγανη και κόκκινο πιπέρι, τις πιπεριές. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 10 λεπτά. Ανακατέψτε με το βασιλικό και αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη παρμεζάνα σε ένα μικρό μπολ. Τοποθετούμε τι αλεύρι και τα αυγά σε χωριστό ρηχό μπολ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύουμε το  κοτόπουλο με αλεύρι, αυγά, στη συνέχεια, στη συνέχεια, τριμμένη φρυγανιά μείγμα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε μεγάλο βαρύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τσιγαρίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τοποθετήστε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ταψί. Με ένα κουτάλι ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το τυρί μοτσαρέλα. Ψήνουμε για 10 λεπτά, ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε δυνατή φωτιά για 10-20 δευτερόλεπτα, μόνο μέχρι το τυρί να λιώσει.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα