Αναστασίου: Ισοπεδώσαμε τον ΠΑΟΚ!

Ο Γιάννης Αναστασίου αναφέρθηκε στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ, έκανε λόγο για ισοπεδωτική εμφάνιση των πρασίνων και για πολύ καλή προετοιμασία απέναντι στον Δικέφαλο, ενώ για την τελική μάχη στα πλέι-οφ υποστήριξε πως όλα θα είναι ανοικτά.Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού στο Αθλητικό Metropolis:

Αρχικά ο Αναστασίου αναφέρθηκε στον χθεσινό αγώνα:
«Ήταν μια πειστική εμφάνιση απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο. Για μας είναι σημαντική η διάρκεια. Κάνουμε βήματα προς τα εμπρός και επιβεβαιώθηκε η ανοδική πορεία της ομάδας μας. Δείξαμε με την απόδοσή μας μέσα στο γήπεδο ποια ομάδα ήθελε το παιχνίδι πιο πολύ, και ποια διαθέτει το χαρακτήρα και τη νοοτροπία για να το κερδίσει. Από την Πέμπτη, μετά το παιχνίδι κυπέλλου στην Τρίπολη, ξεκίνησε η προετοιμασία και είχαμε να διαχειριστούμε ένα κακό αποτέλεσμα με μια καλή εμφάνιση. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στην ψυχολογία, δουλέψαμε πάνω στα κομμάτια που θέλαμε να βγάλουμε και πού να χτυπήσουμε και το καταφέραμε στο μέγιστο βαθμό».

Στο ερώτημα για το αν περίμενε έναν τόσο κακό ΠΑΟΚ, ο Αναστασίου είπε:
«Ο ΠΑΟΚ διαθέτει ποιοτικούς παίκτες, απλά η απόδοσή μας ήταν τέτοια που τον κάναμε να φαίνεται κακός. Τον ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ η απόδοσή μας. Από το πρώτο λεπτό θέλαμε να κυριαρχήσουμε και το καταφέραμε για 92 λεπτά. Δουλέψαμε στον τομέα της ανάλυσης, ξέραμε ποια είναι τα δυνατά και αδύνατα σημεία του ΠΑΟΚ. Ήμασταν προετοιμασμένοι να τον αντιμετωπίσουμε και το κάναμε μέσα στο γήπεδο. Ήταν θέμα συγκέντρωσης ενέργειας και διάθεσης, που βγάλαμε στο γήπεδο. Το παιχνίδι φάνηκε ότι ήταν εύκολο για μας».

Για το αν η χθεσινή εμφάνιση ήταν ένα μήνυμα του Παναθηναϊκού για τη συνέχεια υπογράμμισε:
«Δε θα το έλεγα έτσι, γιατί το όνομα του Παναθηναϊκού από μόνο του έχει βαρύτητα. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος: Κοιτάμε από παιχνίδι σε παιχνίδι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να το ευχαριστιόμαστε στο βαθμό που πρέπει, να εξελισσόμαστε σαν ομάδα και να παράγουμε νέους παίκτες, Παραμένουμε πιστοί στο πλάνο αυτό. Η προσπάθειά μας είναι μέσα στο γήπεδο και εκεί κρίνεται ποια ομάδα έχει πλάνο και στόχους. Δεν θέλουμε να πείσουμε κανέναν. Ξέρουμε ότι έχουμε δυνατότητες και σε πολλά παιχνίδια έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας και μας έχουν αδικήσει, αλλά δεν το βάζουμε κάτω, πιστεύουμε στην προσπάθεια που κάνουμε. Ο στόχος μας είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε αυτή τη φιλοσοφία και ξέρουμε εναντίον ποιου αντιπάλου παίζουμε και μας ενδιαφέρει να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι. Μερικές φορές δεν είχαμε ίσως την ωριμότητα να διαχειριστούμε κάποια παιχνίδια. Μέχρι τώρα όσο είμαι στον πάγκο του Παναθηναϊκού έχουμε κάνει ένα ή δύο άσχημα παιχνίδια».

Για το ρόλο που παίζουν οι οικονομικές δυνατότητες της διοίκησης του ΠΑΟΚ σε σχέση με τις αντίστοιχες του Παναθηναϊκού, ο τεχνικός των «πρασίνων» σημείωσε:
«Είναι σημαντικό να ξέρεις και τι ζητάς από την ομάδα σου. Η οικονομική δυνατότητα σου λύνει τα χέρια μερικές φορές, σου δίνει κάποιους ποιοτικούς παίκτες, αλλά δε σημαίνει ότι θα γίνεις και ομάδα. Δε γνωρίζω τι γίνεται στα εσωτερικά του ΠΑΟΚ, εμείς θέλαμε από την αρχή να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα και να διατηρούμε το όνομα του Παναθηναϊκού σε υψηλά στάνταρ».

Για το αν γνωρίζει τον Στέφενς και αν πιστεύει ότι είναι δύσκολη η προσαρμογή του στην Ελλάδα:
«Τον γνωρίζω, έχουμε γνωριστεί σε εκδηλώσεις της Ρόντα. Είναι δύσκολο για έναν ξένο προπονητή να προσαρμοστεί στην Ελλάδα. Υπάρχει διαφορετικότητα στην κουλτούρα, παίζει ρόλο η επικοινωνία. Απαιτείται χρόνος για να φτάσεις εκεί που θες. Ο κόσμος θέλει νίκες, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο απλό πλέον, είναι πολλά, παίζει ρόλο η ψυχολογία, η παιδεία, η εκπαίδευση. Είναι εύκολο να κρίνεται κάποιος, αλλά απαιτείται περισσότερος χρόνος, γιατί εδώ η κουλτούρα είναι τελείως διαφορετική».

Για τις αναφορές του Στέφενς στη διαιτησία του χθεσινού αγώνα τόνισε:
«Όταν 92 λεπτά δεν έχεις φτάσει την περιοχή του αντιπάλου, μπορείς να βρεις δικαιολογίες. Πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε τον εαυτό μας, αν κάναμε αυτό που έπρεπε, αν προετοιμαστήκαμε σωστά για το παιχνίδι και αν δώσαμε τη σωστή πληροφόρηση στους παίκτες. Αν σε όλα αυτά υπάρξουν απαντήσεις, τότε μπορούμε να δούμε και το θέμα του διαιτητή. Για μας προτεραιότητα είναι να κοιτάμε την ομάδα μας».

Τέλος, για τη μάχη των πλέι-οφ, το πόσο ανταγωνιστικός θα φανεί ο Παναθηναϊκός και αν παραμένει φαβορί ο ΠΑΟΚ για τη δεύτερη θέση, επεσήμανε:
«Ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα ακόμη, έχει διαφορά στη βαθμολογία, αλλά όπως είχα πει όλες οι ομάδες θα χάσουν βαθμούς. Θεωρώ πως είναι όλα ανοιχτά στα πλέι-οφ. Ο Ατρόμητος είναι καλή ομάδα, έμπειρη, ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει, ενώ και ο Αστέρας είναι ποιοτικός, θα έχουν πολύ ενδιαφέρον τα πλέι-οφ φέτος. Για το πρωτάθλημα είχα πει ότι δε μας τιμάει σαν χώρα να έχει κριθεί από το Νοέμβριο. Δεν υπάρχει ανταγωνιστικότητα και θα έλεγα ότι ο επόμενος στόχος είναι να φτιάξουμε ένα πιο ανταγωνιστικό και ελκυστικό πρωτάθλημα».

Σχετικά άρθρα