Βόβορας: Ο Παναθηναϊκός είναι μαθημένος στους τίτλους

Ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη στην τεχνική ηγεσία των πράσινων, Γιώργος Βόβορας μίλησε για τον πρώτο τίτλο του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν, το παράδειγμα του Δημήτρη Διαμαντίδη στα νέα παιδιά, αλλά και τη συνέχεια με την Μάλαγα.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βόβορα στον Sentra Fm:

Την άμεση… προσγείωση ενόψει Μάλαγας: «Είχαμε λίγες ώρες χαλάρωσης. Τώρα η ομάδα επιστρέφει στην Αθήνα και πάμε κατευθείαν για προπόνηση. Είναι χαρακτηριστικό πως χθες μετά τον τελικό ο Λάσμε φώναζε: “Tέλος, τέλος, Μάλαγα, Μάλαγα”».
Τον πρώτο τίτλο της σεζόν: «Ξέραμε πως έπρεπε να ήμασταν συγκεντρωμένοι. Αυτή η ομάδα έχει μάθει να παίρνει τίτλους και είναι πολύ σημαντικό που κατακτήσαμε τον πρώτο στόχο. Έχουμε τα επόμενα βήματα μπροστά μας, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Πέμπτης».
Την… μεταμόρφωση στο δεύτερο ημίχρονο: «Είχαμε ενέργεια στην άμυνα, που είναι το χαρακτηριστικό μας και δεχθήκαμε μόνο 13 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Η άμυνα μας έδωσε ρυθμό και στην επίθεση, κάναμε 20-0 σερί και εκεί ίσως φάνηκε και η απειρία του Άρη, καθώς τα παιδιά είχαν πιστέψει πως μπορούν να κάνουν κάτι και ήταν δύσκολο μετά να ανατρέψουν την κατάσταση».
Τον Ραμέλ Κάρι που αναδείχθηκε MVP: «Ήταν σε πολύ καλή μέρα ο Κάρι, ο οποίος μέσα από την ομαδική δουλειά βρήκε τα ελεύθερα σουτ. Είναι σκόρερ αλλά αναδεικνύεται μέσα από την ομάδα. Το είπε και ο ίδιος πως MVP είναι όλα τα παιδιά. Ήταν επίσης πολύ σημαντικό πως ο Χαραλαμπόπουλος, στα 17 του, πήρε τέτοιες παραστάσεις».
Τους τρεις «πράσινους» τίτλους με Πεδουλάκη: «Ο Παναθηναϊκός είναι μαθημένος στους τίτλους. Οι αλλαγές που έγιναν πέρυσι το καλοκαίρι ήταν τεράστιες και είναι πάρα πολύ σημαντικό πως παρά τις αλλαγές, που συνήθως χρειάζεσαι χρόνο για να επανέλθεις στην κορυφή, η ομάδα έδειξε ότι έχει δυναμική και τεχνογνωσία και γίνεται πολύ καλή δουλειά από τη διοίκηση, τους προπονητές και τους παίκτες. Πέρυσι κατακτήσαμε το νταμπλ, φέτος πήραμε τον πρώτο τίτλο, θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και να πετύχουμε κάτι παραπάνω στην Ευρωλίγκα. Εστιάζουμε όμως, τώρα μόνο στη Μάλαγα».
Την αύρα που υπάρχει στον Παναθηναϊκό: «Η ομάδα έχει γαλουχηθεί στους τίτλους. Τα νέα παιδιά βοηθιούνται από τον Διαμαντίδη, που για παράδειγμα έχει σηκώσει τόσους τίτλους και δείτε με πόση λαχτάρα θέλει κι άλλον και πόσο το ευχαριστιέται. Όταν λοιπόν, τα νέα παιδιά βλέπουν τον ηγέτη να έχει τέτοια λαχτάρα, μπαίνουν στο ίδιο κλίμα. Για αυτό έχει φτάσει η ομάδα πάρα πολύ ψηλά. Τα παιδιά έχουν στόχους, δουλεύουν πάρα πολύ όλοι και το κλίμα που διατηρείται τόσα χρόνια, κρατούν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή».
Την κατάσταση του Γκιστ: «Είχε ενοχλήσεις στη χθεσινή πρωινή προπόνηση και δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε. Να δούμε πως θα αντιδράσει σήμερα, αύριο. Είναι ύπουλος τραυματισμός».
Την αναμέτρηση με την Μάλαγα: «Είναι πολύ καλή ομάδα που έχει κάνει σημαντικές νίκες. Θα είναι πολύ σημαντικό να φτάσουμε στη νίκη που θα μας κρατήσει στην πρώτη δυάδα. Να αφήσουμε πίσω τον τελικό και να κυνηγήσουμε το διπλό με στόχο την πρόκριση και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Έχει πολύ δρόμο ακόμα ο όμιλος και μέχρι την τελευταία αγωνιστική δεν θα έχει κριθεί τίποτα, εκτός από την Μπαρτσελόνα που είναι το φαβορί για την πρώτη θέση».

Σχετικά άρθρα