Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Φιλιππίδης: Καμία ζημιά από τα δάνεια
Φιλιππίδης: Καμία ζημιά από τα δάνεια  thumbnail

Φιλιππίδης: Καμία ζημιά από τα δάνεια

Σταθερός στην υπερασπιστική του γραμμή ότι τα δάνεια του ΤΤ παρέχονταν με εγγυήσεις και δεν δημιούργησαν οικονομική ζημία στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εμφανίστηκε ο Άγγελος Φιλιππίδης. 

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εμφανίστηκε χθες το πρωί ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα και παρέδωσε το ογκωδέστατο απολογητικό του υπόμνημα στο οποίο ανέπτυσσε τις θέσεις του για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν. 

Στις περίπου 300 σελίδες του υπομνήματος ο Άγγελος Φιλιππίδης επιχείρησε να αποδομήσει το βαρύ για αυτόν κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης και της απιστίας σε βάρος του ΤΤ και την πρόκληση ζημιάς που υπερβαίνει τα 300 εκατ. ευρώ, από επισφαλή δάνεια που χορηγήθηκαν επί των ημερών του στο «τιμόνι» του πιστωτικού ιδρύματος.

Στη συνέχεια και για περίπου 10 ώρες έδωσε απαντήσεις στις ερωτήσεις των δικαστικών λειτουργών για τα ελεγχόμενα -ως επισφαλή- δάνεια που δόθηκαν επί των ημερών της διοίκησής τους. 

Βασικοί άξονες της υπερασπιστικής γραμμής του Άγγελου Φιλιππίδη ήταν ότι ο ίδιος δεν κρύφτηκε από τη Δικαιοσύνη και ότι:

-Όλα τα δάνεια δόθηκαν με εγγυήσεις.

-Η σύμβαση με την Bestline (σ.σ. συμφερόντων Δ. Κοντομηνά) ήταν επικερδής για το ΤΤ.

-Το δάνειο στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη δόθηκε με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alapis.

Αναφορικά με τα δάνεια προς τον Δ.Κοντομηνά, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του ο πρώην διευθύνων σύμβουλος φέρεται να υποστήριξε ότι στο πλαίσιο χορήγησης των δανείων την εποχή εκείνη (2007-2009), οι χορηγήσεις προς τον επιχειρηματία είχαν εξασφαλίσεις, ενώ επίσης ήταν δεδομένη η κερδοφορία της εταιρείας best line (συστάθηκε από κοινού από το ΤΤ και τον επιχειρηματία) ως το 2010.

Σε σχέση με το δάνειο των 100 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και την εταιρεία Alapis, ο Άγγελος Φιλιππίδης φέρεται να τόνισε ότι η χορήγησή του έγινε σε μια εύρωστη εταιρεία ύστερα από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 400 εκατ. ευρώ και ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος είχε δώσει το πράσινο φως ώστε να συμμετάσχει η Τράπεζα Πειραιώς κατά 32% στο κεφάλαιο της Proton Bank. 

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια προς το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα – Αναστασίας Βάτσικα ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου φέρεται να τόνισε ότι η εταιρεία C&C ήταν ενεργή εννέα χρόνια ήδη και είχε χρηματοροές.

Μάλιστα, ο Α. Φιλιππίδης εκτιμά ότι τα δάνεια προς τις εταιρείες συμφερόντων του Παναγιώτη Ευθυμίου δεν θα έπρεπε να του «καταλογίζονται» και θεωρεί άκυρη την ποινική δίωξη εναντίον του καθώς αποπληρώθηκαν εν συνεχεία από τον επιχειρηματία κ. Λουκά Έλληνα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα για τη μεσολάβηση του κ. Έλληνα βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Ελεύθερος με εγγύηση «μαμούθ» 

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο Άγγελος Φιλιππίδης τελικά κρίθηκε ότι δεν πρέπει να προφυλακιστεί. Αντιθέτως, του επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι και πιο συγκεκριμένα εγγύηση-μαμούθ, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και αυτός της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματική εγγύηση που καλείται να καταβάλλει ο Άγγελος Φιλιππίδης είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει ποτέ επιβληθεί, ενώ την ξεπερνά μόνο αυτή που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Κοντομηνά και η οποία είναι ύψους 5 εκατ. ευρώ. 

Αναχωρώντας από το ανακριτικό γραφείο, ο κ. Φιλιππίδης αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση. Σε δηλώσεις όμως προέβη ο ένας από τους συνηγόρους του. 

«Ο ανακριτής έκρινε πως ο Άγγελος Φιλιππίδης ήρθε εκουσίως στην χώρα και όχι με απέλαση» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο δικηγόρος Γιώργος Παπαϊωάννου. Όπως ανέφερε ο συνήγορος του πρώην διευθύνοντα συμβούλου του ΤΤ «όταν υπάρχει ευθυκρισία αυτός ο τόπος μπορεί να είναι ήσυχος ότι απονέμεται η Δικαιοσύνη. Το κυριότερο είναι ότι ο ανακριτής δέχθηκε ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης δεν είναι ύποπτος φυγής, αλλά ήρθε εκουσίως στη χώρα και όχι όπως διαδιδόταν με απέλαση».
Πηγή: www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X