Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στο Δημόσιο λείπουν μήνες από τη δουλειά -Ο Μητσοτάκης τους ψάχνει ακόμα
Στο Δημόσιο λείπουν μήνες από τη δουλειά -Ο Μητσοτάκης τους ψάχνει ακόμα  thumbnail

Στο Δημόσιο λείπουν μήνες από τη δουλειά -Ο Μητσοτάκης τους ψάχνει ακόμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να συμπληρώσει τους αριθμούς των υπαλλήλων που θα φύγουν από το Δημόσιο, όπως προβλέπει η μνημονιακή υποχρέωση γι αυτό και περνάει από "κόσκινο" όσους εργάζονται σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες.


Ηδη στο στο υπουργείο Πολιτισμού ελέγχονται οι μετατροπές συμβάσεων, που αν και στηρίχθηκαν στο Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου εν τέλει καταστρατήγησαν το πνεύμα του, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.


Οι 47 "ύποπτες" μετατροπές συμβάσεων στο υπουργείο Πολιτισμού


Ήδη, στο υπουργείο Πολιτισμού έχουν εντοπιστεί 47 περιπτώσεις υπαλλήλων και προκύπτουν βάσιμες υποψίες ότι πολλές μετατροπές συμβάσεων βάσει του Προεδρικού Διατάγματος δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, είπε ο κ. Μητσοτάκης και ενημέρωσε την Επιτροπή Θεσμών ότι διευρύνεται ο έλεγχος για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν εκτεταμένες πρακτικές που καταστρατήγησαν το πνεύμα του Προεδρικού Διατάγματος.


"Χαίρομαι που εσείς, τουλάχιστον, τηρήσατε τα προσχήματα και είπατε ότι καταστρατηγήθηκε το πνεύμα του Προεδρικού Διατάγματος" σχολίασε ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι ευθύνη έχουν όχι μόνο οι υπάλληλοι που προσκόμισαν πλαστά δικαιολογητικά, αλλά και τα υπηρεσιακά συμβούλια και το ίδιο το ΑΣΕΠ που έκριναν ότι οι συμβάσεις πρέπει να γίνουν αορίστου χρόνου. Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε επίσης, να επεκταθεί ο έλεγχος της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου σε όλο το δημόσιο και τις υπηρεσίες.


Δημόσιοι υπάλληλοι που δεν πήγαιναν ποτέ για δουλειά


Την ίδια ώρα στο υπουργείο Εσωτερικών ο έλεγχος για την τήρηση του ωραρίου από τους δημόσιους υπαλλήλους αποκάλυψε πως 6 εργαζόμενοι απουσίαζαν για μήνες ή και για χρόνια από τη θέση τους έχοντας πάρει κυριολεκτικά άδεια από τη σημεία.


Παράλληλα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν είχε θέσει σε εφαρμογή σύστημα τήρησης ωραρίου. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έχει στα χέρια του 7 εκθέσεις που αποτυπώνουν καταστρατήγηση του ωραρίου (μη τήρηση, άδειες από την σημαία) σε κεντρικές υπηρεσίες υπουργείων.
Ενδεικτική η περίπτωση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που δεν είχε θέσει σε εφαρμογή σύστημα τήρησης ωραρίου ενώ προβλήματα διαπιστώθηκαν και στις υπερωρίες.


Τι έδειξαν οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά των Δημοτικών αστυνομικών


Ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε πως από τους ελέγχους που έγιναν στα πιστοποιητικά που είχαν δώσει οι 3.830 δημοτικοί αστυνομικοί προέκυψε πως 70 περιπτώσεις με πλαστά στοιχεία και ήδη έχουν ανακληθεί 55 διορισμοί.


Από κόσκινο και οι προσλήψεις πυροσβεστών


Από "κόσκινο" θα περάσουν, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και οι προσλήψεις μετά από διαγωνισμό των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, καθώς διαπιστώθηκαν εκτεταμένα προβλήματα με τα πιστοποιητικά, ιδίως ως προς την ικανότητα στρατιωτικής θητείας και σωματικής ικανότητας. "Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι σε αυτό το διαγωνισμό υπήρξαν πολλά προβλήματα και γι΄ αυτό τα δικαιολογητικά, όλα θα εξεταστούν από μηδενική βάση" είπε ο κ. Μητσοτάκης.


Ξανανοίγουν οι φάκελοι με τις προσωρινές διαταγές και τα ασφαλιστικά μέτρα


Σύμφωνα, εξάλλου, με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Θεσμών, στη Βάση Απογραφής είναι 3.905 υπάλληλοι που υπηρετούν με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα. Από αυτούς, έχουν ήδη αποχωρήσει 1.646 υπάλληλοι λόγω έκδοσης απορριπτικής απόφασης. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί και -όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης- οι υπάλληλοι αυτοί που θα αποχωρήσουν με τις δικαστικές αποφάσεις θα πρέπει να προσμετρηθούν στον αριθμό των απολύσεων.


Εκτεταμένα προβλήματα διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών (ΣΕΕΔ) και ως προς την τήρηση του ωραρίου. Ενδεικτική η περίπτωση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που δεν είχε θέσει σε εφαρμογή σύστημα τήρησης ωραρίου ενώ προβλήματα διαπιστώθηκαν και στις υπερωρίες. Στο υπουργείο Εσωτερικών, εντοπίστηκαν περιπτώσεις υπαλλήλων που έλειπαν αδικαιολόγητα από την υπηρεσία τους για μήνες.
Πηγή www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X