Αυτοκριτική και εγωισμός

Πριν από αρκετούς μήνες είχα σημειώσει μέσα από αυτή τη στήλη πως κανείς στον ΠΑΟΚ δεν δικαιούται να έχει "λευκή επιταγή".Ακόμη και ο Ιβάν Σαββίδης χωρίς τον οποίο πιθανώς ο ΠΑΟΚ να είχε την ίδια τύχη με την ΑΕΚ ή στην καλύτερη περίπτωση θα "φυτοζωούσε" γνωρίζει πολύ καλά πως κρίνεται καθημερινά και είναι δεδομένο ότι η καλόπιστη πάντα κριτική που θα έχει επιχειρήματα μπορεί να είναι εποικοδομητική. Το ίδιο ακριβώς θα γράψω και για τον Στέφενς αλλά και για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο Ολλανδός είχε ψηφιστεί από τους φίλους της Σάλκε ως ο καλύτερος προπονητής της ιστορίας της ομάδας. Δεν το έκαναν επειδή είναι προσωπολάτρες αλλά επειδή τους πρόσφερε χαρές και διακρίσεις. Είναι δεδομένο ότι το να συνεργαστεί με τον ΠΑΟΚ αποτελεί τεράστια και προσωπική επιτυχία του Ιβάν Σαββίδη. Δεν ήρθε όμως να αναλάβει έναν σύλλογο της Μοζαμβίκης ή του Τόγκο αλλά έναν σύλλογο με ιστορία άσχετα αν έχει να γευτεί τίτλους πολλά χρόνια.

Έχω την αίσθηση λοιπόν ότι ναι ο ΠΑΟΚ πρέπει να συνεχίσει να μαθαίνει από τον Στέφενς αλλά και ο Στέφενς να μπει στη διαδικασία να μάθει τί εστί ΠΑΟΚ! Δεν μπορεί μετά από έναν αγώνα όπου ο ΠΑΟΚ έχει μια τελική να μιλά για τη διαιτησία ανεξάρτητα του αν ήταν κακή. Δεν μπορεί όμως να το κάνει αυτό.

Όπως δεν μπορεί για παράδειγμα ο Γιώργος Τζαβέλλας στο -14 από τον Ολυμπιακό να στέκεται στις άδειες κερκίδες του Γ. Καραϊσκάκης όταν ο ίδιος με τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του χάνουν από Πανιώνιο, Πλατανιά και δεν μπορούν να κερδίσουν τον ΟΦΗ ή  τον Παναιτωλικό. Χάνει την αξία του αυτό το σχόλιο όταν εσύ ο ίδιος τα έχεις κάνει μούσκεμα.

Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην έχει σταυρώσει νίκη απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα εκτός έδρας και ο Στέφενς να μας παρουσιάζει σαν παράδειγμα ότι δεν έχασε από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι όπου ήταν καλύτερος. Μπορώ να γράψω ακόμη περισσότερα.

Πάμε και στους παίκτες. Δεν θέλω να γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα αλλά αν πράγματι από ένα ανάποδο οσφσάιντ επηρεάστηκαν, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι ο Κουτρουμπής κέρδισε κατά κράτος όλες τις μάχες. Ότι ο Τριανταφυλλόπουλος έδειχνε… Ρομπέρτο Κάρλος στο γήπεδο. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ το κατάφεραν αυτό ως εικόνα. Ζητείται αυτοκριτική και εγωισμός. Έχουν τη διάθεση να τα κάνουν ΟΛΟΙ; Και όταν λέω ΟΛΟΙ εννοώ ΟΛΟΙ.

Σχετικά άρθρα