Αρχική / Ψυχολογία / Αυτογνωσία / Μοναξιά: Γιατί δεν μας καταλαβαίνουν οι άλλοι;
Μοναξιά: Γιατί δεν μας καταλαβαίνουν οι άλλοι;  thumbnail

Μοναξιά: Γιατί δεν μας καταλαβαίνουν οι άλλοι;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Γιατί δεν μας καταλαβαίνουν οι άλλοι;


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής, Δημήτρης Κατσαρός.


Δημήτρης Κατσαρός


Στο θέμα της κατανόησης και της μοναξιάς υπάρχει πάντα κάποιος που μας καταλαβαίνει και μας μοιάζει και είμαστε και οι δυο στο ίδιο πρόβλημα και πιο συχνά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που έχει μια σχετική μεγαλύτερη δύναμη από εμάς είναι κατά κάποιο τρόπο σε θέση ισχύος αλλά δεν μας βοηθούν δεν είναι ποτέ δίπλα μας γιατί δεν μας καταλαβαίνουν. Το βασικό που πρέπει να κάνουμε κατά τη γνώμη μου είναι να παρατηρούμε τη θέση αυτή της αδυναμίας και να εξετάζουμε τι μπορούμε να κάνουμε αρχικά μόνοι μας, με τον εαυτό μας για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από εκείνη την κατάσταση που μας κάνει να νιώθουμε αδύναμοι και να χρειαζόμαστε ένα χέρι βοηθείας.  


Θα πρέπει να παρατηρήσει τον εαυτό του και να κάνει μια εσωτερική καταγραφή, να βρει τι είναι αυτό στο οποίο πραγματικά χρειάζεται βοήθεια και να ορίσει με σαφήνεια τι είναι αυτό που χρειάζεται. Ουσιαστικά ο λόγος που νιώθουμε ότι κάποιος δεν μας καταλαβαίνει όταν είμαστε σε δύσκολη θέση είναι ότι φοβόμαστε αρκετά ώστε να παρατηρήσουμε τι είμαστε εκείνη τη στιγμή που νιώθουμε άσχημα ενδεχομένως και τι κάνουμε λάθος. Το μόνο που θέλουμε είναι να φύγουμε από εκείνη τη στιγμή και να λυτρωθούμε κατά κάποιο τρόπο. Και τότε το μόνο που μένει είναι ο φόβος της δύσκολης θέσης και βέβαια, δεν ξέρουμε πολλές φορές τι είναι αυτό που ζητάμε τι εκφράζουμε στους άλλους ποιο είναι το πρόβλημα πάνω στο οποίο δεν μας καταλαβαίνουν. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X