Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Εισαγγελείς ανέλαβαν τη λίστα Λαγκάρντ
Εισαγγελείς ανέλαβαν τη λίστα Λαγκάρντ  thumbnail

Εισαγγελείς ανέλαβαν τη λίστα Λαγκάρντ

Την επίσπευση του ελέγχου όσων φοροδιαφεύγουν προωθεί η Δικαιοσύνη με στόχο να επιστρέψουν χρήματα στα δημόσια ταμεία. 

Πιο συγκεκριμένα ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου συναντήθηκε με είκοσι εφόρους της Αττικής και ζήτησε να ελεγχθούν οι μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ και τα αποτελέσματα να βρίσκονται στο γραφείο του εντός δύο μηνών. 

Πράγματι ο έλεγχος των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ προχωρά με αργούς ρυθμούς, καθώς ερευνώνται εξονυχιστικά όλα τα στοιχεία αλλά και οι εταιρείες. 

Έτσι ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε από τους εφόρους να βοηθήσουν προκειμένου να μην αργήσουν άλλο οι διαδικασίες και ενέκρινε τη σύσταση ειδικών ομάδων που θα εξετάσουν τους μεγάλους καταθέτες. 

Αναλυτικότερα ο Παναγιώτης Αθανασίου συμφώνησε με τους εφόρους να οριστούν ελεγκτές σε συνεργασία με την διεύθυνση του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου του υπουργείου Οικονομικών από τις εφορίες στις οποίες ανήκουν οι διευθύνσεις κατοικίας των καταθετών και οι έδρες των εταιρειών τους. 

Την ίδια στιγμή επικρατεί αισιοδοξία στο οικονομικό επιτελείο από τα αποτελέσματα για το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο ανέρχεται στα 811 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για τον Ιανουάριο 2014, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 595 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 177 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και στόχου για πλεόνασμα 719 εκατ. ευρώ.

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ύψος 811 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 415 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 955 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον το ακριβές ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τους φόρους που θα εισπραχθούν τους επόμενους μήνες. Αυτός είναι και ο λόγος που κινούνται με γρηγορότερους ρυθμούς όλες οι διαδικασίες προκειμένου να εντοπιστούν οι μεγάλοι φοροφυγάδες και να εισπράξει χρήματα το Δημόσιο. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X