Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Οι τρόποι που σε χωρίζει ο άνδρας και τι σημαίνουν για το χαρακτήρα του
Οι τρόποι που σε χωρίζει ο άνδρας και τι σημαίνουν για το χαρακτήρα του  thumbnail

Οι τρόποι που σε χωρίζει ο άνδρας και τι σημαίνουν για το χαρακτήρα του

Είναι σαφές πως το να χωρίσεις κάποιον δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση, αλλά δυστυχώς είναι αναγκαίο κακό. Έχει διαπιστωθεί πως οι άντρες χρησιμοποιούν 5 κυρίως τεχνικές χωρισμού. Παρακάτω αναφέρονται αυτοί οι 5 τρόποι με σειρά δυσκολίας, από τον πιο εύκολο στον πιο δύσκολο, καθώς και ο λόγος για τον οποίο ένας άντρας επιλέγει μία συγκεκριμένη μέθοδο για να χωρίσει μία γυναίκα. Ίσως μπορέσετε να λύσετε κάποιες απορίες σας για χωρισμούς που έχετε στο ενεργητικό σας.


1)  Εξαφανίζεται


Η ευκολότερη μέθοδος. Το μόνο που έχει να κάνει ένας άντρας είναι να χαθεί από προσώπου γης. Έτσι δε χρειάζεται να εξηγήσει τίποτα, ούτε να συμμετάσχει σε ενοχλητικές συζητήσεις, ούτε καν να βρει μια καλή δικαιολογία. Συνήθως αυτό το κάνει σε γυναίκες για τις οποίες δε νοιάζεται ή σε γυναίκες που γνώρισε τυχαία και δεν κινούνται στο περιβάλλον του. Μπορεί να διαφωνείτε, αλλά αυτός έχει αποφασίσει πως δεν αξίζετε ούτε μια συζήτηση εξήγησης του χωρισμού. Σίγουρα πρόκειται για μια κίνηση που δηλώνει ασέβεια, αλλά πραγματικά συμβαίνει κάθε μέρα.


2) Προτιμά να αφήνει τη γυναίκα με ψευδαισθήσεις


Αντί να προχωρήσει σε έναν επίσημο χωρισμό προτιμά να αποσυρθεί σταδιακά από τη σχέση, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Θέλει να χωρίσει ολοκληρωτικά αλλά δεν έχει αρκετό θάρρος ώστε να τελειώσει τη σχέση. Αντιθέτως, εγκαταλείπει τη σχέση οδηγώντας τη σε έναν χωρίς οίκτο αργό και επώδυνο θάνατο. Είναι δειλός. Μπορεί να χωρίσει μαζί σας είτε στέλνοντάς σας ένα μήνυμα στο κινητό είτε μέσω μιας ξαφνικής ανακοίνωσης στο face book. Πραγματικά έχει αποφασίσει να χωρίσει. Αυτό είναι κάτι που πρέπει πολύ γρήγορα να συνειδητοποιήσετε και να το πάρετε απόφαση πως η σχέση σας έχει τελειώσει. Διαφορετικά αυτή η παγωμένη σχέση μπορεί πραγματικά να κρατήσει πολύ καιρό, χωρίς όμως να βελτιώνεται ποτέ.


3) Ο απατεώνας


Προτιμά να απιστεί σε μια σχέση. Αυτός ο άντρας δε σας σέβεται όσο πρέπει και δεν έχει τη δύναμη να σας ζητήσει να χωρίσετε. Είναι ένα από τους χειρότερους χαρακτήρες. Με τη συμπεριφορά του μπορεί να σας εξαντλήσει συναισθηματικά, σωματικά και ψυχικά επειδή προτιμά να εξυπηρετεί τις δικές του εγωιστικές επιδιώξεις. Στο μυαλό του τοποθετεί τον εαυτό του πάνω από εσάς.


4) Το καλό παιδί- σας χωρίζει με ευγενικό τρόπο 


Συνήθως τον αγαπάτε και τον μισείτε ταυτόχρονα. Τον μισείτε γιατί σας χρησιμοποιεί με τον πιο ευγενικό τρόπο και πραγματικά δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι’αυτό. Και αυτός το γνωρίζει. Παρόλο που ο τρόπος που επιλέγει να χωρίσει αυτός ο άντρας είναι ένας από τους χειρότερους, οι γυναίκες συνήθως τον προτιμούν. Αυτό που οι γυναίκες συνήθως δεν μπορούν να δουν στα «καλά παιδιά» είναι τον εγωισμό τους. Προσπαθεί να κερδίσει την καρδιά σας ολοκληρωτικά αλλά ταυτόχρονα σας τοποθετεί πιο κάτω από τον ίδιο. Η αλήθεια είναι πως φοβάται μήπως τον κακοχαρακτηρίσετε στην οικογένειά σας ή στους φίλους σας. Συνήθως δεν απιστεί «σωματικά» και έτσι δεν σας αφήνει περιθώρια να τον κατηγορήσετε για τη σχέση. Δηλώνει πως θα σας αγαπά για πάντα μετά το χωρισμό. Ακόμα και αν προσπαθήσετε να σταθείτε στο «ύψος» σας και να του πείτε πως μπορείτε να το διαχειριστείτε, ξέρει πολύ καλά πως τον θέλετε ακόμα. Και αφού θεωρεί τον εαυτό του μεγαλόψυχο, θα συνεχίσει να έχει σεξουαλικές επαφές μαζί σας. Ο άντρας αυτός σας εκμεταλλεύεται συναισθηματικά και στην ουσία σας αφήνει στο κενό. Είναι ο ειλικρινής τύπος που όμως δε λέει ποτέ την αλήθεια. Είναι αυτός που θα σας δώσει ελπιδοφόρες αλλά όχι ξεκάθαρες απαντήσεις όταν τον ρωτάτε για το κοινό σας μέλλον, ενώ ο ίδιος ξέρει πολύ καλά πως η απάντηση είναι αρνητική και δεν υπάρχει κοινός δρόμος. Ξέρει να χρησιμοποιεί τις ελπίδες σας και γνωρίζει πως εσείς θα είστε πάντα εκεί γι’αυτόν. Μην κάνετε το λάθος να τον περιμένετε για πάντα. Κάποια στιγμή θα τον δείτε να μπαίνει σε άλλες σχέσεις, εσείς θα συνεχίσετε να ελπίζετε και στο τέλος θα τον δείτε να παντρεύεται κάποια άλλη.


5) Ό πραγματικός άντρας


Αποτελεί για τους άντρες τον πιο δύσκολο τρόπο να χωρίσουν μια γυναίκα. Αυτός ο τύπος άντρα θα σας πει την αλήθεια. Σας σέβεται και θα σας μιλήσει. Θα σας μιλήσει ακόμα και όταν αρχίσει να διαπιστώνει πως η σχέση σας οδηγείται σε αδιέξοδο. Το πιο δύσκολο κομμάτι αυτής της τεχνικής χωρισμού είναι η υπευθυνότητα με την οποία ο άντρας αντιμετωπίζει το χωρισμό. Ακόμα και αν του ζητήσετε να προσπαθήσετε να σώσετε τη σχέση σας αυτός δεν θα υποχωρήσει αν μέσα του έχει ξεκαθαρίσει πως η σχέση τελείωσε. Ξέρει βέβαια πως διακινδυνεύει να τον μισήσετε για πάντα. Ακόμα και οι φίλες σας μπορεί να τον χαρακτηρίσουν «κακό παιδί» και άκαρδο αλλά αυτό δεν θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Ξέρει καλά πως δεν θέλει να προχωρήσει και προτιμά να μη σας κοροϊδεύει. Παίρνει την ευθύνη του χωρισμού και επειδή είναι άντρας που δεν απιστεί, ξέρει πως θα βιώσει και τη μοναξιά μέχρι να μπει σε μια άλλη σχέση. Δε θα δεχτεί όμως να σας χρησιμοποιήσει για να λάβει επιβεβαίωση ή για να καλύψει στιγμές μοναξιάς.


Οι περισσότεροι άντρες δεν χωρίζουν σαν «πραγματικοί άντρες». Συνήθως προτιμούν τον ευκολότερο δρόμο όπου δε χρειάζεται να εξηγήσουν και να απολογηθούν. Συνήθως ο πραγματικός άντρας ξέρει να σέβεται αυτό που είναι το καλύτερο και για τον ίδιο αλλά και για τη γυναίκα. Και ξέρει πως και οι δύο αξίζουν την ευτυχία ακόμα και αν αυτή δεν κατάφεραν τη βρουν μαζί.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X