Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αθώος ο Ανδρέας Κουρής για το ALTER
Αθώος ο Ανδρέας Κουρής για το ALTER  thumbnail

Αθώος ο Ανδρέας Κουρής για το ALTER

Ο Ανδρέας Κουρής, γιος του εκδότη Γιώργου Κουρή, είχε καταδικαστεί πριν από έναν χρόνο για την υπόθεση της εταιρείας «Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ – Alter Channel», ενώ την απαλλαγή του από τις κατηγορίες ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας.


Το Δικαστήριο υιοθέτησε τη νεώτερη νομολογία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία όταν εργοδότης είναι ανώνυμη εταιρεία, υπόχρεος για ασφαλιστικές εισφορές που έχουν γεννηθεί μέχρι την 11-4-2012, που με το άρ. 25 Ν. 4075/2012 θεσπίστηκε η παρ. 7 του Α.Ν. 86/67 είναι μόνον ο διευθύνων σύμβουλος και για εισφορές που γεννήθηκαν μετά την 11-4-2012, που θεσπίστηκε η παρ. 7 του ΑΝ 86/67, υπόχρεοι για την καταβολή τους είναι τα πρόσωπα που ορίζονται ειδικά.


Το Δικαστήριο δέχθηκε για τον Ανδρέα Κουρή, ότι ουδέποτε υπήρξε νόμιμος εκπρόσωπος, διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.», η οποία φέρεται οφειλέτης των ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, ότι δεν είχε εξουσία εκπροσώπησης ή διαχείρισης ή την παραμικρή ανάμιξη σε θέματα που αφορούσαν στη διοίκηση και τη διαχείριση της ως άνω εταιρείας.


 


Πηγή: www.epikaira.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X