Σκόραρε, δεν έχασε, προκρίθηκε

Την πρόκρισή του στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός. Καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι, έπεσαν πάνω σε ένα εκπληκτικό Σηφάκη και στο δοκάρι του, βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ και ισοφάρισαν στην επανάληψη με πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο απαρηγόρητος στο τέλος του αγώνα Μπάλλας.Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες από νωρίς για να ανοίξουν το σκορ. Στο 2′ ο Πέρεζ πλάσαρε από καλή θέση πάνω στον Σηφάκη και στο 7′ ο Νάστος, μετά από… ασίστ του Μπονγκ σούταρε άουτ. Ο Ατρόμητος απείλησε για δεύτερη φορά στο 13′, με τον Μαρκάνο να προλαβαίνει τελευταία στιγμή τον Φάμπιο και στο 15′, οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν το 0-1 με τον Ολαϊτάν να σουτάρει και τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι (έπειτα από παρέμβαση και του Σηφάκη).

Στο 20′ ο Τσόρι έχασε νέα ευκαιρία να βάλει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ, σουτάροντας άουτ από καλή θέση και στο 39′ ο Σηφάκης με τη βοήθεια του αριστερού του δοκαριού μάζεψε τη μπάλα σε γύρισμα του Μανιάτη. Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή και οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί σε αντεπιθέσεις ή από στημένες φάσεις. Σε μια από αυτές, στο 42′ και κόντρα στη ροή του αγώνα, έγινε το 1-0. Ο Ούμπιντες εκτέλεσε το φάουλ, ο Μέγερι με γεμάτο οπτικό πεδίο από αντιπάλους, έπιασε αέρα, η μπάλα έφτασε στον Ταυλαρίδη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα.

Πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου (45′),  ο Σηφάκης έσωσε με τα πόδια κρατώντας το 1-0 σε σουτ του Ολαϊτάν και στο 51′ ο πορτιέρο του Ατρόμητου απογειώθηκε βγάζοντας τη μπάλα κόρνερ σε κεφαλιά του Εντινγκά. Η ισοφάριση για τον Ολυμπιακό ήρθε από την άσπρη βούλα, κι αφού προηγήθηκε μια άτυχη στιγμή για τον Μπάλα. Σε εκτέλεση κόρνερ, ο Μανωλάς έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στήθος – χορτάρι – χέρι και ο Μάνταλος υπέδειξε πέναλτι. Ο Τσόρι δεν αστόχησε κάνοντας το 1-1.

Τη στιγμή που ο Μίτσελ "γέμιζε" το κέντρο με τον Σάμαρη αντί του Κάμπελ, ο Παράσχος τα έπαιζε όλα για όλα, ρίχοντας στη μάχη τον Μπρίτο αντί του Νάστου.

Ενα καλό σουτ του Δημούτσου ανησύχησε τον Μέγερι, κι ένα του Πέρεζ πέρασε λίγο άουτ στις σημαντικότερες στιγμές των δύο ομάδων, μέχρι το 83′, που ο Ατρόμητος άγγιξε το 2-1 στην καλύτερη φάση των γηπεδούχων στην επανάληψη. Ο Μπρίτο έπιασε την κεφαλιά και ο Μέγερι "ισοφάρισε" το λάθος στο γκολ, διώχνοντας σε κόρνερ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Νάστος (76′ Μπρίτο), Γιαννούλης, Δημούτσος (86′ Γεωργίου), Ναπολεόνι, Ουμπίδες, Ταβάρες, Καραμάνος (51′ Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μπονγκ, Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ (75′ Σάμαρης), Πέρες (90+1′ Μασάντο), Ντομίνγκες (85′ Σαβιόλα), Ολαϊτάν.

Κίτρινες κάρτες: 54′ Μπάλλας, 74′ Ταυλαρίδης / 74′ Ολαϊτάν

Σχετικά άρθρα