Ριζότο με κολοκυθάκια, πιπεριά και καλαμπόκι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">¼ φλιτζάνι βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο σε κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">1  σκελίδα σκόρδο λιωμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό σπαράγγια ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">1 μικρή κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι καρότα κομμένα σε κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κούπα ζωμό κότας εμπορίου</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλάκια του γλυκού ξηρό βασιλικό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι και πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">150 γραμμάρια καλαμπόκι</span><br /><span style="font-size: medium;">½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κούπες ρύζι Σπυρωτό</span><br /><span style="font-size: medium;">⅔ φλιτζάνια τριμμένο τυρί παρμεζάνα</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέστε το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, το σκόρδο, κολοκυθάκια, τα σπαράγγια, κόκκινη πιπεριά, κίτρινη πιπεριά και τα καρότα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας περίπου 5-7 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τηγανίστε για 1 λεπτό ακόμη. Ανακατέψτε με το ζωμό κότας και αφήστε το μείγμα μέχρι να γίνει πηχτή σάλτσα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέστε στην σάλτσα τα μπαχαρικά και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο χαμηλό.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό να βράσει. Μαγειρέψτε το ρύζι περίπου 10 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αμέσως ρίξτε το ρύζι στο τηγάνι με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα