Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Πώς αντιμετωπίζουμε αμήχανες καταστάσεις σε ένα ραντεβού;
Πώς  αντιμετωπίζουμε αμήχανες καταστάσεις σε ένα ραντεβού; thumbnail

Πώς αντιμετωπίζουμε αμήχανες καταστάσεις σε ένα ραντεβού;

Αναγνώστης μας ρωτά: 


Τι μπορώ να κάνω για να την ξανακερδισω; Είχαμε ραντεβού κάποια ώρα και εγώ άργησα μια ώρα με πήρε τηλέφωνο με εβρισε και μετα τέλος. Τι να κάνω πείτε μου παρακαλώ; 


Αγαπητέ αναγνώστη. Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός.


 


 


H πρώτη εντύπωση είναι πολύ σημαντική σε μια ερωτική γνωριμία. Ο αναγνώστης μας ένιωσε την άνεση να στήσει την κοπέλα μια ώρα αλλά είναι πολύ σοβαρό ζήτημα ιδιαίτερα για την αρχή μιας ερωτικής γνωριμίας, αν βρίσκονται στην αρχή. Αν γνωρίζεται καιρό με την κοπέλα και τύχαινε μια φορά να αργήσει ίσως τότε ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Μάλλον πρέπει να επαναπλαισιώσει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί με τους ανθρώπους, ίσως νιώθει αρκετή οικειότητα με ευκολία και πιστεύει ότι μια τέτοια καθυστέρηση δεν έχει σημαντικές επιπτώσεις. Από την άλλη όμως όπως αποδεικνύεται υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να τη δεχτούν αυτή τη συπεριφορά. Αν θέλει μπορεί να προσπαθήσει να διεκδικήσει άλλη μια ευκαιρία από την κοπέλα και να δείξει ότι έχει πραγματικά μετανιώσει.


 


Ειδικά στα ερωτικά ραντεβού υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέχουμε. Ένα από αυτά είναι η συνέπεια. Όταν μας τυχαίνει κάτι και πρόκειται να αργοπορήσουμε πρέπει να επικοινωνήσουμε και να ενημερώσουμε αυτήν/ αυτόν που περιμένει. Οι άνθρωποι όταν νιώθουν ότι περιμένουν για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και δεν ξέρουν πότε θα έρθει αυτός που περιμένουν θυμώνουν πάρα πολύ και παλινδρομούν σε μια κατάσταση παιδική. Σε όλους συμβαίνει αυτό. Οφείλουμε λοιπόν να ενημερώνουμε για να μπορέσει ο ίδιος να αποφασίσει αν θα μας περιμένει ή όχι. Μπορούμε επίσης αν δεν καταφέρουμε να είμαστε στην ώρα μας να το ακυρώσουμε και να διαβεβαιώσουμε ότι θέλουμε να βρεθούμε και η ακύρωση δε σημαίνει κάτι για τις προθέσεις μας και να επιδιώξουμε ενεργητικά μια νέα συνάντηση.


 


Άλλα πράγματα που μπορεί να προσέχουμε στα πρώτα μας ερωτικά ραντεβού …


 


-Να φροντίζουμε να μιλάμε για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και να μην συμπεριφερόμαστε σαν να παίρνουμε συνέντευξη από τον άλλο/ την άλλη.


-Να μην μιλάμε μόνο γι αυτά που ενδιαφέρουν εμάς και που είναι αδιάφορα στον άλλο. Να προσπαθούμε πάντα να δημιουργούμε μια γέφυρα επικοινωνίας.


-Να είμαστε ειλικρινείς και να είμαστε αυθόρμητοι, ανάλογα ο καθένας με την ιδιοσυγκρασία του. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X