Πετράκης: Το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό που έχουμε μπροστά μας

Το πιο σημαντικό παιχνίδι για τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι πάντα αυτό που έχει μπροστά του, όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου – παρουσίαση του ο νέος προπονητής της ομάδας, Γιάννης Πετράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον Αγιαξ της Ηπείρου, στο επερχόμενο ματς με τον Πανιώνιο, στο τι συνάντησε στα Ιωάννινα, αλλά και στην επιστροφή του Τσάβεζ."Καταρχήν για μένα είναι πολύ μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σ’ αυτή την ομάδα. Για μένα ο ΠΑΣ είναι μεγάλο ποδοσφαιρικό μέγεθος στην Ελλάδα.

Και επί ευκαιρία ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Χριστοβασίλη. Το μέγεθος μίας ομάδας το καθορίζει η δυναμική της. Και η δυναμική έχει άμεση σχέση με τον κόσμο.

Νομίζω ότι η μεγάλη δύναμη της ομάδας είναι ο κόσμος, γιατί βοηθάει την ομάδα και τον θέλουμε καθημερινά να είναι δίπλα μας και κοντά μας στην προσπάθεια που κάνουμε για να πάει ο ΠΑΣ όσο γίνεται πιο ψηλά.

Επίσης είναι χαρά που είμαι μαζί σας", είπε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΣ.

"Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Το πιο σημαντικό παιχνίδι για εμάς είναι αυτό που έχουμε μπροστά μας. Ετσι σκεφτόμαστε.

Και προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο για να έχουμε τη συνέχεια που θέλουμε και να είναι ανάλογη με αυτό που έχουμε κάνει έως τώρα. Νομίζω ότι με την τοποθέτηση μου έχω απαντήσει ήδη.

Ο ΠΑΣ είναι ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό μέγεθος για μένα. Είναι μία πάρα πολύ καλά οργανωμένη ομάδα. Και νομίζω ότι οποιοσδήποτε θα ήθελε να δουλέψει σ’ αυτή την ομάδα", συμπλήρωσε.

Για τους στόχους του ΠΑΣ, είπε: "Γενικά δεν μου αρέσει να κάνω λογαριασμούς. Για μένα αυτό που είναι σημαντικό είναι κάθε Κυριακή να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Να παίρνουμε ότι μπορούμε περισσότερο, και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο για το τι έχουμε καταφέρει και το που έχουμε φτάσει.

Δεν έχω μπει στη διαδικασία να κάνω προσθέσεις και αφαιρέσεις για να δω που θα πάει ο ΠΑΣ και τι θα χρειαστούμε. Εμένα με ενδιαφέρει να είμαστε την Κυριακή αυτοί που πρέπει.

Αυτά όλα γίνονται μέσα από μία διαδικασία η οποία είναι ότι κάθε μέρα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Βλέπω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Κερδίζω οτιδήποτε περισσότερο και αυτό θα με βοηθήσει να φτάσω σ’ αυτό που είπατε".

Για τους λόγους που ανέλαβε τον ΠΑΣ: "Οι πληροφορίες που είχα πριν έρθω στα Γιάννινα, ότι αφορά το κλίμα και την κουλτούρα που υπάρχει στην ομάδα, ήταν πολύ ενισχυτικά προς τη θετική κατεύθυνση.

Αυτό που βρήκα πραγματικά στην ομάδα όσον αφορά το κλίμα και την καλή αύρα που υπάρχει στα αποδυτήρια, είναι πολύ σημαντικό.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την νοοτροπία και τη συμπεριφορά των παικτών στην καθημερινότητα.

Οπως επίσης είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τον τρόπο που με δεχτήκαν όσοι είναι γύρω και κοντά στην ομάδα, που άμεσα και κάθε μέρα συνεργάζομαι μαζί τους.

Οτι αφορά το επόμενο κομμάτι που είπατε για τις υποδομές και για τα τμήματα, το πώς λειτουργούν, αυτή τη στιγμή δεν έχω πλήρη άποψη.

Σαν προπονητής είναι υποχρέωση μου να προσπαθώ και να ασχολούμαι και με το κομμάτι αυτό.

Ολα τα πράγματα πρέπει να τα βάλουμε σε προτεραιότητα. Μην ξεχνάτε ότι είχαμε τρία παιχνίδια μέσα σε μία βδομάδα.

Δεν μπορούμε να ανακατεύουμε πολλά πράγματα μαζί. Για το κομμάτι αυτό θα έχουμε να πούμε περισσότερα πράγματα στην πορεία".

Για το επερχόμενο ματς με τον Πανιώνιο: "Δεν υπάρχουν στη Super League εύκολες ομάδες. Ολα τα παιχνίδια είναι στην αφετηρία πάρα πολύ δύσκολα.

Ο Πανιώνιος είναι μία εξαιρετική ομάδα. Βρίσκεται σε δύσκολη θέση τη στιγμή αυτή. Σεβόμαστε τον Πανιώνιο όπως σεβόμαστε όλες τις ομάδες. Αυτό είναι η μία πλευρά.

Η δικιά μας πλευρά λέει ότι εμείς θέλουμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα.

Δουλεύουμε κάθε μέρα προς σ’ αυτή την κατεύθυνση, και σεβόμενοι τον αντίπαλο, πάντα πρέπει να σεβόμαστε πρώτα αυτό που είμαστε και αυτό που κάνουμε.

Περισσότερο ασχολούμαι με τη δικιά μας την ομάδα και πως θα πρέπει να είμαστε εμείς σε κάθε παιχνίδι, και κατά δεύτερο λόγο με τον αντίπαλο. Τιμωρημένος είναι ο Γιώργος Ντάσιος και ο Βελλίδης.

Δεν έχουμε κάποια άλλη τιμωρία. Ολα τα υπόλοιπα παιδιά αυτή τη στιγμή κάνουν προπόνηση κανονικά".

Για το τι βρήκε όταν ανέλαβε την ομάδα των Ιωαννίνων: "Καταρχήν πάντα υπάρχει μία αξία η οποία αναδεικνύεται.

Αναφέρομαι στην αξία της ομάδας. Αυτή μπορεί για κάποιο λόγο να υποβαθμιστεί, να χαθεί στη διάρκεια ενός πρωταθλήματος.

Ο καθένας από εμάς προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Αυτό νομίζω ότι είναι αυτονόητο γι’ αυτό που υπηρετεί.

Εγώ αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι μέσα σε λίγο διάστημα μπορείς να αλλάξεις πολλά πράγματα.

Ομως πιστεύω ότι σε όλες τις παραμέτρους που αφορούν τη λειτουργία μίας ομάδας, πρέπει να προσπαθήσεις να κάνεις πράγματα που πιστεύεις ότι τη δεδομένη στιγμή μπορούν να βοηθήσουν και σε θέματα ψυχολογίας και σε θέματα καθαρού πλάνου του τι πρέπει να κάνουμε, και σε θέματα άμυνας και σε θέματα επίθεσης στο βαθμό που επιτρέπει το χρονικό διάστημα που είμαστε μαζί".

Για την επιστροφή του Τσάβες: "Είμαι ευχαριστημένος που επέστρεψε ο Τσάβες γιατί πρόκειται για έναν καλό παίκτη. Το πότε θα είναι έτοιμος να μας βοηθήσει θα μας το δείξει η καθημερινότητα.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι σε μία μέρα ήρθε σε τοπ κατάσταση, και αυτό αφορά και όλα τα παιδιά.

Θα μας δείξει ο Τσάβες πότε θα είναι έτοιμος στο βαθμό που θέλουμε και με την ετοιμότητα που πρέπει στην προσπάθεια που κάνουμε.

Για μένα είναι παίκτης όπως και τα υπόλοιπα παιδιά που έχω στην ομάδα".

Σχετικά άρθρα