Μίτσελ: Τη θαυμάζουμε, αλλά έχουμε προσδοκίες με τη Γιουνάιτεντ

Για την κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και τις προσδοκίες του Ολυμπιακού στα παιχνίδια με την αγγλική ομάδα στους "16" του Champions League μίλησε ο Μίτσελ
Ο ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού παράλληλα, μίλησε για την πρόκριση επί του Ατρόμητου, για τα ημιτελικά με τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τα κίνητρα των παικτών του στη συνέχεια του πρωταθλήματος, που σε ότι αφορά την πρωτιά έχει κριθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίτσελ στην κάμερα της Nova:

-Κύριε Μίτσελ, στην έως τώρα πορεία του στο κύπελλο, ο Ολυμπιακός έχει αποκλείσει τους δύο τελευταίους φιναλίστ, τον Αστέρα και τον Ατρόμητο, ενώ είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να ξεπεράσει τα εμπόδια του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού για να φθάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Αν καταφέρετε και πάρετε το κύπελλο επικρατώντας της ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα είναι για εσάς και τους ποδοσφαιριστές σας ένας ιδιαίτερος τίτλος; «Μέχρι στιγμής, όλοι οι αγώνες που έχουμε δώσει για το κύπελλο ήταν πάρα πολύ σημαντικοί. Ήταν δύσκολοι αγώνες και τους αντιμετωπίσαμε με σοβαρότητα. Από εδώ και πέρα, αν αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να είμαστε το ίδιο προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι, όπως ήμασταν στους αγώνες με τον Ατρόμητο. Είναι αλήθεια πως φέτος ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος είναι πολύ καλοί αντίπαλοι. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το τι θα γίνει μετά. Πρώτα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ. Φυσικά και θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε. Αλλά τώρα μιλάμε μόνο για τους ημιτελικούς και όχι για τον τελικό».

-Την ίδια ώρα, στη βαθμολογία η διαφορά απ’ τον δεύτερο ΠΑΟΚ είναι πια 17 βαθμοί. Πως σχολιάζετε το γεγονός πως είναι μεγαλύτερη από όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα; «Πραγματικά, η διαφορά είναι μεγάλη. Όλα οι αριθμοί μιλάνε πολύ καλά για τον Ολυμπιακό και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Αποδεικνύουν πως ο Ολυμπιακός κάνει μία πολύ καλή χρονιά. Όμως εμείς δε θέλουμε να στεκόμαστε στους αριθμούς, γιατί εμείς είμαστε μία ομάδα η οποία θέλει να βελτιώνεται συνεχώς και να γίνεται μεγαλύτερη και καλύτερη. Και για να τα καταφέρουμε, προτιμούμε αγώνες σαν τον χθεσινό με τον Ατρόμητο, παρά παιχνίδια σαν εκείνο που έγινε την περασμένη εβδομάδα με τη Βέροια. Παρόλο που η διαφορά των γκολ ήταν μεγάλη ανάμεσα σε αυτά τα δύο παιχνίδια, εμείς θέλουμε να είμαστε μία ομάδα η οποία αγωνίζεται χωρίς να μένει στις βαθμολογικές διαφορές και τα νούμερα. Θέλουμε να είμαστε μία ομάδα η οποία παλεύει πάντα για να γίνεται καλύτερη».

-Υπάρχει το ενδεχόμενο να κατακτηθεί μαθηματικά ο τίτλος του πρωταθλητής στις αρχές του επόμενου μήνα. Εν συνεχεία, πόσο δύσκολο θα είναι το έργο σας να κρατήσετε σε εγρήγορση τους παίκτες τους έως το τέλος της περιόδου; «Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο με ρώτησαν αν μετά την Αντερλεχτ δεν δώσαμε άλλο σημαντικό αγώνα έως και χθες. Αυτό είναι κάτι που δεν συμβαίνει. Εμείς αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα όλα τα παιχνίδια, γιατί έχουμε πάντα το κίνητρο του κυπέλλου και του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμη και αν τελειώσει νωρίς το πρωτάθλημα για εμάς μαθηματικά, οι άλλες δύο διοργανώσεις είναι πολύ σημαντικές. Θέλουμε να περάσουμε στον τελικό του κυπέλλου και να είμαστε πολύ καλοί στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Και πάντα θα χρησιμοποιούμε τα παιχνίδια για να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Διότι επίσης έχουμε το κίνητρο της επίτευξης των περισσότερων γκολ. Θέλουμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας πετυχαίνοντας νέα ρεκόρ. Θέλουμε να κάνουμε μία καλή χρονιά έως το τέλος».

-Είστε ικανοποιημένος απ’ τον βαθμό προσαρμογής του Μαρκάνο και του Πέρες; «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Επίσης είμαι έκπληκτος από το πόσο πολύ γρήγορα και καλά έχουν προσαρμοστεί αυτά τα δύο παιδιά. Όχι τόσο για τον Μαρκάνο, διότι ήξερε το μέρος, το σύλλογο αλλά και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύω. Όμως, ο Ερνάν έχει πραγματικά μία πολύ γρήγορη προσαρμογή. Και αυτό αποδεικνύει πως είναι καλλιεργημένος ποδοσφαιρικά».

-Στα τελευταία ματς επιλέγετε τον Εντινγκά στο ρόλο του κλασικού αμυντικού μέσου. Είστε ικανοποιημένος απ’ την παρουσία του και αν στην παρούσα φάση είναι η πρώτη σας επιλογή για αυτή τη θέση; «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Και για αυτό συνεχίζει να παίζει. Είναι πάρα πολύ απλά τα πράγματα. Ο καθένας παίρνει την ευκαιρία του. Και αν την αξιοποιεί, διότι υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός για μία θέση μέσα στην ομάδα, θα συνεχίσει να παίζει».

-Το Σάββατο η ομάδα σας υποδέχεται τον Πλατανιά που δίνει αγώνα επιβίωση στην κατηγορία. Τι γνώμη έχετε για την ομάδα των Χανίων; «Τις δυσκολίες δε θα τις εντοπίσει κανείς κοιτώντας το βαθμολογικό πίνακα, αλλά αν παρακολουθήσει το παιχνίδι που μπορεί να αναπτύξει ο Πλατανιάς. Πριν από δύο εβδομάδες νίκησε τον ΠΑΟΚ. Και αυτό δείχνει πως είναι μία ομάδα με δυνατότητες. Μου αρέσει πολύ. Γνωρίζω πολύ καλά τη σημασία του αγώνα. Γνωρίζω τον αντίπαλο και τι μπορεί να δείξει».

-Οι Βαλντέζ, Φουστέρ και Χολέμπας θα είναι στη διάθεσή σας; «Ο Φουστέρ και ο Βαλντές θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στην αποστολή του αγώνα με τον Πλατανιά. Η αλήθεια, όμως, είναι πως δε θέλουμε να πάρουμε κάποιο ρίσκο. Δε θέλουμε να τους επιβαρύνουμε αυτή τη στιγμή. Όμως, για τον Χολέμπας θα δούμε πως πηγαίνει η κατάστασή του και θα αποφασίσουμε. Αλλά το ίδιο ισχύει και για αυτόν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον πιέσουμε».

-Επειδή πλησιάζει ο αγώνας με την Μάντσετσερ, τι εικόνα έχετε σχηματίσει για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα η πρωταθλήτρια Αγγλίας; «Σίγουρα παίζουμε με την Μάντσεστερ; Δεν μου έχουν πει κάτι (γέλια). Προφανώς και παρακολουθούμε την πορεία της Μάντσεστερ. Προφανώς και είμαστε πολύ εξαρτημένοι από αυτήν την ομάδα. Την παρακολουθούμε συνεχώς. Μετά απ’ το παιχνίδι μας με τον Ατρόμητο είδα τον αγώνα της με την Άρσεναλ. Είμαστε θεατές και θαυμαστές της Μάντσεστερ αυτή τη στιγμή περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Τους γνωρίζουμε πολύ καλά. Είμαστε θαυμαστές τους. Όμως, αυτός ο θαυμασμός, μας κάνει να έχουμε περισσότερες προσδοκίες».

-Θα ταξιδέψετε στο «Όλντ Τράφορντ» όπως ήρθε ο Μόγιες στο Καραϊσκάκη, ή αρκεί η «κατασκοπεία» απ’ την τηλεόραση; «Δεν έχω χρόνο να το κάνω. Όμως, χθες στείλαμε δικούς μας ανθρώπους να δουν το παιχνίδι από κοντά της Μάντσεστερ. Είναι διαφορετικές καταστάσεις. Εκείνοι θα παίξουν χωρίς τον Μάτα, ο οποίος είναι πάρα πολύ σημαντικός παίκτης. Γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες για τον αντίπαλό μας. Μπορεί να μην βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην καλύτερή του κατάσταση, όμως αυτό δεν αρκεί για να αισθανόμαστε ήσυχοι. Ξέρουμε πολύ καλά τις δυνατότητες και τις ικανότητες που έχει».

-Και κάτι τελευταίο. Θα ήθελα το σχόλιό για την πρόταση του Ολυμπιακού προς τη Σούπερ Λίγκα αναφορικά με τη δημιουργία δεύτερης ομάδας η οποία θα αγωνίζεται στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία χωρίς να έχει δικαίωμα ανόδου, προκειμένου να παίζουν εκεί νεαροί παίκτες ή ποδοσφαιριστές που δεν έχουν θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Κάτι ανάλογο είναι σε ισχύ στην Ισπανία.  «Μου φαίνεται ότι είναι μία πάρα πολύ καλή ιδέα και κυρίως λογική. Γιατί είμαστε μία ομάδα η οποία έχει πάρα πολλά παιδιά δανεικά σε άλλες ομάδες. Δεν μπορούμε να τα παρακολουθούμε αφού ο καθένας είναι σε διαφορετική ομάδα. Θα προτιμούσα όλοι αυτοί οι παίκτες μας να αποτελούσαν μία δική μας ομάδα. Να προπονούνται όλοι μας. Και να μπορούμε να τους παρακολουθούμε όλους από πιο κοντά και καλύτερα. Προσωπικά δεν μου αρέσει που τόσοι δικοί μας παίκτες βρίσκονται σε διάφορες ομάδες και δεν μπορούμε να τους παρακολουθούμε».

Σχετικά άρθρα