Το 3Χ3, η πρόκληση των εκτός και ο στόχος

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Εφές στο ΣΕΦ και με την τρίτη του διαδοχική νίκη ανέβηκε στη δεύτερη θέση. Για να κρατήσει την προνομιούχο θέση θα πρέπει να δείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια, εκ των οποίων τα τρία είναι εκτός έδρας με Παναθηναϊκό, Φενέρμπαχτσε και Μπαρτσελόνα.Σε μία διοργάνωση τόσο υψηλών απαιτήσεων όσο ο Euroleague τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και από εβδομάδα σε εβδομάδα. Ο Ολυμπιακός ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει την περίοδο ντεφορμαρίσματος και δείχνει πως επιστρέφει δυναμικά στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις.

Το 1-2 έγινε 4-2 με τρεις διαδοχικές νίκες, οι οποίες έφεραν τους πρωταθλητές Ευρώπης στην δεύτερη προνομιούχο θέση, που προσφέρει στην ομάδα που θα την κατακτήσει το πλεονέκτημα έδρας.

Ο δρόμος βέβαια είναι ακόμα μακρύς και κρύβει πολλές παγίδες. Τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, αφού τα τρία θα τα δώσει μακριά από το ΣΕΦ.

Παράλληλα οι τρεις αυτές αναμετρήσεις είναι κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους, κόντρα στους οποίους θα μετρήσει τις δυνάμεις του. Πρώτο μεγάλο ματς είναι αυτό με τον αιώνιο αντίπαλο στο ΟΑΚΑ, ενώ θα ακολουθήσουν τα εκτός έδρας παιχνίδια με Φενέρμπαχτσε και Μπαρτσελόνα.

Θα μεσολαβήσει και το εντός έδρας ματς με την Αρμάνι, η οποία δείχνει ικανή να κάνει ζημιές και να διεκδικήσει την πρόκριση. Το ευχάριστο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι πως σιγά σιγά η ομάδα του ξαναβρίσκει ρυθμό και προσαρμόζεται στη σημαντική απουσία του Λο.

Η καλή άμυνα, όπως έγινε και χθες κόντρα στην Εφές, είναι ο καλύτερος οδηγός για τον Ολυμπιακό, που δείχνει ενισχυμένος κάτω από τα καλάθια, γεγονός που του επιτρέπει να ελέγξει τα ριμπάουντ και να τρέξει στον αιφνιδιασμό.

Από εκεί και πέρα, δεν θα πρέπει να μείνει ασχολίαστο το δυναμικό παρών, που έδωσαν για μία ακόμα φορά οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, όπου έχει μέσο όρο εισιτηρίων πάνω από 10.000. φιλάθλους.

Στα τέσσερα παιχνίδια μέχρι τώρα ο μέσος όρος εισιτηρίων-σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωλίγκας-είναι 10.473. Τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ παρακολούθησαν 11.244 φίλαθλοι, αυτόν με την Μπαρτσελόνα 11.500, ενώ τα δύο λιγότερα εμπορικά παιχνίδια με Ουνικάχα και Αναντολού Εφές είδαν από κοντά 10.130 και 10.100 θεατές αντίστοιχα.

Σχετικά άρθρα