Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Τι να κάνεις το βράδυ του Αγ. Βαλεντίνου αν είσαι single
Τι να κάνεις το βράδυ του Αγ. Βαλεντίνου αν είσαι single thumbnail

Τι να κάνεις το βράδυ του Αγ. Βαλεντίνου αν είσαι single

 


Αναγνώστριά μας ρωτά:


Πριν δυο χρόνια χώρισα, ήμουν σε μια σχέση 5ετή με έναν άνδρα που το πηγαίναμε για σοβαρά αλλά τελικά δεν μας βγήκε. Ποτέ δεν ανήκα στις γυναίκες που πίστευαν στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και όμως κάθε χρόνο τέτοια μέρα στεναχωριέμαι τόσο πολύ που είμαι μόνη και σκέφτομαι πως δεν θα είμαι ποτέ με κάποιον που πραγματικά θα τον αγαπώ και θα με αγαπά. Γιατί όλοι παρουσιάζονται τόσο ενθουσιασμένοι σήμερα με τον έρωτα και την αγάπη; Θα ήθελα να δώσετε συμβουλές και για όλες εμάς που είμαστε singles γιατί πραγματικά η σημερινή μέρα για κάποιους είναι ένα αληθινό μαρτύριο. Πραγματικά εύχομαι αυτή η μέρα να μην υπήρχε. Σας ευχαριστώ πολύ.


Αγαπητή αναγνώστρια, στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός.


Δημήτρης Κατσαρός


Σε έναν άνθρωπο που είναι μόνος του την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα συμβούλευα να βγει έξω με παρέα φίλους, φίλες και να προσπαθήσει να διασκεδάσει όσο πιο πολύ μπορεί. Να νιώσει ότι μπορεί να απολαύσει εκείνες τις στιγμές που σε άλλη περίπτωση θα ήταν γεμάτες μοναξιά. Αυτό που θα ήταν καλό να κάνει είναι να επιδιώξει να είναι εξωστρεφής σήμερα και να περάσει καλά. Και αυτή η εξωστρέφεια μπορεί να βγει σε καλό. Να γίνει ένα είδος πρωτοβουλίας μακροπρόθεσμα και γιατί όχι, να επιδιώξει να βρει έναν σύντροφο. Έτσι γίνεται η αρχή, έτσι εξασκείται η πρωτοβουλία. Σε κάθε στόχο που βάζουμε κάνουμε μια μικρή εξάσκηση δεν γίνονται όλα με μιας και βιαστικά. Σταδιακά αποκτούμε νέες συνήθειες και πετυχαίνουμε το στόχο μας.


Να η νιώσει σήμερα ότι δεν έχει νόημα να κάνει για τίποτα. Έστω και για λίγη ώρα είναι καλό να νιώσει ότι μπορεί να περάσει όμορφα, και οι όμορφες στιγμές δεν είναι μόνο συνάρτηση της ερωτικής παρέας. Πολλοί άνθρωποι δεν νιώθουν να έχουν ερωτική αυτοπεποίθηση και σκέφτονται "δεν θα τύχει σε μένα" ή "πώς θα μου τύχει". Και βασίζονται πολύ στον παράγοντα τύχη. Ακόμα και αν αντιμετωπίσουμε τον έρωτα σαν τύχη, σαν ένα λαχείο που θέλουμε να κερδίσουμε, πρέπει να πάμε και να το αγοράσουμε. Αν δεν επιδιώξουμε με δική μας κίνηση την αγορά, δεν θα πετύχουμε ποτέ… Στη ζωή όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, δεν μιλάμε μόνο με όρους τύχης. Πρέπει και εμείς να επιδιώξουμε να κάνουμε κινήσεις προκειμένου να προκαλέσουμε την τύχη μας.


Προσοχή όμως. Αν βγαίνουμε αποκλειστικά με στόχο να βρούμε σύντροφο, εραστή είναι φυσικό ότι θα απογοητευόμαστε αφού είναι πολύ πιθανόν να μη γνωρίσουμε με τη μία εκείνον/ η που ονειρευόμαστε. Ο σκοπός είναι να γνωρίζουμε άτομα χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας την ερωτική ιδιοτέλεια. Το θέμα είναι να γνωρίζουμε κόσμο, να είμαστε πιο εξωστρεφείς και σιγά σιγά θα κάνουμε μια "διαλογή" ανθρώπων και θα βρούμε και τον άνθρωπο εκείνο που μπορεί να είναι το ερωτικό μας ταίρι. Μη βιαζόμαστε λοιπόν.


Ας δούμε τώρα πώς αυξάνουμε τις πιθανότητες να βρούμε ερωτικό σύντροφο. Ένας καλός τρόπος να ανοίξουμε τον κοινωνικό μας κύκλο είναι να ξεκινήσουμε καινούργιες δραστηριότητες. Μια εθελοντική ομάδα λόγου χάρη, μια θεατρική αθλητική ομάδα ακόμα μπορεί να μας φέρει σε επαφή με κόσμο ενδιαφέροντα. Να προσπαθούμε να βγαίνουμε όταν μπορούμε ακόμα και μετά τη δουλειά και ας αισθανόμαστε κουρασμένοι. Και δεν χρειάζεται να ξοδεύουμε ένα σωρό χρήματα. Μπορούμε να πιούμε ένα φθηνό ποτό σε ένα μαγαζί. Μπορούμε απλά να κάνουμε μια βόλτα. Να παρακολουθήσουμε μια δωρεάν προβολή σε μια κινηματογραφική λέσχη. Ακόμα και μόνοι μας να βγαίνουμε κάποια στιγμή θα εντοπίσουμε και άλλους ανθρώπους που μπορεί να είναι μόνοι και να βγαίνουν μόνοι. Να αποφύγουμε την εσωστρέφεια που μας κλείνει τα μάτια και δεν βλέπουμε ανθρώπους όμοιους με εμάς.


Μια συμβουλή για όσους είναι χωρισμένοι. Απόψε να είστε με παρέα και να αποφύγετε την περισυλλογή και τη θλίψη. Προσπαθήστε να είστε χαρούμενοι είτε πιστεύετε είτε όχι. Η θλίψη δίνει παράταση στο ερωτικό πένθος ενός χωρισμένου ανθρώπου.


Μια ακόμα συμβουλή για όσους ζουν ερωτική απογοήτευση. Έχετε τόσο κόσμο που σας αποδέχεται. Είναι οι φίλοι η οικογένειά σας που σας αγαπά. Βγείτε έξω με εκείνους που δεν σας απορρίπτουν. Νιώθουμε ευτυχία όταν ο σύντροφος μας αποδέχεται. Γιατί να σκέφτεστε έναν άνθρωπο που δε σας θέλει γι αυτό που είστε και άρα δεν θα ήσασταν ποτέ ευτυχισμένοι μαζί του; Ξεχάστε για λίγο την ερωτική απογοήτευση. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X