Αρχική / Υγεία / Νευρολογία / 6 στα 1000 παιδιά έχουν επιληψία. Συνέδριο για τα νέα δεδομένα στη θεραπεία
6 στα 1000 παιδιά έχουν επιληψία. Συνέδριο για τα νέα δεδομένα στη θεραπεία thumbnail

6 στα 1000 παιδιά έχουν επιληψία. Συνέδριο για τα νέα δεδομένα στη θεραπεία

Διήμερο Θεματικό Συνέδριο με θέμα την «Επιληψία» διοργανώνει το Τμήμα Κλινικής Νευροφυσιολογίας – Επιληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» – Διασυνδεόμενου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Μακεδονία Palace της Θεσσαλονίκης. Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Διασυνοριακού Προγράμματος «Epilepsy Spectrum» και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.


 Η επιληψία αποτελεί μία εγκεφαλική διαταραχή που εμφανίζεται παγκοσμίως και είναι από τις παλιότερες διαταραχές που είναι γνωστές στον άνθρωπο. Εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο πάσχουν από Επιληψία. Μία επιληπτική κρίση δεν σημαίνει απαραίτητα και νόσο της επιληψίας, όταν όμως οι κρίσεις επαναλαμβάνονται τότε το άτομο πρέπει να τεθεί σε θεραπεία από ειδικούς επιστήμονες.


 Δυστυχώς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία περίπου 6 στα 1000 παιδιά σχολικής ηλικίας παρουσιάζουν επιληψία. Το γεγονός αυτό καθιστά αναγκαία την ειλικρινή επικοινωνία μεταξύ γονέων και δασκάλων για την αντιμετώπιση των κρίσεων που μπορεί να εμφανίσει ένα παιδί, για την αγωγή του και την αντιμετώπισή τους. Όσον αφορά τις γυναίκες που πάσχουν από επιληψία αυτές μπορούν να τεκνοποιήσουν υπό την επίβλεψη όμως ενός ειδικού.


 Τις τελευταίες δεκαετίες σημειώθηκε σημαντική πρόοδος σε ότι αφορά τη Διαγνωστική προσέγγιση και τη Θεραπευτική αντιμετώπιση της Επιληψίας και των συναφών επιληπτικών συνδρόμων. Στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου και ιδιαίτερα των ανθεκτικών μορφών επιληψίας συνέβαλλαν η εισαγωγή των νεωτέρων αντιεπιληπτικών φαρμάκων καθώς επίσης και η εφαρμογή μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων.


 Η Οργανωτική Επιτροπή διαμόρφωσε ένα Επιστημονικό Πρόγραμμα με σκοπό τη γνωστοποίηση στο ευρύτερο κοινό των νεότερων δεδομένων της νόσου της Επιληψίας, όσον αφορά τη θεραπευτική της αντιμετώπιση  και την κοινωνική φροντίδα. Ειδικοί επιστήμονες που ασχολούνται με τη νόσο της επιληψίας, νευρολόγοι, ψυχίατροι, παιδίατροι, ψυχολόγοι, νοσηλευτές και κοινωνικοί λειτουργοί θα αναπτύξουν στο Συνέδριο τα σχετικά θέματα.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X