Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Άνδρας: Τι καταλαβαίνεις για το χαρακτήρα του από τα δώρα που σου κάνει
Άνδρας: Τι καταλαβαίνεις για το χαρακτήρα του από τα δώρα που σου κάνει thumbnail

Άνδρας: Τι καταλαβαίνεις για το χαρακτήρα του από τα δώρα που σου κάνει

Αγ. Βαλεντίνος: Δεν έχω λεφτά


Αναγνώστριά μας ρωτά:


Δεν μπορώ να καταλάβω τις γυναίκες εκείνες που περιμένουν από τον άνδρα να τους κάνει πολύ ακριβά δώρα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δεν καταλαβαίνω γιατί τα δέχονται. Δεν είναι στην ουσία εξαγορά; Θεωρώ ότι την ημέρα αυτή ένα λουλούδι αρκεί. Γιατί οι άνδρες προσπαθούν να εξαγοράσουν τη γυναίκα με δώρα; Που ζουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Το βρίσκω παράλογο να γίνονται όλα αυτά σε καιρούς οικονομικής κρίσης είναι υπερβολικές αυτές οι κινήσεις και από τους άνδρες και από τις γυναίκες.


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο σχόλιό σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός.
Ίσως τα παλαιότερα χρόνια ίσως είχαμε μια οικονομική ευχέρεια αλλά αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι δεν έχουμε χρήματα για να κάνουμε ένα πολύ ακριβό δώρο στη γυναίκα μας ή στην κοπέλα μας. Προσωπικά πιστεύω ότι η ημέρα αλλά και τα δώρα που ανταλλάσουμε σήμερα είναι περισσότερο μια διαδικασία που φέρνει τους ανθρώπους κοντά και τους κινητοποιεί να είναι πιο τρυφεροί αλλά δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία για την  απόδειξη της αγάπης. Και η αγάπη άλλωστε δεν αποδεικνύεται με ακριβά δώρα. Τα ακριβά δώρα έχει να κάνει με την αυτοεκτίμηση που έχουν οι άνδρες – κάνοντας ένα ακριβό δώρο ο άνδρας θέλει να επιβεβαιώσει το ότι αξίζει αλλά αν ο ίδιος αισθάνεται να έχει υψηλή αυτοεκτίμηση δεν χρειάζεται να προβεί σε εντυπωσιακές κινήσεις. Δε χρειάζεται να συμπληρώσει τα κενά του με μεγάλα δώρα που μάλιστα είναι και "εκτός" πλαισίου. Ξαφνικά δηλαδή μια καθημερινή ημέρα να κάνω στη γυναίκα μου ένα πανάκριβο αυτοκίνητο επειδή είναι του Αγίου Βαλεντίνου. Τέτοιες συμπεριφορές δείχνουν αρνητικά πράγματα όσον αφορά την αυτοεκτίμηση. Μπορεί ακόμα να κρύβουν και ενοχές, ο άνδρας που νιώθει ότι δεν ικανοποιεί τη γυναίκα του μπορεί να θέλει να αναπληρώσει και πάλι το κενό μέσω της υπερβολικής προσφοράς. Κάποιες φορές όμως δικαιολογείται, αν για παράδειγμα ένας άνδρας πάντα ονειρευόταν να κάνει μια έκπληξη στη γυναίκα του με ένα μονόπετρο και μάζευε για πολύ καιρό χρήματα για να της το προσφέρει αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί μη φυσιολογικό. Ίσα ίσα είναι πολύ τρυφερή κίνηση.


Κάποιες γυναίκες εντυπωσιάζονται από τα πολύ ωραία δώρα αλλά νιώθουν αμηχανία και δε θέλουν πραγματικά να το δεχτούν γιατί νιώθουν έτσι ότι εκμεταλλεύονται την αγάπη του συντρόφου ή ότι δεσμεύονται. Άλλες πάλι μπορεί να σκεφτούν ότι η σχέση μας είναι σχέση ανταλλαγής και όχι σχέση αγάπης, άλλες να έρθουν σε δύσκολη θέση και να μη ξέρουν πώς να πουν το "όχι, δεν μπορώ να το δεχτώ" άλλες το δέχονται με ευχαρίστηση. Υπάρχει και το στερεότυπο βλέπετε του άνδρα παρόχου- που οφείλει να προσφέρει στη γυναίκα και το στερεότυπο αυτό εμπεριέχει και την πατρική φιγούρα. Άλλες γυναίκες θέλουν τον άνδρα να είναι πάροχος και άλλες έρχονται σε μεγάλη αμηχανία. Οι αντιδράσεις των γυναικών ποικίλουν. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X