Αρχική / Υγεία / Γαστρεντερολογία / Έχω αιμορροΐδες. Τι πρέπει να κάνω για να ανακουφιστώ
Έχω αιμορροΐδες. Τι πρέπει να κάνω για να ανακουφιστώ thumbnail

Έχω αιμορροΐδες. Τι πρέπει να κάνω για να ανακουφιστώ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Κάποιες φορές όταν πηγαίνω τουαλέτα έχω αιμορραγία από τον πρωκτό. Νομίζω ότι έχω 

αιμορροΐδες. Τι πρέπει να ξέρω και τι πρέπει να κάνω για να τις αντιμετωπίσω;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι αιμορροΐδες είναι αιμοφόρα αγγεία που περιλαμβάνουν φλέ­βες και αρτηρίες. Τα αγγεία αυτά «ντύνουν» τον πρω­κτικό σωλήνα από μέσα. Η λειτουργία τους εί­ναι να εξασφαλίσουν το τελικό κλείσιμο του πρωκτού, έτσι ώστε να αποτραπεί η διαφυγή των κο­πράνων. 

Διακρίνονται σε εσωτερικές και εξωτερικές. Αν οι εσωτερικές γίνουν πολλές και διογκωθούν, με την πίεση βγαί­νουν έξω από τον πρωκτό. Αυτές ονομάζονται εξωτερικές  και στην περίπτωση αυ­τή  κατά την έντονη προσπάθεια για κένωση, το συσσωρεμμένο σε μία ή περισσότερες αιμορ­ροΐδες αίμα απομονώνεται. Το αίμα λιμνάζει και έτσι αναπτύσ­σεται φλεγμονή, η οποία φέρνει έντονο πρήξιμο και πόνο.Τα συμπτώματα

Τα κυριότερα συμπτώματα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, είναι η αιμορραγία κατά τη διάρκεια και το τέλος της αφόδευσης, ο έντονος πόνος, η φαγούρα. Πώς μπορούμε να προστατευτούμε;

Η σωστή διατροφή και ειδικότερα οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως τα φρούτα, τα  λαχανικά και τα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να αποφύγει κανείς τον ερεθισμό των αιμορροΐδων.  Επίσης είναι απαραίτητη και η σωστή υγιεινή της περιοχής. 

 

Ο γιατρός θα σας συστήσει διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα που θα σας ανακουφίσουν απο τα δυσάρεστα συμπτώματα. 


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X