Σούλης: Είμαι 17 χρόνια προπονητής με διπλώματα!

Λίγες μέρες μετά το πολυσυζητημένο παιχνίδι της περασμένης Δευτέρας στο Κλεάνθης Βικελίδης, ο προπονητής του Αρη, Σούλης Παπαδόπουλος τοποθετείται στις ανακοινώσεις των κυανέρυθρων, αλλά και για το επεισόδιο με τον Λαμπρόπουλο. Παράλληλα, αναφέρεται για το επερχόμενο ματς με τη Βέροια, που είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο για την σωτηρία των κίτρινων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σούλης Παπαδόπουλος στη Nova:

-Κόουτς, στόχος επετεύχθη απέναντι στον Πανιώνιο και κοιτάτε τώρα τη Βέροια.
« Ναι, είναι ένα ακόμα παιχνίδι που έχουμε στην έδρα μας, στο οποίο η νίκη είναι παραπάνω από αναγκαία. Παίζουμε με μία ομάδα που είναι ακριβώς από πάνω μας και μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν αρκετά από πάνω μας. Αν καταφέρουμε και κερδίσουμε, την ξεπερνάμε και θα κοιτάμε πιο αισιόδοξα το μέλλον. Όμως η Βέροια είναι καλύτερη εκτός έδρας, απ΄ ότι είναι στο γήπεδό της, έχοντας κάποιους παίκτες μπροστά, όπως είναι ο Μπαργκάν, ο Καλτσάς, ο Μπεν που είναι πάρα πολύ γρήγοροι και ιδιαίτερα όταν βρίσκουν ανοιχτό γήπεδο, δημιουργούν πολλά προβλήματα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις της Βέροιας και προσηλωμένοι στο στόχο μας. Να μη δεχτούμε γκολ, να πετύχουμε ένα ή δύο και να πάρουμε το παιχνίδι. Νομίζω ότι με τη βοήθεια του κόσμου θα τα καταφέρουμε, όμως είναι δύσκολο ματς, γιατί και η Βέροια μάχεται για τη σωτηρία της».
-Το ότι ο Αρης νίκησε τον περασμένο Απρίλη στο «Κλ. Βικελίδης» και ξανακερδίζει τόσους μήνες μετά, ξανά με Σούλη στον πάγκο, τι δείχνει;
« Εντάξει, αυτό μπορείς να πεις ότι είναι σύμπτωση! Ο Αρης είχε αργήσει υπερβολικά να κερδίσει στο γήπεδό του. Δε νοείται μια ομάδα, με την έδρα που έχει ο Αρης, να έχει να κερδίσει, μου φαίνεται 10 παιχνίδια. Για μένα ήταν μόλις το τέταρτο παιχνίδι, αλλά θα πω ότι κι εγώ άργησα. Μπορεί να ήταν δύσκολα τα παιχνίδια με τον Ατρόμητο και την Ξάνθη, αλλά δεν νοείται ο Αρης μετά από τόσα παιχνίδια να μην έχει κερδίσει. Αν η ομάδα είχε κερδίσει ένα-δυό παιχνίδια στον α΄ γύρο, τώρα τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα για τη σωτηρία».
-Εγιναν πολλά, μετά το ματς με τον Πανιώνιο, υπήρξαν ανακοινώσεις, θέλετε να σχολιάσετε;
« Εντάξει, όταν παίζεις τέτοια παιχνίδια, σίγουρα υπάρχει πολύ μεγάλη ένταση, όπως και την Κυριακή πιστεύω ότι θα υπάρχει ένταση. Αλλά σ΄ όλα τα παιχνίδια, υπάρχει αυτό το στοιχείο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα δυναμικό, υπάρχουν μονομαχίες σώμα με σώμα και ανεβαίνει πάρα πολύ η αδρεναλίνη. Μετά το παιχνίδι όμως, όλοι τα ξεχνάμε και κοιτάμε μπροστά. Σίγουρα δεν πρέπει να ξεφεύγουμε απ΄ τα όρια και σε ότι έχει να κάνει με τις ανακοινώσεις του Πανιωνίου, δεν με αφορούν, δεν με αγγίζουν και ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Εγώ στα τόσα χρόνια που είμαι προπονητής, έχω αποδείξει και το ήθος μου, αλλά και το πόσο επαγγελματίας είμαι και μερικές ανακοινώσεις γίνονται για τις εντυπώσεις».
-Πάντως, σας άγγιξε προσωπικά η αναφορά του Πανιωνίου για την προπονητική σας ιδιότητα;
« Ο καθένας μπορεί να κρίνει και να λέει ότι θέλει. Στα τόσα χρόνια που είμαι προπονητής, η καλύτερη απάντηση είναι οι ποδοσφαιριστές. Ολους μπορούμε να τους κοροϊδέψουμε, τους ποδοσφαιριστές όμως δεν τους μπορεί να τους κοροϊδέψει κανένας, αν έχεις συνεργαστεί μαζί τους. Δόξα τω Θεό, έχω συνεργαστεί με πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές και ο Πανιώνιος έχει ποδοσφαιριστές που έχουν συνεργαστεί μαζί μου».
-Λέτε, δηλαδή, πως αυτό που μετρά είναι η επαφή με τον ποδοσφαιριστή;
« Ο ποδοσφαιριστής για τον προπονητή, είναι ο καλύτερος κριτής, διότι τον ζει 24 ώρες το 24ωρο. Μπορεί να λένε πολλά και διάφορα για μένα, όμως αν ακούσετε έναν  ποδοσφαιριστή που έχει συνεργαστεί μαζί μου, να λέει πως έχω βρίσει έστω και μια φορά, πρέπει να σταματήσω και δεν θα ξαναασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Ποδοσφαιριστή δικό μου έτσι; Αν έχω βρίσει έστω και μια φορά, στην προπόνηση ή οπουδήποτε. Είναι κάτι που δεν μ΄ αρέσει. Οσο για το περιστατικό με τον Λαμπρόπουλο, ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει».
-Σε ότι έχει να κάνει με την αναφορά του Πανιωνίου για το δίπλωμά σας, έχετε ένα σχόλιο;
« Εγώ είμαι 17 χρόνια επαγγελματίας προπονητής με διπλώματα. Αν αυτοί έχουν κάποιο πρόβλημα με τον προπονητή τους και δεν τον άφησαν να κάτσει στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, απ΄ ότι θυμάμαι, αυτό δεν μ΄ αφορά!».
-Από τη Βέροια τι υπολογίζετε περισσότερο;
« Είναι μια ομάδα πάρα πολύ καλή, έχω δουλέψει εκεί. Εχει κάποιους παίκτες που τους είχα κι εγώ. Παλεύει κι αυτή για τη σωτηρία της, θα είναι πολύ δυνατή και πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Εμείς θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου μας, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κερδίσουμε, γιατί απλά την περασμένη Κυριακή πήραμε οξυγόνο. Και αυτό το οξυγόνο είναι μέχρι την Κυριακή, μετά ξαναμπαίνουμε στην εντατική. Αν θέλουμε, λοιπόν, να ξαναπάρουμε οξυγόνο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, πρέπει να κερδίσουμε».
-Ξανά άγχος, λοιπόν, για μία ακόμα νίκη. Φοβάστε μήπως λυγίσουν οι ποδοσφαιριστές απ΄ αυτό το άγχος;
« Χωρίς άγχος, δεν υπάρχει ζωή! Αν δεν έχεις άγχος, είσαι μικρός. Πρέπει να έχεις άγχος για να καταφέρεις να κάνεις πράγματα στη ζωή σου. Είτε στο ποδόσφαιρο, είτε οπουδήποτε. Το άγχος μας κάνει πιο δυνατούς και όπως είπα στους παίκτες, μετά το ματς με τον Λεβαδειακό, θα πρέπει να δείξουμε δύναμη για να σταθούμε στα πόδια μας. Στα τρία ματς με Ξάνθη, Παναιτωλικό και Πανιώνιο, δείξαμε ότι είμαστε πολύ δυνατοί».
-Την Κυριακή στο γήπεδο αναμένεται κοσμοσυρροή.
« Το να είσαι προπονητής σε μια ομάδα όπως είναι ο Αρης, είναι πολύ σημαντικό. Και πέρυσι μας στήριξε και τι μπορείς να πεις για αυτόν τον κόσμο; Ακόμα κι όταν δεν κερδίζαμε ήταν εκεί, μας στήριζε, ερχόταν στις προπονήσεις, στα ξενοδοχεία, παντού. Μας μιλάνε, μας δίνουν δύναμη, κουράγιο και νομίζω πως βλέπουν πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια τον τελευταίο καιρό, δίνοντας τα πάντα μέσα στο γήπεδο, ώστε να τους αφιερώνουμε τις νίκες. Να ξέρουν πως αν χάνουμε δεν θα ψάξουμε για δικαιολογίες, όπως κάνουν κάποιοι άλλοι, για να μην έχουν πρόβλημα. Όταν θα κερδίζουμε, θα κερδίζουμε όλοι μαζί κι όταν θα χάνουμε, θα χάνουμε εμείς». 

Σχετικά άρθρα