Γκσπούρνινγκ: Εξαιρετική ευκαιρία ο ΠΑΟΚ

Για τον ανταγωνισμό στην θέση κάτω από τα γκολπόστ, τη νέα του ομάδα, τις σκέψεις του και τον κυριακάτικο αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη μίλησε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Μίκαελ Γκσπούρνινγκ.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Γκσπούρνινγκ στη Nova:
«Είναι φυσιολογικό κάθε ποδοσφαιριστής να θέλει ν’ αγωνίζεται, αυτός είναι ο πρώτος στόχος για τον καθέναν. Αλλά προέρχομαι από ένα πρωτάθλημα που σταμάτησε πριν από λίγο καιρό με συνέπεια να έρθω όντας ανενεργός. Συνεπώς ερχόμενος εδώ έπρεπε να αφομοιώσω και ν’ αφομοιωθώ από το περιβάλλον, να φτάσω τους υπόλοιπους σε φυσική κατάσταση μέσα από την κατάλληλη προετοιμασία και πλέον νιώθω 100% έτοιμος. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα. Ο Παναγιώτης (σ.σ. Γλύκος) κάνει πολύ καλή δουλειά και γι’ αυτό η θέση του τερματοφύλακα είναι πάντα μια ιδιαίτερη υπόθεση. Είναι φυσικό το να μην παίρνεις μια τέτοια θέση τόσο γρήγορα αλλά είναι εξίσου λογικό τα δεδομένα ν’ αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη και σαν τερματοφύλακας πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος γι’ αυτό».
– Εξαιτίας της πρότερης θητείας σου στο ελληνικό πρωτάθλημα γνωρίζεις την ποδοσφαιρική ελληνική πραγματικότητα. Ποιοί ήταν οι λόγοι που σε ώθησαν ν’ αποδεχτείς την πρόταση του ΠΑΟΚ;
«Επειδή γνωρίζω το πρωτάθλημα, γνωρίζω τη χώρα κι ειλικρινά είχα απολαύσει την παρουσία μου για πέντε χρόνια στην Ξάνθη. Για τους λόγους αυτούς, η πρόταση του ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη προοπτική για μένα κι ελπίζω να εξελιχθούν όλα καλά και να παραμείνω εδώ για πολλά χρόνια».
– Τί θα ήθελες να δώσεις και τί θα ήθελες να πάρεις από τη συνεργασία σου με τον ΠΑΟΚ;
«Πρώτα απ’ όλα είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή σ’ αυτή τη χώρα, ένα σημαντικό βήμα για μια ομάδα που είναι Νο1 στο βορρά. Είναι πολύ ιδιαίτερη ευκαιρία για κάθε ποδοσφαιριστή να εκπροσωπεί τον ΠΑΟΚ. Αυτό που μπορώ να δώσω είναι η καθημερινή προσπάθεια στο 100% στις προπονήσεις, για την ομάδα, για τον κόσμο της αλλά και για μένα και τί περιμένω; Ηρθα εδώ επειδή ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα ικανή να κατακτήσει τίτλους, παίζει στο Europa League ή στο Champions League και για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύω πως είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για κάθε ποδοσφαιριστή».
– Γνωρίζεις τη δυναμική των ελληνικών ομάδων, τις ισορροπίες, το εν γένει ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Γνωρίζοντας τη νέα σου ομάδα καθημερινά και τα πρόσωπα που την πλαισιώνουν σήμερα, ποιες είναι οι σκέψεις σου για τις δυνατότητές της;
«Διαθέτουμε πολύ ποιότητα στην ομάδα κι αυτό είναι σίγουρο. Επίσης η ‘χημεία’ είναι πολύ καλή. Δεν είναι πάντα εύκολο να δημιουργήσεις ένα ισχυρό σύνολο, να του προσδώσεις ομοιογένεια, ειδικά όταν υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα αλλά κάθε ποδοσφαιριστής πλέον γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, συνθέτουμε καλό σύνολο εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων».
– Ο ΠΑΟΚ δίνει διαδοχικούς αγώνες. Μετά το Κύπελλο το βράδυ της Πέμπτης την Κυριακή ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Η άποψή σου για τον αγώνα και για το πώς πρέπει να παρουσιαστεί η ομάδα εκεί προκειμένου να πάρει κάτι θετικό;
«Γνωρίζω από την προηγούμενη παρουσία μου στην Ελλάδα πως κάθε αγώνας στην Τρίπολη είναι δύσκολος. Ο αγωνιστικός χώρος είναι πιο μικρός, οι κερκίδες είναι πολύ κοντά σ’ αυτόν, είναι δύσκολο να παίζεις εκεί αλλά για εμάς είναι ένα ακόμη βήμα. Ακολουθούν πολλοί και σημαντικοί αγώνες, όπως αυτός με την Μπενφίκα, το Κύπελλο με τον Ολυμπιακό, στο πρωτάθλημα με Ολυμπιακό και Αρη, αλλά πάντα ο πιο σημαντικός αγώνας είναι ο επόμενος. Στην προκειμένη περίπτωση αυτός είναι με τον Αστέρα στην Τρίπολη κι αυτό είναι το επόμενο βήμα για μας. Στο ποδόσφαιρο τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει σε κάθε περίπτωση μια ομάδα για να παίρνει κάτι θετικό είναι τα ίδια. Πρέπει να παλέψεις, να μην υποτιμάς τον αντίπαλο και να δίνεις το εκατό τοις εκατό. Κι από εκεί και πέρα η ποιότητα που διαθέτουμε, διαθέτουμε καλή ομάδα, καλύτερη ομάδα αλλά πρέπει να το (απο)δείξεις στο γήπεδο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό».
– Δίχως να αγνοεί κανείς την αναφορά σου στη σπουδαιότητα του επόμενου αγώνα, θα ήθελες να κάνεις ένα σχόλιο για τη διπλή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο;
«Δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να πει κανείς. Ολοι γνωρίζουν ήδη το τί σημαίνουν αυτοί οι αγώνες για τους φιλάθλους μας αλλά και για εμάς τους ίδιους. Αλλά δεν είναι καιρός να μιλάμε για αυτά παρά να προετοιμαστούμε ώστε να είμαστε έτοιμοι», κατέληξε ο Αυστριακός και πάντα χαμογελαστός τερματοφύλακας.

Σχετικά άρθρα