Φρένο στον Ατρόμητο και βήμα παραμονής ο Λεβαδειακός

Με γκολ του Βαγγέλη Μάντζιου στο 82′ ο Λεβαδειακός κέρδισε 1-0 τον Ατρόμητο στη Λιβαδειά για την 25η αγωνιστική της Super League
Ιδανικό ντεμπούτο για τον Σάββα Παντελίδη και σπουδαία νίκη για τον Λεβαδειακό, που επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τέσσερα ματς, κάνοντας σημαντικό βήμα παραμονής. Ο Ατρόμητος δεν παρουσίασε το συνηθισμένο του καλό πρόσωπο και οι βοιωτοί, που καίγονταν για βαθμούς, το εκμεταλλεύτηκαν κερδίζοντας χάρη στο όγδοο φετινό γκολ του Μάντζιου μετά από εκπληκτική προσπάθεια του Καπό στο 82′. Οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 27 βαθμούς (+5 από τα μπαράζ), ενώ η ομάδα του Παράσχου, που φάνηκε επηρεασμένη από τα συνεχόμενα παιχνίδια και ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από 13 παιχνίδια, έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει, έστω και ματς περισσότερο, τον ΠΑΟΚ.

Το πρώτο ημίχρονο είχε αρκετά καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες, με την πρώτη φάση να είναι για τον Ατρόμητο με την κεφαλιά του Μπρίτο στο 15′ και τον Στρατηλάτη να μπλοκάρει την μπάλα. Η απάντηση του Λεβαδειακού ήρθε ένα λεπτό αργότερα (16′) με τον Ορτέγκα να δοκιμάζει το σουτ και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 26′ ο Κώτσιος έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 32′ οι παίκτες του Ατρομήτου διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Ουμπίδες με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 38′, ο Τσενάμο είπε "όχι" στην δυνατή κεφαλιά του Μάντζιου από κοντά, ενώ στο 45 χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για τους περιστεριώτες όταν ο Ούμπιντες σημάδεψε το δοκάρι.

Ο Λεβαδειακός στο δεύτερο ημίχρονο είχε την πρώτη ευκαιρία στο 52′ με το σουτ του Μάντζιου να μπλοκάρει την μπάλα ο Στρατηλάτης. Στο 54′, ο Ιντζίδης από το ύψος του πέναλτι απώλεσε μία ακόμα ευκαιρία ενώ στο επόμενο λεπτό πάλι ο Τσενάμο είπε "όχι" στον Μάντζιο. Και ενώ ο ρυθμός δεν ήταν ίδιος με το πρώτο ημίχρονο και ο Ατρόμητος πίεζε, ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που πήρε το προβάδισμα.

Στο 82′ ο Καπό έκανε μια εξαιρετική ενέργεια από αριστερά, "ζαλίζοντας" τρεις παίκτες και αφού γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή ο Μάντζιος δεν είχε πρόβλημα να την στείλει στα δίχτυα για να κάνει το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα (85′) πάλι ο Μάντζιος από κοντά δοκίμασε ένα σουτ με τον Τσενάμο να διώχνει την μπάλα. Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης ο Ατρόμητος πίεσε για την ισοφάριση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα με τον Λεβαδειακό να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη.

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Ιντζίδης, Χαραλάμπους, Κονέ, Πετράτσι, Βαρέλα (64′ Καπό), Ορτέγκα (89′ Γεωργίου), Μάντζιος, Μιλοσάβλιεφ (96′ Μάγκας).

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Ταυλαρίδης (87′ Φωτάκης), Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Μπρίτο, Ουμπίδες, Γκαρσία, Φάμπιο (63′ Γεωργίου), Ναπολεόνι.

Σχετικά άρθρα