Τα έχωσε στον Καπέλο ο Κόντε

Η Γιουβέντους καλπάζει προς το τρίτο σερί σκουντέτο όμως στο Τορίνο ξέσπασε "πόλεμος", με τον Αντόνιο Κόντε να εξαπολύει απίστευτη επίθεση στον Φάμπιο Καπέλο μετά το ματς με την Κιέβο.
Την περασμένη εβδομάδα ο Φάμπιο Καπέλο δήλωσε πως η Γιουβέντους του Κόντε αδυνατεί να πετύχει στην Ευρώπη λόγω έλλειψης μεγάλου ανταγωνισμού στη Serie A, γεγονός που κάνει εύκολο το έργο της για την κατάκτηση του σκουντέτο.

Τα συγκεκριμένα λόγια δεν άρεσαν όμως καθόλου στον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος τα αποθήκευσε στον… σκληρό του δίσκο και αμέσως μετά τη νίκη επί της Κιέβο το απόγευμα της Κυριακής (3-1) φρόντισε να "απαντήσει" στον άλλοτε τεχνικό της "βέκια σινιόρα".

Το έκανε μάλιστα με τέτοιο τρόπο, μειώνοντας ουσιαστικά τα δύο πρωταθλήματα που πήρε η Γιουβέντους με προπονητή τον "Δον Φάμπιο" τη διετία 2004-06!

"Ίσως του χρόνου να ζητήσω να εγγραφούμε στην Premier League… Θα έλεγα πως οποιοσδήποτε κάνει αυτά τα σχόλια είναι ενοχλητικός και ασεβής απέναντι στα ρεκόρ που σπάμε εδώ και δύο χρόνια. Οι ομάδες του Καπέλο έσπασαν ρεκόρ και οι δύο τίτλοι που πήρε αφαιρέθηκαν, αλλά δεν θυμάμαι το στιλ ποδοσφαίρου τους.

Θυμάμαι την ομάδα του Μαρτσέλο Λίπι, ακόμα και αυτή του Τζοβάνι Τραπατόνι, αφού έπαιξαν καλά, αλλά η εποχή του Καπέλο είναι διάσημη μόνο για την ανάκληση των δύο πρωταθλημάτων.

Νομίζω ότι αυτή η Γιουβέντους είναι περισσότερο ολοκληρωμένη σε κάθε τομέα σε σύγκριση με την πρώτη μου σεζόν. Τότε ήμασταν η μοναδική ομάδα που σταμάτησε τη Μίλαν του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς να κατακτήσει το σκουντέτο.

Αυτή είναι η τρίτη μου σεζόν και κατά τη γνώμη μου έχουμε βελτιωθεί σε κάθε τομέα: σε τακτική, φυσική κατάσταση και ψυχολογία", τόνισε χαρακτηριστιστικά ο 44χρονος τεχνικός στην κάμερα του "Sky Sport Italia".

Όσον αφορά δε στην κριτική που δέχτηκε από τον Καπέλο για το γεγονός ότι μετά την ισοπαλία (2-2) της περασμένης αγωνιστικής με την Ελλάς Βερόνα, ακύρωσε το ρεπό των ποδοσφαιριστών του, δήλωσε με νόημα:
 
"Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που το παίζουν καθηγητές όταν δεν γνωρίζουν την κατάσταση και θα πρέπει ειλικρινά να κοιτάξουν στα δικά τους σπίτια καθώς πιθανότατα υπάρχει περισσότερη βρωμιά εκεί".

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κόντε δεν δίστασε να τα βάλει και με την εξέδρα, για το γεγονός ότι αποδοκιμάστηκε ο Σεμπάστιαν Τζοβίνκο κατά την αντικατάστασή του (ο ίδιος τον αγκάλιασε θέλοντας να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στους οπαδούς).

"Βρίσκω εξαιρετικά άδικη την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον Τζοβίνκο. Δεν θέλω να το συζητήσω. Ο καθένας πρέπει να κοιτάξει τη συνείδησή του".

Φυσικά, η αντίδραση του Κόντε είναι πρωτοσέλιδο στις τρεις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία αθλητικές εφημερίδες της Ιταλίας που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα.

"Κόντε κατά Καπέλο, Τι ξέσπασμα", είναι ο τίτλος της "Gazzetta dello Sport", με την "Corriere dello Sport" να επιλέγει τον τίτλο "Πολεμική Κόντε" και την (τορινέζικη) "Tuttosport" να αναφέρει: "Κόντε κατά πάντων".

Σχετικά άρθρα