Η UEFA τίμησε τον Κρόιφ

Ο Γιόχαν Κρόιφ τιμήθηκε από τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί για τη συνολική προσφορά του στο ποδόσφαιρο αναγνωρίζοντας όσα έχει προσφέρει ο Ολλανδός τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.
Το συγκεκριμένο βραβείο έχουν λάβει στο παρελθόν οι Αλφρέδο Ντι Στέφανο, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, Εουσέμπιο, Ραϊμόντ Κοπά, Τζιάνι Ριβέρα και Φραντς Μπεκενμπάουερ.

"Εδώ όλα άρχισαν. Είμαι πολύ περήφανος που έλαβα αυτό το βραβείο. Είναι μία από τις μεγαλύτερες τιμές που μπορεί να λάβει ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου.

Είναι μοναδικό όταν σκέφτεσαι πως είσαι μέρος και εσύ της ιστορίας ποδοσφαιριστών όπως οι Μπεκενμπάουερ και Ντι Στέφανο που είχαν επίδραση στις χώρες τους", τόνισε ο 66χρονος "θρύλος" του ποδοσφαίρου.

"Είναι μεγάλο προνόμιο για μένα να απονέμω το το βραβείο της UEFA στον Γιόχαν Κρόιφ είναι από σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές και πρεσβευτές του σπορ.

Πρώτα ως παίκης και εν συνεχεία ως προπονητής, ήταν αφοσιωμένος στο να προσφέρει ψυχαγωγία στο κοινό βάζοντας την δική του σφραγίδα στο ποδόσφαιρο", ανέφερε από την πλευρά του ο Μισέλ Πλατινί.

Ο Γιόχαν Κρόιφ, κατέκτησε την χρυσή μπάλα τρεις φορές (1971, 1973, 1974) ενώ αναδείχθηκε από την  Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) κορυφαίος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής του αιώνα και Νο2 παγκοσμίως πίσω από τον Πελέ.

Σχετικά άρθρα