Αρχική / Διατροφή / Food therapy / Αυξημένα τριγλυκερίδια: Τι πρέπει να τρως
Αυξημένα τριγλυκερίδια: Τι πρέπει να τρως thumbnail

Αυξημένα τριγλυκερίδια: Τι πρέπει να τρως

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Είμαι 44 ετών και στις τελευταίες αιματολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι έχω αυξημένες τιμές στα τριγλυκερίδια.  Τι μπορώ να κάνω για να ρίξω τις τιμές;

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί για να ρίξουμε τα τριγλυκερίδια και να επαναφέ­ρουμε τα λιπίδια σε φυσιολογι­κό επίπεδο αρκεί να προσέξουμε την διατροφή μας και να βάλουμε στη ζωή μας την άσκηση. 

Δίαιτα: Η πρώτη σύσταση του γιατρού όταν τα τριγλυκερίδιά μας είναι αυξημένα, είναι υγιεινή δια­τροφή και απώλεια βάρους ειδικά αν ο ασθενής είναι παχύσαρκος. Θα πρέπει λοιπόν να περιορίσου­με τα ζωικά λίπη, τους υδατάν­θρακες (δηλαδή το ψωμί και τα ζυ­μαρικά) και τη ζάχαρη.

Τι πρέπει να τρώμε; Άπα­χο βοδινό κρέας, κοτόπουλο και άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης θα πρέπει να εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας τροφές όπως:

*Τα μήλα.

*Όσες περιέχουν ωμέγα 3 και ωμέγα 6. Πρόκειται για το γνωστό μας μουρουνέλαιο, που έχει πολύ ευεργετική επίδραση στον περιορισμό όλων των λιπιδίων του οργανισμού. Θα το βρούμε σε ψάρια όπως είναι ο σολομός, το σκουμπρί, οι ρέγκες και στα φύκια, που μπορούμε να προμη­θευτούμε από τα καταστήματα υγιεινών τροφών.

Ασκηση: Πολύ καλό απο­τέλεσμα στη μείωση των λιπιδίων έχει το περπάτημα και οι άλλες μορφές σωματικής άσκησης!

Διακοπή του τσιγά­ρου! Αν καπνίζουμε, ο κίνδυ­νος για στεφανιαία νόσο είναι πο­λύ μεγαλύτερος.

Όχι στρες: Το άγχος μπο­ρεί ν’ αυξήσει τις τιμές των τριγλυκεριδίων.

 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X