Αρχική / More / Εργασιακά / Με συμφέρει να επιστρέψω την επιδότηση και να συνταξιοδοτηθώ τώρα;
Με συμφέρει να επιστρέψω την επιδότηση και να συνταξιοδοτηθώ τώρα; thumbnail

Με συμφέρει να επιστρέψω την επιδότηση και να συνταξιοδοτηθώ τώρα;

Αναγνώστης μας ρώτησε: Γεννήθηκα 03/08/1956. Έχω συμπληρώσει 27 χρόνια στο Δημόσιο και με το ΙΚΑ πρώτη ασφάλιση σε κύριο φορέα το 1978, συνολικά, 31/12/2013, 29 χρόνια, έξι μήνες και δέκα πέντε ημέρες. Έχω απόφαση από την ΑΣΥΕ για το σύζυγο ΠΑ89. Έχω πάρει επιδότηση κατοικίας σε παραμεθόριο περιοχή με αίτηση του 2007, 100.000 ευρώ. Η υπηρεσία, εάν φύγω σήμερα επειδή δεν συμπληρώθηκε η 10ετία από το 2007, μου ζητάει να επιστρέψω με τόκους 13.500 ευρώ. Με συμφέρει να επιστρέψω την επιδότηση και να συνταξιοδοτηθώ τώρα ή αν όχι, τι με συμβουλεύετε και δεύτερο, μήπως δεν πρέπει να επιστρέψω την επιδότηση λόγω του ότι η αρχική τοποθέτησή μου ήταν σε παραμεθόριο όπου υπηρετώ μέχρι και σήμερα; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.


Στο ερώτημά σας απάντησε η δικηγόρος Ιωάννα Τσιρικά Ο μόνιμος στρατιωτικός δικαιούται σύνταξη αν απομακρυνθεί με οποιοδήποτε τρόπο από τις τάξεις και έχει 25ετη τουλάχιστον συντάξιμη υπηρεσία, από την οποία 15ετή πραγματική. Ως μισθός με βάση τον οποίο κανονίζεται η σύνταξη λαμβάνεται ποσοστό του μηνιαίου μισθού ενέργειας και ανήκει στο βαθμό που έφερε και με τον οποίο εμισθοδοτείτο ο στρατιωτικός κατά την έξοδο του από την υπηρεσία.Δεν γνωρίζω τι μισθό λαμβάνετε σήμερα για να σας πω αν σας συμφέρει. Αν από υπαιτιότητα του υπαλλήλου δεν τηρηθεί η δέσμευση της παραμονής επί μια 10ετία στην παραμεθόριο περιοχή και πραγματικής εργασίας κατά το χρόνο αυτό, ορθώς αναζητείται το ποσό της επιδότησης ως αχρεωστήτως καταβληθέν.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X