Αρχική / More / Εργασιακά / Έχει θεμελιώσει η σύζυγός μου συνταξιοδοτικό δικαίωμα;
Έχει θεμελιώσει η σύζυγός μου συνταξιοδοτικό δικαίωμα; thumbnail

Έχει θεμελιώσει η σύζυγός μου συνταξιοδοτικό δικαίωμα;

Αναγνώστης μας ρώτησε: Η ερώτηση αφορά την σύζυγό μου. Είναι Μαία (Ανωτέρα σχολή Μαιών) ΓΝ Θεσσαλονίκης Αγία Σοφία με 3 έτη σπουδές, 1 πρακτική άσκηση, περίοδος 1979 – 1983 και εργάζεται ως Δημόσιος Υπάλληλος σε Κέντρο Υγείας, με χρονολογία πρόσληψης το 1984. Έχουμε δύο παιδιά φοιτητές, γεννηθέντα τα έτη 1991 και 1994. Θα ήθελα να ρωτήσω ή και να επιβεβαιώσω τα εξής: 1) Έχει θεμελιώσει το 2009 συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως μητέρα ανηλίκου το 2009; 2) Υπήρχε πιο παλιά διάταξη όπου αναγνωρίζονταν τα χρόνια της σχολής και της πρακτικής άσκησης ως συντάξιμα και χωρίς εξαγορά. Τι ισχύει σήμερα; 3) Απαιτούνται κάποιες ενέργειες που πρέπει να γίνουν εκ μέρους της και πότε σχετικά με τη θεμελίωση του δικαιώματος ή και για την αναγνώριση των χρόνων της σχολής με ή χωρίς εξαγορά; 4) Ποιά είναι η γνώμη σας με τα μέχρι τώρα δεδομένα; Να φύγει μέσα στο 2014 ή η περίπτωσή της δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές που προβλέπονται μετά το2015; 5) Εκτιμάτε ότι τα σημερινά ισχύοντα για τη περίπτωσή της μπορεί να αλλάξουν με τυχόν επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό; 6) Γενικά τι θα προτείνατε λόγω γνώσης και εμπειρίας σας να κάνουμε; Σας ευχαριστώ.


Στο ερώτημά σας απάντησε η δικηγόρος Ιωάννα Τσιρικά Το 2009 είχατε ανήλικο και 25 έτη υπηρεσίας. Έχετε θεμελιώσει δικαίωμα εφόσον η θεμελίωση έγινε με τις προυποθέσεις που ίσχυαν μέχρι 31/12/2010. Ηλικία το 50ο έτος.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X