Αφεντικό της Κρήτης ο ΟΦΗ με άρχοντα Ντουντού!

Μετά τον Πλατανιά, ο ΟΦΗ επικράτησε και του Εργοτέλη και απέδειξε και στην πράξη ποιός είναι το αφεντικό της Κρήτης. Με γκολάρα, άλλη μία, του Ντουντού Σεαρένσε, οι ασπρόμαυροι νίκησαν 1-0 των κιτρινόμαυρων στο Παγκρήτιο, τους ξέφυγαν 3 πόντους και γενικότερα ανάσαναν βαθμολογικά. Με 10 παίκτες από το 70′ οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Ρομάνο, την οποία κέρδισε έξυπνα ο σκόρερ της αναμέτρησης. Δύο δοκάρια είχε η ομάδα του Ουζουνίδη, η οποία γνώρισε την ήττα μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες.
Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε τον Εργοτέλη ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Γκολκίπερ ο Στοΐκοβιτς, στην άμυνα Τζανακάκης, Μεχία,  Γιοβάνοβιτς και Πίτσος. Αμυντικά χαφ οι Ιμπραΐμ – Κοζορώνης και μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Ρομάνο. Δεξιά μπροστά ο Μπαντιμπανγκά, αριστερά ο Κούμπικ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μονακέλο.

Με σύστημα 4-4-2 επέλεξε ο Ρικάρντο Σα Πίντο τον ΟΦΗ. Κάτω από τα δοκάρια ο Φερνάντες, στην άμυνα Μπούρμπος, Ζόρο,  Τριποτσέρης, Μιλιάζες Αμυντικοί μέσοι οι Μακρής – Ντουντού, στα «φτερά» δεξιά ο Ζε Εντουάρντο, αριστερά ο Σίσιτς και επιθετικό δίδυμο οι Παπάζογλου – Περογαμβράκης.

Πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα ήρθε στο 16′, μετά την αποτυχία του Φερνάντες να μπλοκάρει μια φαινομενικά εύκολη μπαλιά, ο Κοζωρώνης πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, στη συνέχεια της φάσης, ο Μπαντιμπανγκά έπιασε φοβερό γυριστό σουτ, ο Φερνάντες απέκρουσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ!

Ο Εργοτέλης στεκόταν καλύτερα στο ματς και στο 29′ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Ρομάνο απέφυγε έναν παίκτη του ΟΦΗ και έπιασε φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα βρήκε  το οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντες και έφυγε άουτ.
 
Οι κιτρινόμαυροι είχαν και δεύτερο δοκάρι στο 36′. Υστερα από σέντρα – σουτ του Κούμπικ από αριστερά, η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Φερνάντες και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο σώμα του τερματοφύλακα του ΟΦΗ και πέρασε κόρνερ.

Κι ενώ ο ΟΦΗ έδειχνε να… απουσιάζει σε αυτό το πρώτο ημίχρονο από το γήπεδο ήρθε η γκολάρα του Ντουντού να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης. Ο Βραζιλιάνος έπιασε ένα ξερό σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Στοΐκοβιτς κάνοντας το 0-1 για τους Ομιλίτες. Γκολ για τρίτο σερί ματς για τον 30χρονο άσο.

Με το υπέρ τους σκορ, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και είχαν μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσουν το ματς στο 49′, όταν ο Σίσιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μεχία και σούταρε δυνατά έξω απ’ την περιοχή, αλλά ο Στοΐκοβιτς έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε.

Νέα καλή στιγμή για τον ΟΦΗ στο 55′, όταν Σίσιτς έβγαλε για τον Ζε Εντουάρντο, ο τελευταίος ελίχθηκε ωραία -έξω απ’ την περιοχή και δεξιά- κι έπιασε το σουτ, αλλά και πάλι ο Στοΐκοβιτς απέκρουσε στην κλειστή του γωνία σε κόρνερ.

Η ομάδα του Σα Πίντο πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και έψαχνε το δεύτερο γκολ. Στο 66′ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ, όταν μετά από σέντρα του Στάθη, κεφαλιά του αφύλαχτου Περογαμβράκη, πετάχτηκε στο δεξί του παραθυράκι κι έδιωξε σε κόρνερ ο Στοΐκοβιτς.

Ο Εργοτέλης έδειξε σημάδια ζωής μετά από ώρα και συγκεκριμένα στο 67′ όταν ο Μπαντιμπανγκά κοντρόλαρε και σούταρε απευθείας μέσα στην περιοχή και αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντες.
 
Το ντέρμπι πήρε… φωτιά στο 71′, όταν ο Ρομάνο είδε την κόκκινη κάρτα του Παππά, επειδή απώθησε τον Ντουντού. Αν και ο Βραζιλιάνος έφερε κάνα δύο τούμπες παραπάνω… Ετσι, ο Εργοτέλης έμεινε με 10 παίκτες για το υπόλοιπο της αναμέτρησης, με τον ΟΦΗ να διαχειρίζεται το υπέρ του αποτέλεσμα και να παίρνει τη νίκη στο κρητικό ντέρμπι.

Εργοτέλης: Στοΐκοβιτς, Τζανακάκης, Πίτσος (78′ Κοντέ), Μεχία, Γιοβάνοβιτς, Κοζορώνης, Ρομάνο, Ιμπραΐμ (56′ Χαντί), Κούμπικ (69′ Μπουχαλάκης), Μονακέλο, Μπαντιμπανγκά.

ΟΦΗ: Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου, Ντουντού (74′ Κάλαϊτζιτς), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης, Μπούρμπος (27′ λ.τ. Στάθης), Σίσιτς (62′ λ.τ. Κουτσιανικούλης), Μακρής, Μιλιάζες.

Σχετικά άρθρα