Αρχική / Media (old articles) / Google: Τέλος στις συσκευές Android με έκδοση παλαιότερη των 9 μηνών
Google: Τέλος στις συσκευές Android με έκδοση παλαιότερη των 9 μηνών thumbnail

Google: Τέλος στις συσκευές Android με έκδοση παλαιότερη των 9 μηνών

Αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου του ‘fragmentation’ στο Android φαίνεται ότι λαμβάνει η Google με μια νέα πολιτική που θα περιορίσει την κυκλοφορία συσκευών με αρκετά παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού. O μαγικός αριθμός; 9 μήνες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έγγραφο που διέρρευσε στο Διαδίκτυο οι συσκευές που θα υποβάλλονται στο πρόγραμμα GMS (Google Mobile Services) της Google θα εγκρίνονται μόνο εάν τρέχουν έκδοση του Android που έχει κυκλοφορήσει έως και 9 μήνες πριν από την τρέχουσα.

Ο περιορισμός αυτός έχει δύο παραθυράκια: Πρώτον, αφορά μόνο την έγκριση συσκευών και όχι την κυκλοφορία τους. Θεωρητικά, μπορεί να εγκριθεί μια συσκευή και να κυκλοφορήσει μετά από 9 μήνες αν και η πιθανότητα αυτού είναι – θεωρητικά πάντα – μηδενική. Δεύτερον, δεν αντιμετωπίζει το θέμα των αναβαθμίσεων. Με το που κυκλοφορήσει μια συσκευή δεν αναγκάζει κανείς τον κατασκευαστή από το να προσφέρει αναβαθμίσεις στην τελευταία δυνατή έκδοση του Android.

Η νέα πολιτική της Google υποτίθεται έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2014. Σύμφωνα με το παρακάτω πινακάκι δεν θα πρέπει να δούμε στην αγορά συσκευή Android με υπηρεσίες της Google και έκδοση 4.1 ή παλαιότερη.

Σημείωση: θα παρατηρήσατε ότι αναφερόμαστε στο GMS Android. Ως γνωστόν η Google διαθέτει το Android δωρεάν στους κατασκευαστές αλλά αυτοί πρέπει να καταβάλουν ένα ποσό αδειοδότησης εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες της Google όπως Χάρτες, Gmail, Google Play κτλπ. Οι μεγάλες εταιρείες, Samsung κτλπ, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Ένα τεράστιο ποσοστό συσκευών Android, όμως, κυρίως στην Κίνα, χρησιμοποιούν το Android χωρίς αυτές τις υπηρεσίες. Για αυτές τις συσκευές προφανώς δεν μπορεί να ισχύσει η παραπάνω πολιτική.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X