Αναστόπουλος: Όσο πιο ψηλά μπορούμε

Με στόχο να τον οδηγήσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου ο Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της Σωτηρίας πήγαν στον Ιστορικό για να τον ενώσουν και όχι για να διχάσουν.Οι δηλώσεις του στην κάμερα της NOVA:
Για την επιστροφή του στον Πανιώνιο: ‘Θα έλεγα ότι είμαι συγκινημένος γιατί ξανάρχομαι σ’ αυτό το γήπεδο που μεγάλωσα ποδοσφαιρικά μετά από 25 χρόνια. Σε μια δύσκολη εποχή γιατί τον Πανιώνιο τον έχουμε συνηθίσει να πρωταγωνιστεί. Πιστεύω ότι από σύμπτωση και συγκυρίες πραγμάτων δεν του επιτρέπει να το ξανακάνει. Σιγά σιγά όμως θα μπουν οι βάσεις και ο Πανιώνιος θα ξαναγίνει ο γνωστός Πανιώνιος’.
Για τα νεαρά παιδιά και το ταλέντο που υπάρχει στο ρόστερ του Πανιωνίου: ‘Δεν το συζητάμε, το προτέρημα αυτής της ομάδας είναι ότι η βάση της ομάδας είναι Έλληνες. Και αν δεν υπάρξει, και σας το λέω εκ πείρας, μια ομάδα με ελληνικό στοιχείο, με την ελληνική ψυχή που παρασύρουν και τους υπολοίπους είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Αυτά τα στοιχεία είναι σημαντικά. Οι Έλληνες καταλαβαίνουν πολλά πράγματα’.
Για τα στοιχεία που χρειάζεται ο Πανιώνιος να προχωρήσει: ‘Αυτή τη στιγμή πρέπει η ομάδα να αρχίσει να πιστεύει στον εαυτό της. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές που έχουν βγει από τα σπλάχνα του Πανιωνίου είναι πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Από την άλλη η ψυχολογία τους και η παρουσία τους μέσα στο γήπεδο, σε ότι αφορά το τακτικό κομμάτι, έχουν να δώσουν πάρα πολλά. Έχουν δώσει πολλά, αλλά πιστεύω πως δεν έχουν βγάλει όλο το ταλέντο τους. Και πάνω εκεί θα εστιάσω το σκεπτικό’.
Για το τι υπόσχεται στον κόσμο του Πανιωνίου: ‘Τώρα να λέμε ή να υποσχόμαστε ότι ο Πανιώνιος πάει να σωθεί, είναι λιγάκι… Δεν μου βγαίνει να το πω. Απλά θα χρησιμοποιήσω τη λέξη, όσο πιο γρήγορα μπορούμε και όσο πιο ψηλά μπορεί μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα. Να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, να γίνει όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Αυτός είναι ο στόχος’.
Για τα θετικά και αρνητικά που έχει εντοπίσει στον Πανιώνιο: ‘Αυτά είναι θέματα που δεν δημοσιοποιούνται, είναι θέματα που θα τα λύσουμε στο εσωτερικό της ομάδας. Θέλω πάλι να τονίσω ότι είναι μία ομάδα που έχει πάρα πολύ ταλέντο, το οποίο όμως δεν έχει βγάλει όλο. Κάτι ακόμα που μ’ αρέσει είναι ότι αυτή η ομάδα έχει ταχύτητα. Σήμερα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αν δεν έχεις ταχύτητα δεν μπορείς να παίξεις. Δεν αρκεί να είσαι μόνο καλός, το καλός δεν λέει τίποτα. Ούτε έναν αργό μπορείς να τον κάνεις γρήγορο. Αυτή τη στιγμή η ομάδα αποτελείται από γρήγορους παίκτες που είναι σημαντικό και μ’ αρέσει πολύ’.
Για τη νέα προσπάθεια των ανθρώπων της ‘Πανιώνιας Οικογένειας’: ‘Στην προσπάθεια που ξεκίνησαν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι αγαπούν τον Πανιώνιο και ορισμένοι απ’ αυτούς με γνώριζαν από την εποχή που αγωνιζόμουν στον Πανιώνιο, έχουν μπει στην ομάδα όχι για να διοικήσουν, αλλά για να βοηθήσουν. Σ’ αυτή λοιπόν την προσπάθεια, οι φίλαθλοι θα είναι οδηγός μας. Και οι άνθρωποι που έκαναν αυτή την κίνηση και εγώ, ήρθαμε για να ενώσουμε, όχι για να διχάσουμε. Όταν ενωθεί ο Πανιώνιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Οι φίλαθλοι θα πρέπει να είναι οδηγός μας και στο τέλος να είναι σίγουροι ότι αυτό που πρέπει να γίνει θα γίνει’.

Σχετικά άρθρα