Αρχική / Υγεία / Ογκολογία / Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού
Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού thumbnail

Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού

Ένα φάρμακο για τον επιθετικό καρκίνο του μαστού που αυξάνει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών και παράλληλα μειώνει τις παρενέργειες που προκαλεί η χημειοθεραπεία, αρχίζει να κυκλοφορεί στη Βρετανία.


Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα το φάρμακο καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας ανέπαφο τον υγιή ιστό. Μάλιστα, είναι το πρώτο που δημιουργείται για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου του μαστού, ενώ αποτελεί συνδυασμό του Herceptin και ενός ισχυρού παράγοντα που χρησιμοποιείται στη χημειοθεραπεία.


Όπως αναφέρει η Daily Telegraph, το νέο φάρμακο έχει δοκιμαστεί σε μεγάλη μελέτη, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες ασθενείς, και όπως προέκυψε αυξάνει το προσδόκιμο ζωής κατά 30,9 μήνες στα περιστατικά προχωρημένου καρκίνου του μαστού τύπου HER-2 θετικό. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι θεραπείες που χορηγούνται σήμερα αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής κατά 25,1 μήνες, ενώ προκαλούν πολύ δυσάρεστες παρενέργειες, οι οποίες μειώνουν σημαντικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής των ασθενών.


Το νέο φάρμακο φέρει την ονομασία T-DM1 και χορηγείται ενδοφλεβίως ανά τρεις εβδομάδες. Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στη δοκιμή του εκτιμούν ότι μόνο στη Βρετανία θα βοηθά κάθε χρόνο τουλάχιστον 1.000 ασθενείς, ακριβώς επειδή θα αποφεύγεται η υποτροπή της ασθένειας.


Εξάλλου, σύμφωνα με τον καθηγητή Paul Ellis από το King's College του Λονδίνου, το φάρμακο δεν αποκλείεται να μπορεί να χορηγηθεί και πριν την εξάπλωση της ασθένειας.


Το δημοσίευμα της Daily Telegraph αναφέρει ότι η επιστημονική κοινότητα κάνει λόγο για ένα τεράστιο βήμα μπροστά, καθώς το νέο φάρμακο θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών σε βαθμό που οι θεραπείες που υπάρχουν σήμερα δεν μπορούν να επιτύχουν.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X