Αρχική / More / Εργασιακά / Πότε πρέπει να κόβω την απόδειξη παροχής υπηρεσιών;
Πότε πρέπει να κόβω την απόδειξη παροχής υπηρεσιών; thumbnail

Πότε πρέπει να κόβω την απόδειξη παροχής υπηρεσιών;

Αναγνώστης μας ρώτησε: Πότε πρέπει να κόβω την απόδειξη παροχής υπηρεσιών; Έχω φυσικοθεραπευτήριο. Σε κάποιες θεραπείες που δεν καλύπτονται από τα Ταμεία, σε οικονομικά ασθενείς, τους κάνω διευκόλυνση με μηνιαία γραμμάτια, τα οποία μου πληρώνουν σε μακρινές μικρές δόσεις. Στα γραμμάτια αυτά, εγώ τα προεισπράττω, τα προεξοφλώ με δάνειο που έχω πάρει από Τράπεζα, η οποία μου κρατάει για κάθε προεξόφληση το 15% ως εγγύηση ότι θα πληρωθούν στη λήξη τους, αλλά και επιτόκιο δανεισμού, δηλαδή η Τράπεζα μου πληρώνει τις συναλλαγματικές από το δάνειο που έχω πάρει. Στην ουσία δεν είναι εισόδημα από την παροχή υπηρεσιών από τους πελάτες, αφού ακόμα δεν τα έχουν εξοφλήσει, αλλά από το δάνειο που προεξοφλώ απαιτήσεις μου. Πότε πρέπει να κόβω τις αποδείξεις στους πελάτες; Όταν ωριμάσουν τα γραμμάτια και πληρωθούν ή με την υπογραφή των γραμματίων; Όταν κλείνω τη συμφωνία και δεν έχω πληρωθεί, εξυπακούεται ότι και οι θεραπείες γίνονται σιγά σιγά και κρατάνε μήνες, αλλά και τα γραμμάτια υπερβαίνουν τις θεραπείες ώστε να είναι μικρά για να μπορούν να τα πληρώσουν. Μπορεί να μου πει η εφορία να κόβω τις αποδείξεις με την υπογραφή των συναλλαγματικών ενώ δεν ξέρω αν αυτές τελικά πληρωθούν; Θα ήθελα επίσης να σας πω ότι οι Τράπεζες ζητούν, σε περίπτωση που δεν πληρωθεί κάποια συναλλαγματική ότι πρέπει να την πληρώσω ο ίδιος με μετρητά. Μπορείτε να μου δώσετε μια απάντηση, ώστε και φορολογικά να είμαι εντάξει αλλά και για την επιχείρησή μου, καθώς αν ισχύει κάτι αντίθετο δεν με συμφέρει να κάνω τέτοιου είδους εξυπηρέτηση. Φορολογικά, πώς γίνεται να κόβω απόδειξη για κάτι που δεν έχω εισπράξει; Μήπως είναι καλύτερα να κόβω κάποιο συμφωνητικό συμβόλαιο σαν μεταφορικό δελτίο αποστολής ότι παραδόθηκε το εμπόρευμα; Ευχαριστώ. Περιμένω την απάντησή σας.


Στο ερώτημά σας απάντησε η δικηγόρος Ιωάννα ΤσιρίκαΤο ζήτημα δεν είναι συνταξιοδοτικό. Πρέπει να γίνετε πιο σαφής και σε κάθε περίπτωση να μιλήσετε με έναν καλό λογιστή.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X