Κούγιας: Το ποδόσφαιρο δεν ειναι μπουζουκομάγαζο

Ανακοίνωση, με την οποία ευχαριστεί την Αστυνομία για την επέμβασή της και γνωστοποιεί ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον αυτών που του επιτέθηκαν, εξέδωσε ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας.Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«1) Η ΠΑΕ Παναχαϊκή και προσωπικά ο κ. Αλέξης Κούγιας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες Αχαιούς που υποστήριξαν με πάθος την νέα μεγάλη ομάδα μας. Τους θέλουμε όλους μαζί μας. Θέλουμε στο γήπεδο τους οργανωμένους, όλους μαζί, όχι μεμονωμένα.

Είμαστε έτοιμοι να ανέβουμε στην Super League ,τα έχουμε όλα, είμαστε η τρίτη μεγαλύτερη  πόλη της Ελλάδος, έχουμε ένα από τα 4 ωραιότερα στάδια της Ελλάδας, έχουμε προπονητικό κέντρο και είμαστε και η καθαρότερη ομάδα της Ελλάδας, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς δανεικούς παίκτες και με καθαρούς προπονητές.

2) Λόγω της νοσηλείας του προέδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή κ. Αλεξίου Κούγια η διοίκηση της ΠΑΕ δεν έχει προβεί ακόμα σε καμία ενέργεια  ούτε εις βάρος των δύο δραστών της επιθέσεως του κ. Κούγια ούτε εις βάρος της ΠΑΕ Πανηλειακός.

Εις βάρος των δύο δραστών ο κ. Κούγιας δεν έχει υποβάλει ακόμα μήνυση και η όλη διαδικασία εναντίον τους κινήθηκε αυτεπάγγελτα από την αστυνομία, η οποία και τους συνέλαβε αφού όλα έγιναν μπροστά σε τουλάχιστον 30 αστυνομικούς.

Ο κ. Κούγιας ούτε είδε, ούτε γνώριζε ποιοι τον χτύπησαν, ούτε υπέδειξε να συλλάβουν κάποιον. Τους δράστες τους συνέλαβε η αστυνομία και τους απέδωσε την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Αυτά για να μην γράφονται ανοησίες σε ανακοινώσεις από τον Πύργο .

3) Προσωπική δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή  κ. Αλεξίου Κούγια: Θέλω να ευχαριστήσω με τις πιο θερμές ευχές μου τους επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης αλλά κυρίως τους ανώνυμους αστυνομικούς που και εμένα προσωπικά διέσωσαν από το εγκληματικό μένος και την άνανδρη επίθεση από πίσω των «παραγόντων» του Πανηλειακού, αλλά θέλω να τους ευχαριστήσω  κυρίως,  για το ότι διαφύλαξαν την σωματική ακεραιότητα των παικτών μας από την εγκληματική επίθεση των μπράβων που συνόδευαν την αποστολή του Πανηλειακού τόσο στο ημίχρονο όσο και μετά το τέλος του αγώνα .

Χωρίς την βοήθεια της αστυνομίας οι εγκληματίες που συνόδευαν την αποστολή του Πανηλειακού, οι φωτογραφίες των οποίων υπάρχουν και είναι στην διάθεση όλων των αρμοδίων, θα είχαν προκαλέσει θύματα.

Πρέπει να καταλάβει ο πρόεδρος του Πανηλειακού ότι τα πρόσωπα που είναι στο περιβάλλον του και κάνουν κουμάντο στην ομάδα είναι ακριβώς τα ίδια πρόσωπα που ήταν στο περιβάλλον  του Μπέου, του Τσακογιάννη, του Χρηστοβασίλη και άλλους από αυτούς τους οδήγησαν στην φυλακή, κατηγορούμενους για σοβαρά  κακουργήματα και άλλους να είναι υπόδικοι για κακουργήματα και να χρειάζεται η μαρτυρική κατάθεση του κ. Κούγια για να αθωωθούν.

Ας κάνει τον κόπο ο πρόεδρος του Πανηλειακού να ζητήσει τις κασέτες της ΕΥΠ για να καταλάβει ποιο είναι το περιβάλλον του  Πανηλειακού και που τον οδηγούν.

Προσωπικά θέλω να εκφράσω την απόλυτη λύπη μου για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου προσώπου, γιατί για τον άλλον που είναι για τα θελήματα, τον Χριστόπουλο, δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ καθόλου.

Πρέπει να καταλάβει ο πρόεδρος του Πανηλειακού ότι το ποδόσφαιρο  δεν είναι μπουζουκομάγαζο που όταν δεν πληρώσει κάποιος τον λογαριασμό ή πειράξει κάποια τραγουδίστρια φωνάζει τους μπράβους και τον  δέρνουν.

Το ποδόσφαιρο θέλει γνώση, θέλει υπομονή, θέλει ηθικό περιβάλλον και όχι περιβάλλον εγκληματιών, γιατί ειδικά στις μικρές πόλεις ο κόσμος και η υγιής κοινωνία πολύ εύκολα σου γυρίζουν την πλάτη και μένεις μόνος σου με τον Αγγελή και με τους άλλους.

Θανάση όταν σε καλούν στο σπίτι τους, σε υποδέχονται με τον καλύτερο τρόπο, και αυτός που σε καλεί υπερηφανεύεσαι ότι είναι χρόνια φίλος σου, και εσύ πηγαίνεις στο σπίτι του και στο σπίτι 350.000οπαδών με 10 μπράβους αυτό δεν είναι ούτε φιλία ούτε αντριλίκι.

Ευτυχώς που στην αποστολή του Πανηλειακού υπήρχε ο Κύριος Νίκος Ζερβός για να σώσει τα προσχήματα.

Λυπάμαι πολύ για όλους σας και λυπάμαι ειδικά για το θράσος να εκδώσετε και ανακοίνωση. Εγώ δεν είμαι Μαυρονάσιος να τον σαπίζετε στο ξύλο, να του σπάτε την μύτη και να μην τολμάει να κάνει μήνυση.  Έχετε πέσει σε τοίχος και δεν το έχετε καταλάβει.

Η Παναχαϊκή και εγώ είμαστε πολύ μεγάλα μεγέθη για εσάς και το περιβάλλον σας. Εσύ και το περιβάλλον σου παρεξήγησες την απλότητα μου και το ότι λόγω του ποδοσφαίρου έχουμε πει στο παρελθόν και μια κουβέντα παραπάνω. Από εδώ και πέρα ο καθένας εκεί που ανήκει.

Και μια κουβέντα για τον Γιάννη: Να μην φοβάται, όσα έγιναν στην Πάτρα δεν αλλάζουν τίποτα μεταξύ μας, τα παντελόνια είναι για τους αληθινούς άντρες. Έχω δημιουργήσει άποψη και για τον ίδιο και για την οικογένεια του και γνωρίζω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω»

Σχετικά άρθρα