Αρχική / Υγεία / Ογκολογία / Ιάσιμος κατά 98% ο καρκίνος του προστάτη
Ιάσιμος κατά 98% ο καρκίνος του προστάτη thumbnail

Ιάσιμος κατά 98% ο καρκίνος του προστάτη

Ιάσιμος σε ποσοστό 98% είναι ο καρκίνος του προστάτη εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα. Οι επιλογές που υπάρχουν για κάποιον που έχει προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη είναι η ορμονοθεραπεία, η θεραπεία με ακτινοβολία και η ριζική προστατεκτομή.


Όποια, όμως, κι αν είναι η θεραπευτική επιλογή, ο ασθενής θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στη σεξουαλική λειτουργία. Επίσης, ύστερα από ριζική προστατεκτομή, το 15% των ασθενών θα παρουσιάσει επιπλοκές, όπως η δυσουρία και η ακράτεια. Σε περίπτωση που ο καρκίνος του προστάτη έχει κάνει μεταστάσεις στα οστά, υπάρχει η δυνατότητα, πριν ο ασθενής υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, να αντιμετωπιστεί με χορήγηση αμπιρατερόνης ώστε να "παγώσει" η εξέλιξη των μεταστάσεων.


Τα παραπάνω ανέφερε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Ουρολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας, Χάρης Αηδονόπουλος, με αφορμή συνέδριο, με θέμα "Νεότερες εξελίξεις στις παθήσεις του ουροποιητικού", που θα πραγματοποιηθεί 21-22 Φεβρουαρίου, στη Φλώρινα.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X