Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Γίγαντες στο φούρνο με λουκάνικο και τριμμένο τυρί
Γίγαντες στο φούρνο με λουκάνικο και τριμμένο τυρί thumbnail

Γίγαντες στο φούρνο με λουκάνικο και τριμμένο τυρί

Γίγαντες και λουκάνικο; Μια συνταγή που σίγουρα θα τρελάνει όλη την οικογένεια!



 


Για 4 άτομα

Προετοιμασία: 20΄

Μαγείρεμα: 1 ώρα + 40΄

 

Υλικά

 

500 γρ. φασόλια γίγαντες

250 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε ροδέλες

3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 ξυλαράκι κανέλας

1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ βασιλικό αποξηραμένο ή 2 κ.σ φρέσκο βασιλικό

1/2 κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

300 γρ. ντοματοπολτό φρέσκο

1 κ.σ πελτέ ντομάτας

1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

400 γρ. τυρί κασκαβάλι τριμμένο ή άλλο γλυκό τυρί

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Διαδικασία:

 

Βάζουμε τους γίγαντες σε ένα μπολ με μπόλικο νερό και τους αφήνουμε να μουλιάσουν για 8 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ.Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό ρίχνουμε τους γίγαντες  και τους βράζουμε για 1 ώρα και 30΄, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Σ' ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουτ. σούπας  ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά το λουκάνικο, το σκόρδο, την κανέλα. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι τους γίγαντες και τους βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Ρίχνουμε στο ταψί με τους γίγαντες τα σοταρισμένα υλικά αφού πρώτα αφαιρέσουμε το ξυλάκι κανέλας. , το ελαιόλαδο, τον πελτέ, τον ντοματοπολτό, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και 3 φλ.τσαγ νερό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να είναι μαλακή η γίγαντες. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό. Με τριμμένο τυρί.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X