Στεφανίδης: Με νίκη στα Τρίκαλα θα είμαστε πιο αισιόδοξοι για την παραμονή

Ο έμπειρος γκαρντ του Κολοσσού, Χριστόφορος Στεφανίδης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για τη νίκη επί του Πανελευσινιακού, τους στόχους της ομάδας του, τους δικούς του, ενώ αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα που ακολουθεί.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στεφανίδη:
-Χριστόφορε, που θεωρείς ότι κρίθηκε το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό; Στην άμυνα; Είδαμε ότι δεχθήκατε μόλις 57 πόντους.
"Ηταν ένα παιχνίδι που χρειαζόμασταν. Η άμυνα είναι ένα κομμάτι, το οποίο δεν αγχώνει τον παίκτη.

Η ομάδα μας θεωρείται αμυντική, έχει παίκτες γι’ αυτούς του ρόλους, έχουμε δυνατά αμυντικά τρίγωνα.

Ετσι προσεγγίσαμε το παιχνίδι και έτσι πρέπει να κάνουμε, αν θέλουμε τις νίκες.

Θεωρώ λοιπόν, ότι ένα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού, κρίθηκε στις αμυντικές συνεργασίες, στο αμυντικό πάθος και στη θέληση να σταματήσουμε τον προσωπικό μας αντίπαλο".

-Εχουν αλλάξει πλέον οι στόχοι της ομάδας;
"Στην αρχή του πρωταθλήματος, όλοι μιλούσαν για παραμονή. Μας έλεγαν, ότι θα προσπαθήσουμε με χαμηλό μπάτζετ, να παραμείνουμε στην κατηγορία.

Ξεκινώντας με 5 ήττες, όλοι μας θεωρούσαν το νούμερο 1 φαβορί για υποβιβασμό. Πήραμε όμως κάποιες νίκες και άλλαξε αυτό.

Μπορεί ένας καλός μήνας να σε οδηγήσει ψηλά και ένας κακός να σου αλλάξει πάλι τους στόχους. Ετσι είναι το πρωτάθλημα".

-Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με τα Τρίκαλα. Θεωρείς ότι με νίκη, θα έχετε εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή σας στην κατηγορία;
"Είναι κομβικό παιχνίδι και για να λέμε την αλήθεια, μετά από κάθε εντός έδρας νίκη, απελευθερώνεσαι. Αν καταφέρουμε πάντως να το πάρουμε, θα είμαστε πιο αισιόδοξοι για τη συνέχεια.

Θα πρέπει να μπούμε στην ψυχολογία και στο μυαλό των Τρικάλων που βλέπουν το ματς σαν τελικό και η νίκη είναι μονόδρομος γι’ αυτούς.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα, η οποία θα είναι αποφασισμένη".

-Πως ονειρεύεσαι το μέλλον σου στο μπάσκετ; Έχεις αποφασίσει πότε θα σταματήσεις; Θες να παραμείνεις στο χώρο;
"Θέλω να παραμείνω στο χώρο αλλά δεν σκέφτομαι τώρα πότε θα σταματήσω. Είμαι υγιής και έχω την ίδια όρεξη με αυτή που είχα μικρός. Θέλω να πηγαίνω στο γήπεδο και να κάνω προπόνηση.

Περιμένω κάθε καλοκαίρι, να συνεχίσω να προπονούμαι και να βελτιώνομαι. Ακόμη δεν σκέφτομαι λοιπόν, πότε θα σταματήσω.

Αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου, έχω, ότι θέλω να παραμείνω στο χώρο διότι το μπάσκετ, είναι κάτι που αγαπώ πάρα πολύ".

Σχετικά άρθρα