Στέφενς: Διαβάζω μόνο… Μπενφίκα

Αφοσιωμένος στο παιχνίδι με την Μπενφίκα και όχι σε αυτά που γράφονται σχετικά με το μέλλον του στον ΠΑΟΚ, δήλωσε ο Χουμπ Στέφενς, ο οποίος κάλεσε τους παίκτες του και τον κόσμο να απολαύσουν το παιχνίδι.Η συνέντευξη Τύπου του Ολλανδού τεχνικού:

H γνώμη του για τη Μπενφίκα:
"Σπουδαίος σύλλογος η Μπενφίκα και πολύ καλή ομάδα και για να πετύχεις κάτι απέναντί της πρέπει να έχεις όχι μόνο μία καλή μέρα, αλλά και στα δύο ματς. Και πρέπει, και οι παίκτες να είναι αφοσιωμένοι στη δουλειά τους".

Πόσο δύσκολο είναι να ετοιμάζει άλλη ομάδα για την Ελλάδα και άλλη για την Ευρώπη;
"Το ξέραμε αυτό όταν κάναμε τις μεταγραφές, δεν είναι δύσκολο. Πήραμε και παίκτες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Ευρώπη. Χρειάζεται διαχείριση και από εμάς και από τους παίκτες, ίσως κάποιοι δεν το έχουν συνηθίσει ακόμη. Πιστεύω θα γίνει στην πορεία". 

Τι φταίει για τις μεταπτώσεις της ομάδας;
"Έχω εξηγήσεις, αλλά δεν θα τις αποκαλύψω. Υπάρχουν, σας το είχα πει και πριν εβδομάδες δυσκολίες στο εγχείρημα με τόσους πολλούς νέους παίκτες. Υπάρχουν και άλλα πράγματα, όμως, που δεν θέλω να τα συζητήσω με τους δημοσιογράφους, αλλά με τους παίκτες μου".

Για την παράδοση του ΠΑΟΚ να παιζει καλά κόντρα στις μεγάλες ομάδες και αν το όνομα του αντιπάλου βγάλει τον καλό εγωισμό των παικτών του:
"Αν ένας αντίπαλος σαν τη Μπενφίκα δεν δίνει κίνητρο δεν μπορω να καταλάβω τι θα δώσει" .

Αν το sold out δημιουργεί την υποχρέωση για το καλύτερο πρόσωπο του ΠΑΟΚ για να μείνει ο κόσμος στο γήπεδο:
"Ελπίζω είναι ένα μεγάλο παιχνίδι που πιστεύω ότι ο κόσμος θα το απολαύσει και οι παίκτες μου θα το χαρούν".

Για το πώς σκέφτεται να παρατάξει τον ΠΑΟΚ, επιθετικά ή με σφιχτή άμυνα για να μη δεχθεί γκολ;
"Αυτό είναι έκπληξη… Ένα είναι σίγουρο ότι θα αρχίσουμε με έντεκα παίκτες. Το ποδόσφαιρο είναι απλό. Όταν δεν έχεις τη μπάλα αμύνεσαι και όταν την πάρεις εσύ πρέπει να κάνεις επίθεση".

Για την κριτική μετά τις τελευταίες ήττες και το πόσο ήρεμος αισθάνεται ο ίδιος και οι παίκτες του:
"Στο τελευταίο ματς παίξαμε αρκετά καλά και δεν κερδίσαμε. Και ο αντίπαλος είχε τύχη που δεν είχαμε εμείς και πρέπει να μας δημιουργεί εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας το γεγονός ότι μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο".

Το σχόλιο για τις απουσίες του Καρντόσο, του Γκαρτάι και του Γκαϊτάν και αν έχει αναλύσει ο προπονητής του ΠΑΟΚ τη Μπενφίκα:
"Εχει μεγάλο ρόστερ και δεν θα είναι πρόβλημα να αντικαταστήσει τους ποδοσφαιριστές της. Θα δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί. Είναι το πρώτο παιχνίδι από τα δύο και πιστεύω ότι η Μπενφίκα δεν θα πάρει πολλά ρίσκα. Απομένει να δούμε κι εμείς πώς θα διαχειριστούμε τον αγώνα".

Αν αισθάνεται ότι έχει πελονέκτημα έναντι του Ζέσους, επειδή κέρδισε δύο φορές το Europa League (ως προπονητής και ως παίκτης):
"Όχι τον γνωρίζω πολύ καιρό και τον σέβομαι".

Αν η παρουσία του Πλατινί στην Τούμπα και αυτή του προέδρου της ΕΠΟ είναι μία ευκαιρία να αποδείξει ο ΠΑΟΚ ότι η διαφορά του με τον Ολυμπιακό δεν είναι αυτή που αποτυπώνεται στο πρωτάθλημα:
"Δεν είναι σημαντικό ποιος θα παρακολουθεί το ματς. Οι παίκτες θέλουν να παίζουν σε όλα τα ματς καλά, ειδικά σε ένα μεγάλο ματς. Και έχουν την ευκαιρία να το κάνουν αύριο".

Με ποιο σκορ θα ήταν ευχαριστημένος;
"Δεν πρέπει να προδικάσεις από τώρα. Αυτό το λες μετά τον αγώνα. Τώρα μπορείς να πεις ότι το 1-0 είναι καλό, αλλά αν έχεις χάσει πολλές ευκαιρίες, μετά το ματς λες ότι δεν είναι έτσι".

Για τα σενάρια που γράφονται από ορισμένους που δεν ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ, ότι μπορεί να φύγει από την ομάδα:
"Δεν διαβάζω τις εφημερίδες και μάλλον θα συνεχίσω να το κάνω. Αφοσιώνομαι στη δουλειά μου, τώρα στα παιχνίδια με την Μπενφίκα. Αυτοί που γράφουν αυτά, είναι που έχουν μάθει να γράφουν τέτοια".

Η εικόνα που έχει σχηματίσει μετά από 8 μήνες δουλειάς στον ΠΑΟΚ κι αν κάνει σκέψεις για το μέλλον:
"Ελεγα πάντα ότι είναι δύσκολο στην Ελλάδα να παίζεις ως φαβορί κόντρα σε ομάδες που σε περιμένουν. Νομίζω ότι έχουμε βελτίωση σ’ αυτό τον τομέα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε".

Σχετικά άρθρα