Χοιρινές μπριζόλες με σως μουστάρδας

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Για 4-6 άτομα</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">6 χοιρινές μπριζόλες</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη μαρινάδα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 λίτρο κόκκινο κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση</span><br /><span style="font-size: medium;">1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κλαράκια σέλινο χοντροκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 καρότο κομμένο σε ροδέλες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κλαράκι κανέλα</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι, πιπέρι</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το άλειμμα της μπριζόλας</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές της σούπας πετιμέζι</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το ψήσιμο</span><br /><span style="font-size: medium;">24 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι</span><br /><span style="font-size: medium;">τη μαρινάδα του χοιρινού σουρωμένη</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη μαρινάδα</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε μέσα τα μπριζολάκια ολόκληρα, ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το αλάτι και περιχύνετε με το κόκκινο κρασί.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 8 ώρες μέσα στο ψυγείο γυρίζοντας το που και που για να μαριναριστεί το ίδιο καλά παντού.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Όσο μαρινάρεται ετοιμάστε το μείγμα για το άλειμμα του κρέατος στο φούρνο. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα μαζί με το πετιμέζι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αν χρειαστεί να τα ζεστάνετε για να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Αφήστε το μείγμα να περιμένει.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Όταν περάσει η ώρα βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, σκουπίζετε , αλατίζετε καλά απ’ όλες τις μεριές και βάζετε ακόμα λίγο πιπέρι. Σουρώνετε τη μαρινάδα και τη κρατάτε σε ένα δοχείο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλείφετε τις μπριζόλες με το μείγμα μουστάρδας πετιμεζιού με τη βοήθεια ενός πινέλου.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τις βάζετε στο ταψί και γύρω- γύρω σκορπάτε τα δαμάσκηνα. Αδειάζεται 1 ½ νεροπότηρο μαρινάδα μέσα στον πάτο του ταψιού, το βάζετε στο φούρνο σκεπασμένο με λαδόκολλα και το ψήνετε για περίπου 1 ½ ώρα στους 180</span><br /><span style="font-size: medium;">βαθμούς.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το άλειμμα της μπριζόλας</span><br /><span style="font-size: medium;">Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το ψήνετε ακόμα για 1 ώρα και μέχρι το κρέας να γίνει απαλό και τρυφερό.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αν η μαρινάδα εξατμιστεί προσθέστε λίγη ακόμα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος αλείφετε το με το μείγμα μουστάρδας, πετιμεζιού κάθε 1 ώρα περίπου.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το ψήσιμο</span><br /><span style="font-size: medium;">Όταν ετοιμαστεί το σερβίρετε ολόκληρο σε πιατέλα και το γαρνίρετε με τα ψημένα δαμάσκηνα. Σουρώνετε τη σάλτσα που μαζεύτηκε στο ταψί, τη βάζετε σε σαλτσιέρα να συνοδεύσει τις μπριζόλες.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αν θέλετε προσθέστε στη μαρινάδα και 2 φύλλα δάφνης.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα